Куди вкласти 100000-200000 рублів, щоб заробити – ТОП-7 вигідних способів вкладення грошей від інвестора-практика + наочні приклади розрахунків

Ви дізнаєтеся, куди краще вкласти 100000-200000 рублів, щоб отримати прибуток, які вкладення найбільш перспективні сьогодні, як вкласти гроші і не прогоріти

Привіт всім! З вами засновник журналу Олександр Бережнов.

Сьогодні ми поговоримо про вигідні інвестиції в умовах економічної нестабільності і з'ясуємо, які напрямки фінансових вкладень найприбутковіші на поточний момент.

Стаття буде корисна починаючим підприємцям, манімейкер (фахівцям по заробітку в інтернеті) і всім, хто хоче примножити свій капітал максимально безпечним і вигідним способом.

Отже, почнемо!

Куди вкласти 100 000 - 200 000 рублів

1. Як вкладати капітал в рублях – принципи інвестування

Напевно, ви не раз задавалися такими питаннями: чому одні багатіють, а інші живуть від зарплати до зарплати і постійно влазять у борги? Чим багаті відрізняються від бідних? Чому одні вміють генерувати стабільні доходи, а інші – ні?

Запевняємо вас, що справа не тільки в талантах і підвищеної працездатності людей з достатком. Просто вони вміють більш грамотно розпоряджатися своїми активами. Стартові дані у багатих і бідних у багатьох випадках однакові, а ось підхід до матеріальних та духовних ресурсів у тих і інших кардинально різний.

Люди, які звикли до постійної бідності та боргами, не спрямовують свою увагу і свою енергію в потрібну сторону. А ось громадяни з іншим типом мислення створюють активи, які допомагають їм радикально змінити своє життя.

Довгострокова завдання будь-яких грошових вкладів – створити пасивний дохід і позбавити себе від фінансового рабства. Це означає, що вам не доведеться працювати «на дядю» по 40-50 годин на тиждень за фіксовану зарплату, яка навіть на чверть не відповідає вашим потребам.

В одній з наших минулих публікацій ми вже писали про те, як створити пасивний дохід - читайте.

Зробивши вдале вкладення одного разу, ми отримуємо постійні дивіденди, які не залежать від наших трудовитрат і відрізняються сталістю і стабільністю. Такі доходи можуть бути вельми солідними: їх головний плюс в тому, що вони звільняють ваш особистий час.

Як зробити вигідне інвестування

Час – головне надбання людини, яке не можна повернути назад, але зате можна використовувати прямо зараз, з максимальною результативністю. Саме інвестиції можуть дати нам більше часу для життя, кохання й творчості.

Щоб вкладення виконували свої завдання, вони повинні бути грамотними. В даному розділі ми розкриємо головні принципи прибуткових інвестицій і пояснимо, як вкласти 100000-200000 рублів з мінімальним ризиком.

Інвестори-практики та фахівці з прибутковим вкладенням дають наступні поради:

  • вкладайте в інвестиційні проекти тільки «вільні» гроші. Для початку слід створити так звану «фінансову подушку безпеки»   запас грошей, який у разі затримки виплат або невдалого сценарію забезпечить звичний рівень життя вашої сім'ї на кілька місяців;
  • дотримуйтесь принципу диверсифікації вкладів. Звучить складно, але на ділі означає просту істину – не варто класти всі яйця в одну корзину. Розділіть ваші фінансові вклади за різними напрямками;
  • контролюйте ризики. Перш ніж зробити внесок, детально прорахуйте свої шанси і не приймайте поспішних рішень. Інвесторам краще вибирати максимально консервативні фінансові інструменти;
  • залучайте партнерів (співінвесторів). Якщо ваших грошей недостатньо для прибуткового вкладу, можна створити колектив пайовиків або інвестиційний пул. Чим більше сума інвестицій, тим більше надійних можливостей.

Це базові та елементарні принципи, але вони допоможуть уникнути типових промахів новачків і збережуть ваші фінанси, нерви і енергію.

І не варто очікувати занадто швидких результатів. Інвестиції окупаються з різною швидкістю: перш ніж на ваш рахунок надійдуть комісійні, іноді триває кілька місяців або навіть років (якщо вкладення довгострокові).

2. Куди вкласти 100000-200000 рублів на місяць або більше, щоб заробити відсотки – ТОП-7 найбільш вигідних способів інвестування

100-200 тис. рублів – цілком пристойна сума для інвестування. Експерти радять робити вклади продумано і грамотно.

Суму вкладів бажано розділити на кілька частин, щоб ваш інвестиційний портфель був максимально стійкий до коливань ринку. Якщо гроші помістити в 3 різні інвестиційні сфери, ви будете непогано застраховані від осідань і форс-мажорних обставин.

