Конструктор сайтів Shop-Script   повний огляд програми для створення односторінкових сайтів та інтернет-магазинів + інструкція як зробити сайт безкоштовно за 4 кроку

У чому особливості програми для створення сайтів Shop-Script? Як зареєструватися в онлайн-конструктор для створення інтернет-магазину? Як налаштувати способи оплати в конструкторі Shop-Script?

Здрастуйте, шановні читачі! Журнал анонсує нову тему – створення інтернет-магазину за допомогою онлайн-конструктора.

Відкриття магазину в мережі — багатопланове захід, який включає в себе реєстрацію бізнесу в державних органах, відкриття банківського рахунку, оренду приміщень та складів, укладення договорів з постачальниками, платіжними системами та службами доставки, організацію служби підтримки клієнтів.

І, звичайно, сюди входить запуск сайту, який буде виконувати функції торгової точки, тобто дозволить відвідувачам додавати товари в корзину, вибирати спосіб доставки та оплати та отримувати інформацію про процес обробки замовлення.

У цій статті ми обмежимося технічними питаннями, пов'язаними зі створенням сайту інтернет-магазину, і опишемо, як це зробити за допомогою онлайн-конструктора.

Конструктор сайтів SHOP-SCRIPT

1. Замовне чи готове програмне рішення?

Є два основних способи створення інтернет-магазину: використовувати готове програмне рішення або замовити розробку такого рішення за вашим технічним завданням. Очевидно, що другий варіант (рекомендоване індивідуальне рішення) на 100% забезпечить вас повним набором всіх потрібних можливостей.

Проте реалізація такого способу вимагає набагато більше часу і фінансових вкладень. А головне, потрібно володіти певним досвідом — і в першу чергу, знати, як правильно сформулювати технічне завдання для програмістів.

Набагато більш швидкий і доступний метод створення інтернет-магазину, особливо якщо у вас мало досвіду в онлайн-торгівлі, — це використовувати готове програмне забезпечення.

2. CMS або конструктор?

Готові програмні рішення для створення інтернет-магазину можуть бути двох видів: CMS або конструктор.

CMS — це повноцінна, досить складна система управління сайтом (у тому числі сайтом інтернет-магазину).

CMS дозволяє без обмежень вносити зміни в шаблони дизайну, встановлювати додаткові модулі і, таким чином, надає адміністратору інтернет-магазину більшу свободу у зміні дизайну і різних функцій. CMS зазвичай встановлюються самими користувачами на сервер хостинг-провайдера.

Конструктор сайтів

Конструктор — це спрощений варіант системи управління сайтом, в якому користувачеві не доводиться мати справи з серверними налаштуваннями і програмним кодом і де йому достатньо користуватися інтерфейсом адміністратора для швидкої початкової настройки.

3. Створення інтернет-магазину за допомогою онлайн-конструктора

Якщо у вас немає особливого досвіду в створенні сайтів, то вибирайте конструктор. Краще всього знайти такий конструктор, який володіє також і можливостями CMS. В цьому випадку ви зможете не тільки ознайомитися в загальних рисах з тим, як створюються сайти, але і створити справжній повноцінний інтернет-магазин.

Приклад конструктора з функціями CMS — це Shop-Script. У ньому також є розширені налаштування і можливості для досвідчених користувачів, проте, якщо у вас мало досвіду, ви можете не звертати на них уваги і використовувати цю програму в якості простого конструктора.

Крок 1. Реєстрація

Конструктор — це спеціальний сайт, на якому потрібно зареєструватися: вказати своє ім'я та email адресу. Після цього ви отримуєте певний адреса (домен), на якому буде розміщений ваш інтернет-магазин.

Звичайно це не дуже гарний, «технічний» адресу, який потрібен тільки для того, щоб ваш сайт взагалі працював. Згодом цей тимчасовий адресу можна замінити на свій власний домен виду supershop.ru або будь-який інший, який виявиться порожнім.

Реєстрація

В популярному онлайн-конструктор інтернет-магазинів Shop-Script, який ми взяли в якості прикладу, тимчасова адреса буде мати вигляд *****.webasyst.cloud. У цьому конструкторі є можливість згодом зареєструвати свій домен і позбутися від безкоштовного адреси, який закінчується на .webasyst.cloud.

