Як заробити в соціальній мережі Одноклассники (ok.ru) – докладне керівництво для новачків з наочними прикладами + огляд популярних сервісів для заробітку

Ми розповімо як заробити гроші і оки (бонусні очки) на сайті Однокласники без вкладень, а також як організувати заробіток на класах, у групах та з допомогою сервісів.

Вітаємо читачів бізнес-журналу ! З вами засновники проекту Олександр і Віталій.

Тема нашої публікації – заробіток в інтернеті через соціальну мережу Однокласники.

Дана стаття буде цікава всім, хто хоче створити додатковий або основний дохід або організувати прибутковий інтернет-бізнес.

Увагу, ми починаємо!

Як заробити в однокласниках

1. Заробіток в Однокласниках – як і скільки можна заробити через соціальну мережу ok.ru

Перш ніж розповісти, як заробити в однокласниках, пара слів по темі в цілому.

Спочатку соціальні мережі замислювалися як онлайн-сервіс для розваги і спілкування людей в Інтернеті. Вони продовжують виконувати ці завдання і сьогодні, але придбали безліч додаткових функцій.

Соцмережі сьогодні використовуються для поширення інформації, в рекламних і комерційних цілях.

Манімейкери – фахівці з заробітку через Інтернет – використовують соціальні мережі та інші можливості для отримання доходу.

Все що потрібно для отримання грошей таким способом – бажання працювати і базові знання в сфері інформаційних ресурсів.

Соціальна мережа Однокласники.ру (ok.ru) ідеально підходить для отримання регулярного доходу.

Заробіток в однокласниках

І ось з яких причин:

  • вона входить в ТОП-10 найбільш популярних ресурсів у та Казахстані;
  • має користувацьку аудиторію понад 200 млн. осіб;
  • мережу щодня відвідують близько 70 млн. користувачів і кожен з них – ваш потенційний клієнт;
  • кількість учасників мережі постійно зростає;
  • велика частина користувачів – повнолітні люди з постійним джерелом доходу.

І ще один важливий пункт

З лютого 2016 Однокласники у співпраці з банком ВТБ 24 надають зареєстрованим учасникам проекту можливість здійснювати грошові перекази всередині мережі.

Транзакції можна здійснювати з карток Visa, MasterCard і Maestro, прив'язаних до аккаунтів користувачів.

Що це означає на практиці?

Якщо всередині мережі ходять грошові знаки, значить, можна направити їх потоки в потрібну сторону.

Нижче ми розповімо, як заробляти в мережі Однокласники абсолютно легально і без фінансових вкладень.

Факт

Профілі в соціальних мережах є у 80% користувачів Рунету. Багато реєструються відразу на декількох популярних ресурсах. Наявність аккаунта – єдина умова для початку успішного бізнесу в Інтернеті.

Заробіток у соцмережі Однокласники не вимагає щоденного ходіння в офіс і пробудження по будильнику. Отримувати прибуток можна у вільний від основних занять час. Якщо заробітки в соціальній мережі стануть стабільними і високими, можна подумати про повний перехід на такий вид доходів.

Нижче ми докладно розповімо про найбільш популярні способи монетизації з допомогою ресурсу Ok.ru.

Хочемо нагадати нашим читачам, що заробіток через інтернет – порівняно молодий напрямок бізнесу, що розвивається прямо на наших очах. Інформація, яку ми надаємо, – докладна і корисна, але далеко не остаточна.

Періодично в мережі виникають нові види заробітку, можливо, ще більш ефективні та прибуткові, ніж існуючі в даний момент. Головне – виявити їх вчасно і застосувати на практиці.

Готовність до постійного навчання, прагнення пізнавати нове і втілювати прогресивні ідеї на практики – невід'ємні якості сучасного манімейкера.

Щодня мільйони юзерів – самостійних повнолітніх людей – заходять в мережу, щоб поставити «класи» (лайки) на нові фото друзів і колег по роботі, взяти участь у нових проектах та конкурсах ресурсу, подивитися популярні відео, відвідати групи за інтересами і завести нові знайомства.

Можна займатися тим же, а можна провести час з більшою користю. Статистика свідчить, що середньостатистичні відвідувачі ресурсу – люди у віці 27-45 років. В більшості своїй це освічені, що відбулися громадяни, цілком платоспроможні.

Ключовий момент для заробітку на такому благодатному поле діяльності – створення унікальної пропозиції для відвідувачів. Не обов'язково навіть продавати товари і послуги безпосередньо, можна зацікавити аудиторію іншими способами – наприклад, залучити цікаве тематичне співтовариство.

