Робота на дому для мам в декреті   огляд ТОП-10 популярних вакансій 2023 року для жінок без вкладень, обману і передоплати

Які вакансії роботи на дому популярні для мам в декреті у 2023 році? Як вийти в декретну відпустку вагітній мамі і знайти надійну підробіток? Як жінці знайти віддалену роботу своєї мрії?

Здрастуйте, шановні читачі! З вами один з авторів бізнес-журналу, Ірина Довженко. Сама певний час тому була в декретній відпустці, а тепер опинилася у ньому повторно і знаю, що підробіток в цій ситуації не завадить нікому.

Багато людей потребують додаткового заробітку і не знають до кого звернутися за порадою, пов'язаних з підробітком.

Особливо це актуально для молодих мам та жінок у декреті. Незабаром я збираюся піти в декрет повторно і вже зараз вчуся заробляти не виходячи з дому в інтернеті у свого чоловіка Олександра. Він це успішно робить.

У цій статті я хочу поділитися з вами інформацією по заробітку для жінок з дітьми, які не мають часом для стандартної роботи в офісі, і тому ми розглянемо популярні способи заробітку для них без вкладень, обману і передоплати.

Для себе я давно зрозуміла, що заробляти в декреті реально. Дохід для себе можна організувати в якості звичайної підробітку, а особливо заповзятливі дівчата навіть можуть почати свій бізнес з нуля, не виходячи з дому.

Якщо вам дійсно необхідний додатковий заробіток і ви не знаєте з чого почати, то будьте впевнені, що після прочитання цієї статті, ви відразу зрозумієте, чим варто займатися.

Як заробити молодій мамі в декреті

Зміст
  1. Які види заробітку для жінок з дітьми існують
  2. Плюси і мінуси роботи в декреті
  3. Як не потрапити на вудку шахраїв, намагаючись отримати додатковий заробіток на дому без вложений і обману
  4. Робота на дому для мам в декреті   огляд ТОП-10 популярних вакансій і способів 2023 року
  5. Поради для матусь з вибору найкращого способу заробітку
  6. 7 правил організації часу для жінок у декреті, які працюють на дому
  7. Висновок   відео з експертом Ольгою про те, чим можна зайнятися мами в декреті

1. Які види заробітку для жінок з дітьми існують

Декретну відпустку – свого роду сходинка в житті жінки.

Ваш соціальний статус змінився (ви стали мамою), змінилося сприйняття світу і самовідчуття, змінилися пріоритети і звички.

Час декрету – вдалий час для зміни життєвих планів і руйнування звичних шаблонів.

Далеко не завжди однієї зарплати чоловіка достатньо для гідного життя мами і дитини. Чудово, якщо у вашій долі беруть участь родичі, але не завжди ситуація настільки сприятлива.

Народження дитини збільшує грошові витрати молодої сім'ї в рази: в даних обставинах домашня робота для мам в декреті – можливість кардинально поліпшити своє фінансове становище.

Способи роботи на дому для мам

Всі варіанти підробітку і повноцінної роботи для мам в декреті умовно розподіляються на кілька категорій:

  • заробіток, пов'язаний з уміннями, хобі, талантами;
  • робота, що вимагає професійних навичок;
  • діяльність, передбачає наявність певних умов (стаціонарного телефону, комп'ютера з безлімітним інтернетом, квартири, вільних приміщень).

В ідеалі робота для жінок в декреті не повинна відривати мам з їх основної діяльності – догляду за малюком. Але і в таких умовах є варіанти, що дозволяють не тільки регулярно поповнювати сімейний бюджет, але і підтримувати себе в стані фізичної та інтелектуальної активності.

Якщо особливих талантів і умінь у вас немає, можна присвятити час навчанню нової спеціальності, розвитку в собі не виявлених досі талантів.

Наприклад, я з оператора call-центру одній великій телекомунікаційній компанії незабаром переквалифицируюсь в інтернет-маркетолога та менеджера по роботі з віддаленими клієнтами та партнерами інтернет-сайту.

Мені відомі випадки, коли молоді мами в декретній відпустці відкривали в собі досі дрімали художні здібності і пізніше ставали професійними ілюстраторами, дизайнерами, фотографами або авторами успішної дитячої літератури. Навіть я сама як-то хотіла стати автором-автором віршів для дитячих листівок.