Крок 2. Додавання товарів

найпростіший спосіб додавання товарів у інтернет-магазин — це додавати їх вручну. На сторінці адміністратора для кожного товару заповнюєте назву, ціну, опис, розміщуєте фотографії і вказуєте інші властивості. Закінчивши з одним товаром, переходите до додавання іншого і так далі.

Додавання товарів

Якщо товарів у вас планується багато, в конструкторах інтернет-магазинів зазвичай є функція імпорту або синхронізації даних. З її допомогою ви можете додати свій новий магазин відразу кілька десятків або сотень позицій, наприклад, з спеціально підготовленого текстового файлу або з сторонньої системи обліку кшталт «1С».

Shop-Script підтримує обидва режими додавання товарів: і вручну, і шляхом імпорту з CSV-файлу (він створюється в програмі Excel) та 1С. У ньому є і інші можливості пакетного розміщення товарів, але тут ми не будемо описувати їх всі при бажанні ви зможете познайомитися з ними самостійно.

Крок 3. Налаштування способів оплати і доставки

В конструкторі інтернет-магазину повинен обов'язково бути вибір різних способів оплати, які ви хочете пропонувати своїм покупцям. Чим більше способів ви запропонуєте, тим зручніше буде покупцям оплачувати замовлення у вашому магазині (а значить, менше шансів того, що вони підуть в магазин конкурента).

У Shop-Script відразу після реєстрації ви знайдете кілька способів оплати на вибір. Спочатку цей вибір невеликий, але на сторінці налаштувань можна встановити додаткові модулі оплати.

Таким чином, ви зможете додати в свій інтернет-магазин безліч різних способів розрахунку: готівкою, банківською картою, через різні платіжні системи, безпосередньо через конкретний банк покупця, електронними грошима WebMoney, Яндекс.Гроші і т. д.

Дані, зазначені для способів оплати, справедливі й для способів доставки. Чим більше варіантів пропонується споживачу, тим швидше він зробить вибір на користь саме вашого інтернет-магазину. У конструкторі Shop-Script додаткові модулі доставки додаються так само, як і модулі оплати.

Крок 4. Налаштування дизайну

Здавалося б, оригінальний дизайн — це перше, на що слід звернути увагу при створенні інтернет-магазину. Проте досвідчені люди кажуть, що в дизайні головне не стільки унікальність, скільки акуратність, відсутність помилок, а також відповідність основним тенденціям сучасної моди.

Налаштування дизайну

Слідування моді при виборі дизайну вітрини — не просто примха з боку власника магазину, але прагнення виглядати гідно в очах покупців. Справа в тому, що основна маса потенційних клієнтів вже звикла до деякого набору особливостей, якими, на їх думку, повинен мати сучасний інтернет-магазин.

Інший і, можливо, навіть більш важливий момент при оформленні вітрини — це складання текстів: для банерів, слайдерів, промо-блоків і, найголовніше, для описів товарів. Складання текстів, звичайно, не входить в дизайнерську роботу, але забезпечити повноцінний контент для кожного товару потрібно обов'язково.

Що стосується різних варіантів дизайну, то Shop-Script відразу після реєстрації в онлайн-конструкторі ви побачите лише одну стандартну тему. З нею можна по-різному експериментувати і змінювати налаштування.

Але однією темою ви, звичайно, не обмежені. В розділі «налаштування дизайну» є можливість однією кнопкою встановити багато інших тем — для самих різних видів продукції і для різної цільової аудиторії.

4. Готово!

Отже, створення інтернет-магазину за допомогою онлайн-конструктора складається з декількох простих кроків.

Перерахуємо їх по порядку:

  • зареєструватися;
  • додати товари;
  • налаштувати оплату та доставку;
  • вибрати дизайн.

Звичайно, вам обов'язково знадобляться й інші дрібні налаштування   знижок, повідомлень про замовлення і податки, друку документів. Але з ними ви розберетеся у міру набуття досвіду.

5. Висновок

Підведемо підсумки. Ми показали основні кроки створення інтернет-магазину з допомогою конструктора на прикладі Shop-Script. Те, що вам здавалося складним і незрозумілим, тепер стало для вас простим і чітким планом дій. Приступайте до дії!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Інтернет » Конструктор сайтів Shop-Script   повний огляд програми для створення односторінкових сайтів та інтернет-магазинів + інструкція як зробити сайт безкоштовно за 4 кроку