Наявність популярної групи – перший крок на шляху до збагачення. Якщо ваша сторінка людна, вона обов'язково зацікавить не тільки нових користувачів, але і рекламодавців. Почати можна з малого – про те, як це зробити, ми детально розповімо в наступному розділі.

2. Як заробити гроші в однокласниках – ТОП-5 перевірених способів

Отже – ви зареєстрований користувач Ok.ru, початківець манімейкер з далекоглядними планами і володіє ресурсами часу. На початковій стадії час, який ви будете витрачати, — це ваш єдиний і головний актив.

Було б непогано попередньо навчитися навичкам ефективного тайм-менеджменту – практичної науки, про яку ми писали в одному з випусків нашого журналу.

Наступне, що вам потрібно зробити – вибрати спосіб заробітку.

Для студентів, школярів і всіх тих, хто не хоче особливо напружуватися, є ідеальний варіант – робота через спеціальні сервіси, що пропонують виконання різних завдань за гроші. Зазвичай це лайки, репости та інші прості дії.

Способи отримання доходу в ОК

Більш серйозні способи заробітку потребують певних інтелектуальних зусиль. Однак ніяких спеціальних знань або вищої освіти від вас не буде потрібно – тільки бажання розвиватися і рухатися вперед – в напрямку фінансової незалежності. Заробіток в Однокласниках може становити від 100$ до 2000$.

Спосіб 1. Заробіток на лайку (класах)

Всі активні користувачі ресурсу Однокласники неодноразово стикалися з проханням натиснути на кнопку «клас» під статусом учасника, картинкою, фото або відеофайлом. «Клас» означає теж, що і «лайк»   схвалення користувача, свідчення того, що даний матеріал цікавий.

«Класи» безпосередньо впливають на популярність облікових записів і груп, де розміщені вподобані матеріали. Чим більшому числу користувачів подобається те, що пропонують оцінити, тим вище рейтинг співтовариства.

Лайки — це найлегший спосіб заробити в Однокласниках. Досвід не потрібно!

Лайки можна конвертувати в додаткове джерело доходів. В Інтернеті є ресурси, які готові оплачувати ваші лайки в групах, спільнотах і під статусами користувачів.

Як заробити на класах

Вам треба лише зареєструватися на даних порталах (біржах) і почати виконувати оплачувані завдання. Кожне завдання коштує недорого, але при їх регулярному виконанні на рахунку користувача може накопичитися цілком пристойна сума.

Золотих гір тут не заробиш, але на оплату інтернету, телефону, походи в кафе і в кіно студенту або школяреві цілком вистачить. У такої роботи є суттєва перевага – виконувати її можна чисто автоматично, не докладаючи інтелектуальних зусиль.

Цим способом можна заробити реальні гроші, так і оки – внутрішню валюту сайту Однокласники, за яку купуються доступи до ігор, робляться подарунки і купуються інші корисні для активних користувачів опції.

Кому і навіщо потрібні ваші лайки? Людям, які займаються комерційним просуванням груп або сайтів.

В подальшому, якщо ви перейдете на наступні ступені підприємницької діяльності в мережі, ви, можливо, самі будете займатися розкручуванням груп та іншими маркетинговими заходами.

Крім лайків і класів, оплачуються і інші прості дії:

  • репости;
  • додавання в друзі;
  • набрання групи;
  • коментарі до фотографій, постам.

В окремому розділі даної публікації ми поговоримо про популярних сервісах для заробітку на лайку, класах, рекламі і партнерських програмах.

Спосіб 2. Заробіток на рекламі

Отримання доходу від реклами – більш високий рівень інтернет-бізнесу. Це, загалом-то, і є пасивний дохід, до якого прагнуть всі манімейкер. Однак щоб отримувати заробіток таким способом, потрібно бути власником розкрученої групи, яку щодня відвідують тисячі користувачів.

Таких груп в Однокласниках чимало, і майже всі вони приносять їх власникам хороший дохід. Кожна публікація рекламного посту або банера варто 300-700 рублів на добу. Це при середній відвідуваності. Реклама в суперпопулярних спільнотах стоїть на порядок вище.

Але не варто перетворювати свою групу в смітник комерційної інформації. До рекламним публікаціям слід підходити обережно і професійно. Бажано, щоб реклама була тематичною, ненав'язливою, а просувні товари і послуги – дійсно корисними і якісними.