В список найбільш популярних і актуальних варіантів підробітку для жінок зазвичай входять:

  • копірайтинг (написання текстів);
  • організація салону краси на дому;
  • відкриття приватного дитячого садка;
  • надання послуг няні;
  • адміністрування сайтів;
  • віддалена робота дизайнером, художником, ілюстраторів (при наявності відповідних навичок);
  • дистанційне навчання (затребувані будь-які професійні знання);
  • приготування та продаж домашньої кулінарії;
  • заробіток на опитуваннях;
  • репетиторство;
  • посередництво   продаж товарів та послуг через електронні безкоштовні дошки оголошень в інтернеті;
  • виготовлення виробів ручної роботи та їх подальший продаж.

Це тільки приблизний перелік усіх можливих робіт і підробіток на дому для молодих мам. Якщо бажання попрацювати присутнє, залишається тільки реалізувати його найбільш ефективним способом. Знайти пропозиції та вакансії можна на спеціалізованих інтернет-ресурсах, у спільнотах соцмереж.

Грамотна реклама своїх умінь і навичок – половина успіху. Не соромтеся розповідати про своє бажання попрацювати своїм подругам і знайомим – можливо, вони знайдуть для вас вдалі та вигідні варіанти. Якщо ви реалізуєте конкретні послуги і товари, можна на першій стадії надавати їх зі значною знижкою.

Будь-яка справа вимагає старанності і терпіння: не варто чекати миттєвих результатів, особливо, якщо послуги, які ви пропонуєте, мають художній або творчий нахил.

Не варто впадати у відчай, якщо ваш товар/послуга (пропозиція) не буде розкуповуватися відразу: можливо, справа не в його якості, а у відсутності грамотного маркетингу (продажів і позиціонування вашої пропозиції).

Навіть продаж виробів через Olx вимагає ефективної презентації товарів і професійного підходу продавця. До речі, як заробити на Olx, вже було описано на нашому сайті раніше.

2. Плюси і мінуси роботи в декреті

Як і будь-яку справу, така робота має свої переваги і недоліки. Давайте розглянемо нижче найяскравіші з них.

Плюси (+) надомною і віддаленої роботи для мам в період декретної відпустки

  • самостійне планування свого робочого часу (у будь-який момент можна влаштувати перерву або вихідний);
  • відсутність начальства (відносини між замовником і клієнтом – це завжди рівне і взаємовигідне партнерство);
  • не потрібно підлаштовуватися під колектив;
  • немає необхідності витрачати час і фінанси на проїзд і походи на обід в кафе;
  • відсутність витрат на офісну одяг та інші аксесуари (атрибути ділового стилю);
  • вам не загрожує звільнення.

Буває, що віддалена робота в інтернеті для мам в декреті або надомна діяльність виявляються настільки успішними і комфортними для жінок, що необхідність шукати «нормальну» роботу після виходу з відпустки відпадає.

Мінуси (-) роботи на дому для мам в декреті

  • подвійне навантаження: навіть самий спокійна і здорова дитина потребує постійної уваги та емоційного участі мами – деяких жінок таке життя швидко стомлює;
  • без відповідного планування і організації робочого процесу життя перетворюється в хаос (про продуктивне управління часом буде докладно розказано нижче);
  • холодильник завжди поруч – важче контролювати стабільну вагу;
  • висока ймовірність зіткнутися з шахрайством в інтернеті.

Неприємних ситуацій можна уникнути, якщо перш, ніж почати роботу, вивчити більше інформації.

Наступний розділ статті присвячено досить актуально для тих, хто шукає підробіток мам в декреті темі – шахрайства в мережі.

3. Як уникнути шахраїв, намагаючись отримати додатковий заробіток без капіталовкладень і обману

Шахрайство в мережі різноманітне.

З привабливими пропозиціями мати високі доходи, майже нічого при цьому не роблячи, стикаються всі, хто займається пошуком вакансій для підробітку на дому. І жінки, а особливо мами потрапляють тут в групу ризику.

Деякі пропозиції від шахраїв виглядають дуже правдоподібно: навіть досвідчені користувачі часто потрапляють на вудку заповзятливих «комбінаторів».

