Куди краще вкласти 500000-600000 рублів, щоб заробити – ТОП-7 прибуткових варіантів інвестування + наочні приклади розрахунку прибутку

Ви дізнаєтеся, куди можна вигідно вкласти 500000-600000 рублів, щоб отримати гарантований прибуток, як убезпечити свої вкладення, який бізнес зараз найперспективніший

Вітаємо наших читачів! Засновники онлайн-журналу «BigEnergy» Олександр і Віталій знову з вами!

У цьому випуску ми знову повертаємося до актуальної для бізнесу темі вигідних інвестицій. Нова публікація присвячена досить великим фінансовим вкладенням – від 500 до 600 тисяч рублів.

Стаття буде цікава бізнесменам, манімейкер, людям, які мають особистий капітал і хочуть вкласти його максимально грамотно і прибутково.

Цікаво? Тоді почнемо!

Куди вкласти 500 000 - 600 000 рублів

1. У що інвестувати рублі, щоб вони працювали на вас – ефективні правила інвестування

Примножити фінансові активи не менш важливо, ніж заробити і накопичити їх. Гарантувати безбідне майбутнє вам можуть грамотні інвестиції грошові. Вони створять для вас пасивний дохід, звільнивши час для повноцінної й насиченого життя.

Сума в 500-600 тисяч рублів – цілком пристойний капітал, який набагато доцільніше і надійніше пустити в оборот, ніж зберігати «в панчосі».

За кілька років інфляція зменшить об'єктивну вартість півмільйона рублів на 10-20%. Ці ж відсотки можна заробити за набагато менший термін з допомогою перспективних інвестицій.

В одній зі статей журналу ми вже писали, як створити пасивний дохід і чому він так важливий. Якщо говорити простою мовою – такий дохід дозволяє отримувати гроші, не працюючи.

В періоди політичних і економічних потрясінь додатковий дохід у будь-який момент може перетворитися в основний або навіть єдиний вид заробітку.

Фінансова грамотність громадян (на жаль) на самому примітивному рівні. Люди вважають, що більшість напрямків інвестування небезпечні для капіталу. Страх втратити гроші переважує можливість отримання пасивного доходу.

Побоювання населення не можна назвати безпідставними – шахраїв, охочих поживитися за чужий рахунок, вистачає. Однак даний факт не повинен перешкоджати прагненню людей здобути фінансову незалежність.

Як досягти фінансової незалежності

Небезпеку становлять не тільки аферисти. Прибуткове інвестування – ціла наука, яка потребує вивчення. Не у всіх є час розібратися в цьому питанні на професійному рівні, але знання базових основ позбавить вас від типових помилок, міфів і помилок.

Вибираючи інвестування як спосіб управління особистим капіталом, для початку визначтеся з кінцевою метою фінансових операцій.

Якщо ви бажаєте помножити кошти швидко і витратити їх на велике придбання (придбати автомобіль, квартиру, будинок), вибирайте фінансові інструменти з можливістю вилучити з обігу тіло вкладу і доходи у будь-який момент. Якщо мета – стабільна довгострокова прибуток, тоді вам підійдуть більш консервативні методи інвестування.

Кілька головних правил від професійних інвесторів:

  1. Розподіляйте ризики по декільком фінансовим напрямками. По-науковому це називається диверсифікацією вкладів. У разі невдачі (банкрутства конкретної компанії) ви втратите тільки частина, а не всю суму.
  2. Використовуйте професійні інструменти для роботи з грошима – в інтернеті є надійні майданчики, які підвищать і прибуток, і рівень фінансової безпеки.
  3. Залучайте співінвесторів і партнерів: чим більшими сумами оперують управлінські компанії, тим вище доходи.
  4. Інвестуйте лише «робочий капітал»   суму, не призначену на оплату квартири, їжі та інших життєво важливих речей.

Дотримуючись цих правил, ви забезпечите збереження капіталу і вбережете інвестиції від втрат.

Потрібно пам'ятати

Стовідсоткових гарантій не дає жоден об'єкт інвестування.

Грошові вклади – апріорі ризикований вид діяльності, що потребує тверезого розрахунку, здорового глузду і зважених рішень.