Приклад

У групах для мам з новонародженими дітьми доцільно рекламувати дитяче харчування, підгузники та інші товари для малюків та їхніх мам. Можна також просувати послуги масажистів, психологів та інших фахівців, що займаються післяпологовий терапією.

Радимо зупинитися на кількох постійних рекламодавців, або періодично публікувати разову рекламу на актуальні теми.

Як зробити групу в Однокласниках популярною – тема досить обширна і складна. Якщо коротко, то найкращий спосіб підвищити відвідуваність – розміщувати на сторінках спільноти актуальний, корисний і цікавий контент: тексти, відео, фото.

Зробіть своє співтовариство яскравим, цікавим і потрібним, і вас обов'язково помітять рекламодавці і партнери. Унікальні ролики, відео, фото і грамотний текстовий матеріал зроблять вашу сторінку ефективною платформою для стабільного заробітку в «Ок.ua».

Спосіб 3. Заробіток на партнерських програмах

Ще один спосіб створити пасивний дохід з допомогою мережі Однокласники – використання партнерських програм. Ви знову стаєте посередником між компанією, що продає товари або послуги, і споживачем, тільки на цей раз демонструєте не пряму рекламу, а партнерські посилання.

Ми вже писали раніше як заробити на партнерських програмах, обов'язково ознайомтеся з нею.

Способи залучення потенційних клієнтів на рекламовані сайти – найрізноманітніші. І всі вони переслідують одну і ту ж мету   змусити потенційних клієнтів зробити яку-небудь конверсионное дію.

Наприклад:

  • зареєструватися на певному ресурсі;
  • підписатися на розсилання;
  • оформити заявку на покупку.

Ваше завдання – підтримувати популярність групи або аккаунта на певному рівні. Партнерські програми можна вибрати самому – їх знаходять або безпосередньо через контакти з компаніями, инфобизнесменами і хостингами або через автоматизовані сервіси.

Комісійні в партнерських програмах зазвичай досить високі – іноді вони досягають 90-100% винагороди, особливо в ситуаціях, коли реалізується інформаційний продукт, який не має визначеної собівартості.

Рекламувати (просувати) партнерську посилання теж потрібно вміти. Просто помістивши посилання в своїй групі, ви навряд чи зустрінете потенційних покупців. Обов'язково повинна бути «підводка» до заслання у вигляді короткого тексту, мотивуючого на дію.

Примітно, що розмір комісійних нічим не обмежений.

Якщо при розміщенні рекламного посту ви отримуєте фіксований дохід, регламентований договором, то з партнерськими програмами ваша заробіток обчислюється тільки кількістю користувачів, які виконали конверсионное дію.

Комісійні будуть регулярно перераховуватися на ваш гаманець, який ви вкажете при реєстрації на сервісі або повідомте партнера.

На рівень заробітку впливає якість, популярність і актуальність продукту, який отримує клієнт, переходячи по реферального посиланню, а також популярність компанії або бренду. Очевидно, що відомі бренди будуть збирати більше користувачів, а ви будете мати більш високий дохід.

Спосіб 4. Заробіток на продажі товарів і послуг

Сьогодні придбати через Інтернет можна будь-який товар. Якщо ви хочете організувати інтернет-магазин, можна почати з продажу продукції через акаунт або групи в Однокласниках.

Ідея

Можна створити вигадане ім'я, яке буде відповідати категорії вашого товару – наприклад, Інна Платьева або Андрій Телефонів.

Далі ви наповнюєте свою сторінку відповідним контентом, а саме – робите з неї свого роду каталог продукції. Фото повинні бути якісними, з докладним описом функцій та характеристик товару.

Підвищення продажів, як і в звичайному магазині, сприяють різні маркетингові акції. Влаштовуйте дні знижок, заохочуйте постійних покупців, проводите конкурси та заходи, які залучать нових відвідувачів.

На першій стадії важливо зробити групу популярною у користувачів, навіть якщо первинна прибуток буде невисока.

Особливу увагу приділіть комфорту клієнтів – купувати у вашому магазині або виходити на зв'язок з адміністрацією (тобто з вами) повинно бути максимально просто. Постарайтеся задіяти всі можливі варіанти оплати покупки – платіжні системи, банківські картки, перекази.

Інтернет-магазин в однокласниках

Якщо у вас вже є свій сайт або інтернет-магазин, можна просувати і рекламувати його з допомогою спільноти або сторінки в Однокласниках. Практично всі мережеві магазини мають своє представництво в соціальних мережах.

Перевага Однокласників в тому, що всі дії користувачів мережі прозорі (якщо не використовується функція «невидимки»).