А тепер – конкретні способи інвестування, найбільш прибуткові, надійні і перспективні в сучасних економічних реаліях.

Спосіб 1. Вкладення в інтернет-проекти (сайти, блоги, інтернет-магазини)

Отримання прибутку через всесвітню мережу – актуальний напрям інвестицій, ніша, яку варто зайняти прямо зараз, поки конкуренція в цій сфері ще не досягла свого піку.

Інтернет – одна з небагатьох галузей економіки, яка перебуває в зростаючому тренді, незважаючи на економічну нестабільність.

Ви й самі можете переконатися в цьому факті, спостерігаючи, як стрімко розвиваються соцмережі, онлайн-проекти, додатки для мобільних пристроїв.

Щоб успішно вкладати фінанси в інтернет-проекти, не обов'язково добре розбиратися в цифрових технологіях і програмуванні. Елементарна фінансова грамотність, базові знання маркетингу – ось і все, що потрібно для створення пасивного доходу в мережі.

Детальніше про організацію інтернет-бізнесу, читайте в нашій статті «Що таке інтернет-маркетинг».

Ресурс «.ru», на якому ви зараз знаходитесь   типовий приклад вдалого вкладення капіталу в інтернет-проект. Але попереджаємо заздалегідь, що миттєвих фінансових результатів від власного сайту очікувати не варто.

Інвестування в інтернет-проект

Інвестиції в розмірі до 200 000 рублів почнуть приносити доходи в кращому разі через півроку після запуску проекту. Основні доходи власники сайтів отримують від реклами або прямих продажів.

У першому випадку максимальний профіт приносять інформаційні портали з численною аудиторією читачів, у другому – прибуток формується за рахунок продажу товарів і послуг через інтернет-магазин.

найрентабельніший товар для продажу в мережі – інформаційні продукти. Диски, програми, файли, книги, які продаються всім бажаючим за гроші, іноді цілком пристойні. Це можуть бути тренінги, курси, відео-та аудіоконтенту. Такі продукти створюються одного разу, і при вдалому розкладі продаються сотні і тисячі разів.

Взагалі способів заробітку на власному сайті величезна кількість.

Ось лише приблизний список напрямків інтернет-бізнесу:

  • продаж посилань;
  • робота з партнерськими програмами;
  • продаж контекстної реклами і місць під банери;
  • написання рекламних статей;
  • інфобізнес.

Територія діяльності в інтернеті все ще велика і благодатна. Не завжди пасивного доходу можна домогтися відразу, але довгострокові перспективи таких вкладень досить певні.

Спосіб 2. Внески на банківські депозити

Банківські вклади – популярний і надійний спосіб заощадження фінансів. Правда, великого заробітку від вкладів у рублях при існуючому рівні інфляції очікувати не доводиться.

Тому інвестори радять користуватися цим методом як допоміжним інструментом, використовуючи банківські депозити як свого роду страховку на випадок форс-мажору в інших інвестиційних напрямках.

Хороша новина для особливо обережних вкладників РФ: депозити на суму до 1 млн. 400 тис. підлягають обов'язковому страхуванню. Це стосується всіх фінансових організацій, що працюють за офіційною ліцензією.

Для вкладень радимо вибирати великі банки з бездоганною репутацією. У РФ на вершині популярності традиційно знаходиться Ощадбанк, але слід знати, що в цьому закладі одна з самих низьких процентних ставок за вкладами фізичних осіб.

Можливо, варто розглянути варіант обміну рублів на валюту і зробити внесок у євро або доларах, нейтралізуючи тим самим наслідки інфляції та девальвації.

Переваги банківських вкладів очевидні:

  • низький ризик та висока надійність;
  • фіксований відсоток доходу;
  • можливість у будь-який момент повернути кошти у свою кишеню;
  • доступність і зручність управління (майже всі великі банки надають користувачам можливість віддаленого управління рахунками і картами через особистий кабінет).

Мінуси також зрозумілі – відносно низький дохід, втрата процентної ставки при достроковому обнулення депозиту.

Спосіб 3. Інвестиції в інноваційні проекти та перспективні стартапи

Про те, що таке стартапи, ми докладно писали в окремій статті нашого журналу. Інноваційні проекти нерідко виявляються надприбутковими: якщо вибрати декілька найбільш перспективних стартапів, то один з них може забезпечити вас на кілька років вперед.

Стати співвласником таких проектів – існують ліцензовані майданчики, на яких власники інтернет-проектів та стартапів презентують свої продукти і залучають інвесторів.