2. Куди вкласти 500000-600000 рублів, щоб заробити – ТОП-7 найбільш прибуткових варіантів інвестування

Переходимо до практики. На що і куди можна вкласти 500 000 рублів, щоб заробити? Існує безліч способів інвестування з різними показниками оборотності та надійності. Ми вибрали 7 найбільш оптимальних варіантів, перевірених часом і досвідом.

Варіант 1. Банківські депозити

Спосіб користується незмінною популярністю у жителів багатьох країн, оскільки є доступним і звичним.

Відділення великих банків та регіональні фінансові організації є у всіх великих містах у кількості десятків і сотень, крім того, такі контори успішно працюють через інтернет, надаючи доступ до особистого кабінету в режимі 24/7.

Вклади в банки – безумовно, надійно, але не дуже прибутково. У кращому випадку процентна ставка для рублевого депозиту становить 10-12%. З урахуванням інфляції прибуток становить не більше 3-5%, а в деякі роки – в районі нуля.

Проте як спосіб збереження фінансів – банківський вклад не знає собі рівних по надійності. Тим більше що згідно законодавства всі офіційні вклади в російських банках розміром до 1,4 млн. рублів в обов'язковому порядку страхуються.

Банківські депозити

Коротко вклади на рублевий рахунок можна охарактеризувати наступним чином: мінімум ризику, мінімум прибутку. Вірно і те, що великі вклади у валюті приносять цілком пристойний дохід за кілька років.

Підказка

останнім часом банки пропонують пільгові умови по вкладах клієнтів, що користуються послугами фінансових організацій через інтернет. Крім прибутковості, такий метод управління рахунком ще й зручніше.

Варіант 2. Купівля антикваріату і творів мистецтва

Антикваріат, живопис, колекційний посуд та інші цінні речі – свого роду валюта багатих і заможних людей. Маючи капітал у розмірі півмільйона або трохи більше, можна подумати про інвестування грошей у твори мистецтва.

Слід пам'ятати головне правило – вкладення в антикваріат розраховані на довгий термін. Отримати прибуток через кілька місяців або навіть через рік навряд чи вийде. Але зате прогрес в ціні за кілька років буває дуже стрімким.

Приклад

Картина Пабло Пікассо «Хлопчик з трубкою» в 50-х роках коштувала $30 000, а через 50 років вже $104 000 000. Роботи Енді Уорхола (60-70 роки) в момент створення коштували сотні доларів, зараз вони коштують сотні тисяч і мільйони.

Крім картин, антикваріату відносять:

  • старовинні меблі;
  • книги;
  • ікони;
  • фарфор;
  • срібло;
  • монети.

У перекладі латинське слово антикваріат означає «стародавній». Старовинними з мистецтвознавчої точки зору є об'єкти віком понад 50 років. Деякі предмети такого роду представляють історичний інтерес і беруться під охорону держави.

Півмільйона рублів – невелика сума для придбання дійсно цінної антикварної речі, але почати можна з малого. Приміром, Третьяков почав збирати свою колекцію маючи кошти лише на кілька картин.

Важливий нюанс

Щоб розбиратися в антикваріаті і визначати цінність того чи іншого об'єкта, потрібно мати щонайменше освіта мистецтвознавця. Самому вирішити, які предмети являють цінність, а які ні, неможливо.

Послуги консультантів, зрозуміло, платні. Пам'ятайте, що професійний мистецтвознавець може оцінити художню цінність картини, але не її комерційний потенціал. Стало бути, потрібен такий експерт, який розбирається і в мистецтві, і в прибуткових інвестицій.

Варіант 3. Інвестування в золото та інші дорогоцінні метали

Інвестори-практики вважають цей метод є більш надійним і прибутковим, ніж банківські депозити.

Курси золота та інших дорогоцінних металів (до них відносяться платина, срібло, паладій) стабільно зростають, а це значить, можна отримати реальний прибуток від вкладень незалежно від економічної ситуації в країні.

Коливання курсу золота та інших цінних металів майже не пов'язані з пертурбаціями внутрішніх і зовнішніх валют, тому інвестувати в дорогоцінні метали доцільно в будь-яких економічних умовах.

Є 2 типи вкладень у золото:

  1. Купівля злитків.
  2. Купівля монет.

Стандартні золоті зливки мають вагу від 1 до 1000 р. Срібло продається в злитках від 50 г до 1 кг, паладій – вагою від 5 до 100 р. Відразу попереджаємо, що при офіційній реалізації золота та інших дорогоцінних металів операції обкладаються податком розміром 18%, що зменшує можливий прибуток.