На практиці це означає, що якщо ви відвідали чийсь аккаунт або зробили там які-небудь дії (оцінили фото, посаду, статус), власник сторінки обов'язково це помітить і, можливо, захоче відвідати сторінку того, хто заходив до нього «в гості».

Спосіб 5. Заробіток на іграх і додатках

Якщо ви – любитель ігор онлайн і маєте непогано «прокачаний» ігровий аккаунт, можна продати його зацікавленим юзерам. Середня вартість такого товару в Однокласниках – 3-4 тис. руб. до Речі, це досить затребуваний продукт всередині мережі, що користується стабільним попитом.

також Можна розкручувати чужі акаунти. Деякі любителі ігор зацікавлені не в самому ігровому процесі, а у швидких перемоги. Ви можете починати за них гру, «прокачувати» її до певного рівня і отримувати винагороду за свою роботу.

3. Популярні сервіси для заробітку

Автоматизовані сервіси надають можливість заробітку всім бажаючим. Отримувати профіт можна через власний обліковий запис або через групу. Другий варіант більш прибутковий, але і більш складний.

Сервіси для заробітку в однокласниках

Перерахуємо всі сервіси для заробітку в Однокласниках:

  • QComment– зручний ресурс, який працює не тільки з ok.ru, але і з іншими соцмережами;
  • ForumOk – популярний портал, дозволяє заробляти на лайку, репостах та інших простих завданнях;
  • Prospero – сервіс зі зручною навігацією і безліччю простих завдань для новачків і просунутих фрілансерів;
  • SocialTools – відносно нова майданчик для заробітку в мережі;
  • Sociate – зручна біржа для роботи з Однокласниками;
  • Plibber – цікавий проект, що дозволяє заробляти на групах;
  • VideoSeed – ресурс, що надає фрілансерам можливість заробітку на розміщення відео в своїх спільнотах.

Всі майданчики варті уваги: для початку радимо відвідати всі адреси, після чого вибрати 2-3 сервісу та працювати з ними. Кілька тижнів інтенсивного тестування дозволять вам вибрати найбільш підходящий для ваших цілей портал і працювати вже конкретно з ним.

Для наочності ми склали порівняльну таблицю найпопулярніших сервісів.

Сервіс Плюси Мінуси Особливості
1 QComment Працює з усіма соціальними мережами Невисокі тарифи Можливість професійного росту для активних користувачів
2 Sociate Комфортна біржа, дозволяє заробляти на рекламі Не знайдено Дозволяє отримувати дохід власникам популярних облікових записів і груп
3 Plibber Швидкі висновки прибутку, відсутність мінімуму для зняття грошей з рахунку Всі групи ретельно перевіряються адміністрацією Надає користувачам спеціальну програму для зручної роботи
4 Socialtools Високі тарифи Щодо повільне виведення коштів з рахунку Можливість прикріплення всіх існуючих соцмереж
5 Prospero Ідеально підходить для початківців Невисокі тарифи Є система рейтингів, що впливає на рівень доходів

4. Як заробити оки (бонусні очки) в Однокласниках безкоштовно

Оки – внутрішня валюта, бонусні очки, які можна витрачати тільки в мережі Однокласники. Їх можна купити (через електронний гаманець, мобільний пристрій) або заробити.

На оки можна придбати доступи до ігор, вітальні листівки, статус «невидимки», деякі інші привілеї.

Як заробити ОКи

Будь-який зареєстрований учасник спільноти Однокласники може безкоштовно отримати оки, беручи участь у конкурсах, опитуваннях, оцінюючи фото інших користувачів, прослуховуючи музику і публікуючи відео – загалом, проявляючи активність всередині мережі.

Увага! В Однокласниках можна легко стати жертвою шахрайства – якщо вам пропонують придбати оки, надіславши СМС на певний номер, ні в якому разі не робіть цього. Результатом такої дії може стати обнулення рахунку, а можливо і блокування облікового запису.

Пропонуємо подивитися тематичне відео на тему заробітку в Однокласниках:

5. Висновок

Прямо зараз в Однокласниках заробляють тисячі людей, колись рядових користувачів соціальних мереж. Ви можете приєднатися до них і вже сьогодні радикально поліпшити своє фінансове становище – можливості інфобізнес невичерпні.

Наш бізнес-журнал бажає вам успіху у ваших починаннях і бізнес-проектах і чекає від вас оцінки статті і коментарів по темі!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Як заробити в соціальній мережі Одноклассники (ok.ru) – докладне керівництво для новачків з наочними прикладами + огляд популярних сервісів для заробітку