Цей напрямок бізнесу іменується «краудфайдинг». Найпопулярніші ресурси, що представляють стартапи   Kiva, Kickstarter, Zidishа. Мінімальний розмір вкладень на таких біржах – чисто символічний. Вкласти 100000 рублів і не прогоріти – цілком досяжна мета.

Вибір напрямків у цій ніші великий – інвестувати кошти в проекти у вашому місті, в інших містах або вкладайте гроші в європейські стартапи. Можна робити вклади спільно з іншими пайовиками або інвестувати сольно.

Спосіб 4. Вкладення в сучасні напрямки мистецтва

Багаті люди скуповують картини та інші твори мистецтва не тільки з естетичних міркувань. Ці речі – своєрідна валюта цивілізованого світу.

При цьому цінність картин, скульптур та інсталяцій з кожним роком підвищується, особливо в тому випадку, якщо твори включені в офіційні каталоги і були представлені на виставках.

Приклад

Роботи нікому не відомого в 50-х роках американського живописця Поллока можна було придбати за кілька сотень доларів. Всього через десять років вони вже коштували сотні тисяч в тій же валюті.

Картини і малюнки Енді Уорхола, Жана Мішеля Баски продавалися по $100-500, тепер їх вартість обчислюється мільйонами.

Безумовно, скуповувати всі картини поспіль – недоцільно і небезпечно. Інвестувати в предмети мистецтва потрібно з розумом і обов'язково після консультацій з експертами в цій області.

Спосіб 5. Купівля дорогоцінних металів

В список найбільш цінних дорогоцінних металів входять:

  • золото;
  • срібло;
  • платина;
  • паладій.

Ці метали мають ходіння у всіх банках світу і мають фіксовану вартість на ринку. Із золота відливають монети і золоті злитки, які можна придбати в банках або помістити в банківські комірки на зберігання.

Є й інші варіанти – відкрити металевий рахунок в банку, вкласти гроші в золотодобувні компанії або в цінні папери, забезпечені золотом.

Основна перевага таких вкладень – дорогоцінні метали майже ніколи не падають у ціні, а навпаки – стабільно ростуть, навіть якщо економічний статус в країні погіршується. Ще один плюс інвестицій в дорогоцінні метали – доступність.

Можна прямо зараз піти в найближчий філія Ощадбанку і придбати золото вагою від 1 г до 1 кг, При покупці вам буде виданий сертифікат, що підтверджує справжність злитків і законність угоди.

Є й нюанси: золото – це майно, і воно обкладається податком. При продажу металу банку вам доведеться виплатити ПДВ та прибутковий податок за кожен зливок.

Монети не оподатковуються, оскільки вони суть грошові кошти, однак на такий товар не завжди просто знайти покупця.

Що стосується пам'ятних і колекційних монет, то вкладення в них окупаються далеко не відразу. Зазвичай минає кілька років, перш ніж предмети нумізматики почнуть приносити відчутний прибуток.

Рекомендуємо цікаве відео про вкладення в дорогоцінні метали.

Спосіб 6. Купівля франшизи

Створення власного бізнесу з нуля – справа клопітка і не всім доступне. Потрібна оригінальна ідея і чималі кошти, щоб розкрутити свою справу на порожньому місці і почати отримувати стабільний дохід.

Про те, як почати свій бізнес, ми вже писали раніше в одній з наших публікацій, тут же поговоримо про купівлю готового підприємства у вигляді франшизи.

У деяких випадках придбання вже розкрученого проекту виявляється більш вигідним і рентабельним вкладенням.

Франшизи вартістю до 200000 рублів бувають найрізноманітніші:

  • інтернет-проекти;
  • кафе та пункти швидкого харчування;
  • продажу косметики;
  • букмекерські контори;
  • туристичні агентства;
  • СПА-послуги.

Список можна продовжувати до нескінченності. Затія з покупкою готового бізнесу спрацює в тому випадку, якщо ніша, яку представляє проект, ще не зайнята у вашому регіоні. Значення має ваш власний досвід в управлінні та маркетингу.

По суті, ви стаєте власником локального відділення розкрученого бренду, і тільки від вас залежить, які прибули буде приносити підприємство.

Спосіб 7. Вклади в цінні папери

Вклади в акції – спосіб для людей, досить підкованих у фінансовій сфері. Вибрати акції навмання і витратити на них свої заощадження – не варіант, якщо ваша мета – інвестиції з гарантією прибутку.

Ідеальний спосіб отримати дохід від цінних паперів – це довірити управління своїми активами професіоналам. На Заході такий спосіб приміщення капіталу – звичайна справа, в нашій країні довірче управління і робота через біржового посередника – поки що екзотика.

Але ситуація змінюється на краще. Якщо задатися метою, можна знайти і професійного радника, і навіть компанію, яка за певний відсоток допоможе вам вдало вкласти фінанси і отримати профіт через вже через кілька місяців.