Монети самі по собі є грошима, тому не оподатковуються. Правда, якщо вони не мають колекційної цінності, не завжди можна знайти покупця на такий товар. Тому пам'ятні монети в плані інвестицій мають більший потенціал.

Варіант 4. Піфи (пайові інвестиційні фонди)

Пайовий інвестиційний фонд займається професійними вкладеннями коштів пайовиків і виплачує їм прибуток у розмірі доходів від грошових транзакцій. Взаємовідносини інвесторів і керівників фонду регламентовані контрактом.

Активи передаються експертам для довірчого управління. Інвестиції в Піфи відносяться до категорії високоліквідних: свій пай учасника можна продати в будь-який момент, якщо його вартість здасться вам вигідною.

Прибутковість Піфів не встановлюється заздалегідь і розподіляється відповідно до внесених у фонд коштів. Іноді вона досягає 50% річних, що у 5-6 разів вище, ніж прибутковість банківських вкладів. В середньому цей показник коливається на рівні 20-30%.

Керуючі фондом особи працюють за комісійні від прибутку, тому особисто зацікавлені в успішному інвестування внесків пайовиків.

Піфи переваги

Плюси цього варіанту:

  • доступність: інвестувати можна будь-які суми, починаючи від 1000—5000 рублів;
  • діяльність Піфів контролюється державними органами;
  • операції фондів не оподатковуються;
  • управління активами беруть на себе професіонали;
  • висока ліквідність.

Серед головних недоліків – відсутність гарантії прибутку. Частина присутніх на ринку фондів працює в нуль, а іноді і в збиток, оскільки керуючі одержують певні відсотки навіть при відсутності стабільного доходу.

Існує безліч різновидів Піфів – відкриті, закриті, інтервальні (за часом продажу і купівлі паїв), іпотечні, облігаційні, валютні (за типом вкладень).

Наша думка: інвестувати в Піфи доцільно в тому випадку, якщо ви розраховуєте на довгострокову перспективу.

Приклад

Інвестувавши в кілька Піфів 500 000 рублів під 20% річних, ви отримаєте прибуток через рік розміром 100 тисяч. Завдяки капіталізації відсотків наступні доходи будуть нараховуватися з урахуванням зростаючої суми.

Приблизно через 5 років ваші прибутку досягнуто декількох мільйонів. Не вірите – скористайтесь калькуляторами доходів, які є на сайтах пайових компаній.

Варіант 5. Інвестиції на фондових біржах

Давайте подивимося, чим торгують на фондових біржах.

Фондові біржі дають можливість всім бажаючим заробляти на:

  • облігаціях;
  • акціях;
  • ф'ючерсах;
  • дорогоцінних металах.

Торгівля на біржах ведеться через офіційні інтернет-майданчика в режимі реального часу: прибутку формуються на ваших очах і за бажанням конвертуються в живі гроші у будь-яку хвилину.

Суть заробітку на ринках гранично проста: ви купуєте активи дешевше, ніж продаєте. Різниця у вартості і є ваша прибуток. Заробіток не залежить від підйому або спаду економіки – отримувати профіт можна і в тій, і в іншій ситуації.

Якщо ви не розбираєтеся в цінних паперах і не розумієте специфіку біржової торгівлі, отримувати стабільний прибуток на дистанції не вийде.

Хороша новина в тому, що існують професійні помічники, яким можна довірити управління капіталом. Вони називаються брокерами – це своєрідні гаранти вашого доходу, знають, які активи слід скуповувати, а від яких – позбуватися.

Варіант 6. Франчайзинг

Капітал в 500-600 тис. руб. дозволяє придбати середню по вартості франшизу і запустити свій бізнес за відпрацьованою схемою материнської компанії.

В одній з наших статей ми вже писали, що таке франшиза і її запускають. Тут і зараз ми розповімо про переваги такого варіанта інвестування.

Франчайзинг не можна назвати пасивним доходом, оскільки від вашої активності залежить, коли і в яких розмірах бізнес почне приносити доходи.

Зате можна заощадити власні сили, час і кошти, оскільки франчайзер надає клієнту відпрацьовані на практиці схеми маркетингу, бізнес-процесів, а також часто забезпечує рекламну підтримку.