Навіть такі безневинні оголошення, як «збірка кулькових ручок на дому», «набір тексту» або «склеювання конвертів з гарантованою оплатою» на перевірку виявляються всього лише спосіб відбирання грошей у населення.

Шахраї в Інтернеті

Як відрізнити шахраїв від чесних роботодавців? Відповідь проста – перші завжди вимагають від клієнта попередніх вкладень.

Пропозицію перерахувати гроші зазвичай вправно замасковане під страхові внески, оплату матеріалів для початку роботи, придбання обладнання. Як правило, після переказу грошей на зазначений рахунок успішне (для шахраїв) співробітництво закінчується.

При цьому довести юридично провину злочинців практично неможливо: адже ви самі і з доброї волі перераховуєте гроші невідомому дядькі (або тітки) у кишеню.

Цифрові технології працюють на шахраїв: факт вимагання та отримання грошей обманним шляхом важко підтвердити документально.

Практична рада

Якщо «роботодавець» вимагає первинних матеріальних вкладень (неважливо, як він їх називає), відмовляйтеся від такої пропозиції негайно!

Не варто також передавати невідомо кому свої особисті дані – номер паспорта, банківські реквізити та іншу конфіденційну інформацію.

Пропозиції шахраїв часто замасковані під вакансії з позначкою «без жодних вкладень» і тому подібних. І їх дійсно не вимагають до певного етапу.

Можливо, вас навіть попросять надіслати резюме, після чого ваша кандидатура буде відібрана серед інших претендентів».

Іноді на пошту навіть надсилається договір про співпрацю, багатосторінковий список правил компанії і посадових обов'язків співробітника.

Але все закінчується прозаїчно: під різними приводами (нейтралізація збитків роботодавця, страховий внесок, перевірка намірів працівника, оплата матеріалів) пропонується перерахувати гроші на певний рахунок.

Інші способи обману, з якими часто стикаються шукачі вакансій віддаленої роботи:

  • робота «мережевому маркетингу» (насправді це виявляється фінансова піраміда);
  • «ділові» пропозиції, пов'язані з операціями з вашими банківськими рахунками;
  • участь у високоприбуткових проектах з швидкою віддачею;
  • обробка листів (аудіо, фото) на дому;
  • пропозиції з вирощування квітів (грибів) методом високоефективної гідропоніки.

Перелічити всі способи обману в мережі в рамках даного тексту неможливо. Мами в декреті необхідно дотримуватись головного правила – ніяких первинних вкладень і переказів грошей на чужій електронний рахунок!

4. Робота для мам в декреті   огляд ТОП-10 популярних вакансій і способів 2023 року

Нижче розглянемо найбільш популярні вакансії для матусь у декретній відпустці у 2023 році.

Спосіб 1. Спільні покупки в інтернеті з подальшим перепродажою придбаних товарів

Робота на дому через Інтернет – актуальний і ефективний спосіб додаткового заробітку.

Поколінню наших мам (1960—1990-ті роки) такі можливості були просто недоступні. У сучасних жінок шансів проявити свої комерційні таланти набагато більше.

Отже, найпростіший варіант бізнесу в мережі - ви купуєте товар в інтернет-магазинах невеликими оптовими партіями і продаєте його в роздріб. Існують онлайн-маркети, у яких одяг можна придбати дуже вигідно.

Різниця в ціні між оптом і роздробом може скласти 100% і більше. Одна моя знайома, її звати Аня так і робила, хоча вона не була мамою в декреті, але її бізнес за цією схемою процвітав, а їй було на той момент всього 16 років.

Маючи широке коло знайомств, одяг можна поширювати серед подруг. Навіть при дуже пристойній накрутці вони отримають товар дешевше, ніж в бутіках або відомих модних магазинах.

Реалізацією купленого товару можна займатися також через Інтернет – на Olx, Prom та інших сайтах.

Спосіб 2. Надання професійних послуг (краса, здоров'я, домоводство)

Якщо ви вмієте добре стригти, робити укладку, макіяж, манікюр, чому не отримувати за свої вміння гроші?

Для початку проведіть рекламну кампанію – зробіть зачіски своїм подружкам, зафіксуйте результати на фото.