Підсумкова таблиця для наочної оцінки плюсів і мінусів інвестиційних напрямків:

Напрям інвестування Плюси Мінуси Дохід
1 Інтернет-проекти Довгострокове вкладення з необмеженими перспективами Не всі проекти окупаються Високий
2 Банківські вклади Гарантія прибутку Невеликий відсоток по вкладах 5-10% на рік
3 Стартапи Величезний вибір об'єктів для інвестування Не всі стратапи дають прибуток Не обмежений
4 Дорогоцінні метали Стабільне зростання вартості При продажу оподатковуються 15-30% в рік
5 Твори мистецтва Багаторазова окупність вкладів Труднощі з реалізацією Не обмежений
6 Придбання франшизи Готова схема бізнесу Не всі франшизи гарантують дохід Не фіксований
7 Акції Великий вибір напрямів для вкладів Високі ризики Окупність в рік від 0% до 100%

3. Як правильно робити вклади, щоб не прогоріти

Кілька порад для безпеки ваших вкладів:

  • не інвестуйте гроші в проекти, що працюють за принципом фінансових пірамід;
  • не вкладайте кошти в сумнівні з етичної і моральної точки зору проекти;
  • не майте справ з казино, а також з інтернет-закладами подібного типу (ігровими порталами, букмекерськими конторами);
  • не довіряйте фінанси приватним особам, що обіцяє величезні прибутки в «найкоротші терміни»;
  • мінімізуйте ризики, використовуючи принцип диверсифікації вкладів.

Бажано мати чітку мету і прораховувати всі варіанти розвитку подій. Для цього, звичайно, потрібно володіти певним досвідом, але для початку достатньо «включити» логіку і здоровий глузд.

4. Інвестиційні інтернет-компанії нового покоління

Інтернет-компанії, які приймають вкладення у всіх бажаючих,   сучасний та перспективний тренд в інвестиційному плані.

Про що йде мова? Про компаніях нового типу, що займаються управлінням фінансами інвесторів на професійному рівні.

Напрямки, в які вкладають гроші такі компанії, різні – біржа Форекс, букмекерські ставки, ф'ючерси, дорогоцінні метали, фондові ринки.

Суть в тому, що фінансами займаються виключно професійні фахівці, які працюють в команді і використовують у своїй діяльності технічні ресурси та сучасне програмне забезпечення.

Внесок в інвестиційні інтернет-компанії

Результати інвестицій – 0,3   1,2% щодобового прибутку. Це дуже непогані показники, що дають у місяць до 30% доходу і навіть іноді більше. При цьому знімати прибуток у більшості компаній можна в будь-який час, не чекаючи закінчення терміну інвестування.

Якщо ви захочете скористатися пропозиціями цих компаній, ми радимо вам розділити свій капітал на частини і інвестувати їх у різні проекти. Можна, наприклад, вибрати вподобані з перерахованих нижче і вкласти фінанси в рівних частках.

Навіть якщо раптом одна з організацій не зможе виконати своїх зобов'язань (розориться, прогорить), інші фірми все одно покриють ваші збитки.

Перш ніж перейти до інвестування коштів, рекомендуємо відвідати сайти компаній і ознайомитися з умовами співпраці максимально детально. На всіх майданчиках працюють live-чати: можна поспілкуватися з представниками фірм онлайн та отримати відповіді на всі виниклі питання.

Увага!

Дуже багато такі компанії відносяться до шахрайським, адже такі проценти можуть виплачувати або дуже успішні страртапы або шахраї, будьте обережні і не поспішайте вкладати свої гроші в такі проекти. Уважно вивчіть сайт компанії, зв'яжіться з її представником і почитайте відгуки про проект в Інтернеті.

Вивчайте проекти і ніколи не ризикуйте останніми грошима.

5. Висновок

Підведемо підсумки, друзі. Інвестиції – справа відповідальна, але потрібне. Неважливо, якою сумою ви володієте (сотнею тисяч або мільйоном), вкладення грошей – єдиний спосіб організувати пасивний дохід і примножити свій капітал.

Рекомендуємо вам також ознайомитися з нашою статтею Куди вкласти рублі в кризу, щоб не втратити свої заощадження.

Ми бажаємо нашим читачам успіхів у всіх комерційних і фінансових починаннях, і закликаємо розпоряджатися грошима ефективно, обережно, з розумом. Чекаємо оцінок статті, коментарів до теми, зауважень і спостережень.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Куди вкласти 100000-200000 рублів, щоб заробити – ТОП-7 вигідних способів вкладення грошей від інвестора-практика + наочні приклади розрахунків