Плюси франшизи:

  • наявність потенційної клієнтської бази – бренд вже на слуху, а люди впевнені в якості товарів і послуг, що надаються компанією;
  • середній термін окупності франшизи – 6-12 місяців;
  • на кожну територіальну одиницю встановлюється певна кількість проектів, тому конкуренція зведена до мінімуму;
  • постійна підтримка бізнесу з боку франчайзера.

Є й недоліки – наприклад, франчайзі (покупець бізнесу) строго прив'язаний до системи і не має права вносити зміни в алгоритм роботи без узгодження з материнською фірмою.

Рекомендуємо переглянути цікаве відео на тему франшиз:

Варіант 7. Перспективні стартапи

Спосіб з необмеженою прибутком, але досить високоризиковий. Інноваційних проектів вистачає завжди: деякі з них можуть забезпечити вам прибуток на багато років вперед, інші не обіцяють нічого, крім витрат.

У статті «Що таке стартап» ми докладно розповіли, які саме плюси є у цього виду вкладень.

У таблиці нижче ми порівняли всі плюси і мінуси перерахованих варіантів інвестування:

Варіанти інвестування Плюси Мінуси Особливості
1 Банківські вклади Висока надійність і доступність Низька прибутковість У часи великої інфляції вклади краще робити у валюті
2 Купівля антикваріату Надійне вкладення з довгостроковою перспективою Необхідна допомога експерта мистецтвознавця Можливі труднощі з реалізацією
3 Вклади в золото Золото майже ніколи не падає в ціні При продажу банку сплачується податок Золоті монети не оподатковуються
4 Піфи Доступний і надійний метод інвестування Клієнт повинен постійно виплачувати відсоток керуючої компанії Прибутковість Піфів не регламентована договором
5 Фондові біржі Перспективний інструмент інвестування Потрібні професійні знання Можлива робота через компанію-посередника
6 Франчайзинг Готовий бізнес за перевіреною схемою Обмежена свобода дій Оборотність залежить від правильно вибраної ніші
7 Перспективні стартапи Інвестиції з нелимитированным доходом Не всі стартапи приносять прибуток, істотний ризик Можливість робити вклади через спеціальні біржі

3. Як робити вкладення грамотно і уникнути шахрайства – поради від практиків

Вибір перспективних проектів для інвестування – наука і одночасно навик, який приходить з досвідом. Всі професійні інвестори хоча б раз помилялися з вибором напрями вкладень і втрачали свої гроші.

Щоб уникнути типових помилок неофітів, виконуйте наступні правила:

  1. Уникайте вкладень в проекти, хоча б віддалено нагадують фінансові піраміди.
  2. Приймайте рішення за вкладами на підставі багатостороннього аналізу і розрахунків, і ніколи не йдіть на поводу у емоцій.
  3. Користуйтеся допомогою професіоналів: краще заплатити за грамотну консультацію сьогодні, ніж втратити всю суму інвестицій в майбутньому.
  4. Не довіряйте свої фінанси приватним особам і посередникам з сумнівною репутацією.
  5. Працюйте тільки з тими компаніями, які діють офіційно та мають дозвільні документи.

Відвідуючи сайти інвестиційних організацій, цікавтеся ліцензіями, контактними даними, реквізитами і іменами керівників.

Намагайтеся частіше розмовляти з співробітниками фірм особисто: прямий контакт надасть набагато більше інформації для роздумів, ніж тривала переписка.

4. Висновок

Капіталом в півмільйона рублів можна розпорядитися безліччю способів. Головне – не вплутуватися в сумнівні проекти і співпрацювати лише з легальними компаніями і надійними партнерами.

Досвідчені інвестори ставляться до вибору об'єктів інвестування як до свого роду роботи. Правда, займає така діяльність набагато менше часу, ніж щоденне проведення часу в офісах або на фабриках, і при цьому має зовсім інший рівень прибутковості.

Рекомендуємо вам також ознайомитися з нашою статтею Куди вкласти рублі в кризу, щоб не втратити свої заощадження.

Ми просимо наших читачів прокоментувати і оцінити статтю, і бажаємо їм успіху у всіх фінансових починаннях!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Куди краще вкласти 500000-600000 рублів, щоб заробити – ТОП-7 прибуткових варіантів інвестування + наочні приклади розрахунку прибутку