Оказаниу послуг перукаря-як-робота для мам в декреті

Наступний крок – поширення інформації через мережу, оголошення в ЗМІ, з допомогою «сарафанного радіо».

Навіть красиво оформленої сторінки в соціальній мережі буде цілком достатньо, щоб про ваші таланти дізналися сотні потенційних клієнтів.

Можна робити масаж на дому, гадати на картах Таро, навчати йоги, ушу, медитації та аеробіки або професійно займатися домоводством, допомагаючи іншим – за умови, звичайно, що ви маєте бажання та схильність до цих сфер діяльності.

Спосіб 3. Організація дитячого садка на дому

Щоб організувати повноцінний приватний дитячий сад, потрібні відповідні дозволи, але бути надомною нянею ніхто не заборонить.

Не всі мами мають можливість віддавати дітей у звичайний дитячий садок, але й залишити їх вдома, коли потрібно терміново відлучитися, теж не з ким. Для таких ситуацій і створюється домашній дитячий сад. Матусі призводять до вас своїх чад, а ви проводите з ними за компанію з власною дитиною.

Виходить щось на кшталт групи короткочасного нагляду за дітьми, куди малюки надходять у міру необхідності.

Дитячий сад на дому

У великих містах існують цілі розважальні центри на дому, які здійснюють функції короткочасного нагляду та догляду.

Спосіб 4. Виготовлення виробів ручної роботи та їх продаж через електронні дошки оголошень, магазини, своє оточення

В'язання, рукоділля, виготовлення оригінального глиняного посуду, прикрас, іграшок, сувенірів – все це користується стабільним попитом. Якщо ви робите дійсно ексклюзивні і корисні речі, їх можна реалізовувати за цілком пристойними цінами.

Продаж можна організувати через інтернет, сторінку в соцмережі, через своїх знайомих. Багато мам виготовляють вдома мило, плетуть браслети з бісеру, в'яжуть пледи і ковдри.

Іноді навіть вдається знайти фірму, готову зайнятися продажем ваших hand-made виробів.

Цю ідею вже реалізує Анна, дівчина заробляє на виготовленні виробів та навчає цьому дітей і дорослих. На нашому сайті з Анею є інтерв'ю про те, як заробити на рукоділлі.

Спосіб 5. Написання і редагування текстів для видавництв та інтернет-сайтів

Написанням текстів займаються тисячі людей. Одних бірж для фрілансерів, які займаються копірайтингом і рерайтинг, в інтернеті десятки. Ви можете писати за гроші статті на будь-які близькі вам теми   хоча б на тему догляду за малюком: такі тексти на спеціалізованих сайтах користуються незмінним попитом.

Необхідні умови: висока грамотність і вміння струнко складати слова в пропозиції.

За якісний текст можна отримати 50   250 грн (залежно від обсягу). Якщо письменство дається вам легко, можна займатися копірайтингом (професійним написанням текстів) на постійній основі, отримуючи від роботи задоволення і хороший дохід, який навіть при зайнятості 3-4 години в місяць може становити до 500$ і вище.

Можна продавати вже готові тексти або виконувати замовлення на певну тематику. Найбільш високо оплачується професійний SEO-копірайтинг: наповнення сайтів текстовим контентом з певними ключовими словами. Такі матеріали потрібні постійно: вони виконують функції просування і розкручування комерційних сайтів.

Спосіб 6. Ретуш та обробка фотографій

Для редагування і обробки фото на дому потрібно всього лише вміння користуватися графічним редактором, завжди краще підійде програма Photoshop (Фотошоп) і вільний час.

Почати можна з малого – 1 години в день, потім, якщо буде виходити, перейти на більш щільний робочий графік. Навчитися базовим навичкам фотошопу можна за тиждень: крім того, в інтернеті цілодобово працює купа форумів, які допоможуть вам осягнути всі нюанси даного ремесла.

Спосіб 7. Адміністрування сайтів та груп у соціальних мережах

Завдання адміністратора (модератора) в пабликах або групах соцмереж – контролювати дотримання правил співтовариства і стежити за функціонуванням сайту.

Можна бути паралельно автором новинних текстів і цікавих актуальних матеріалів за темою групи. Робота не пильна і при відповідному досвіді приносить непоганий прибуток.

Ще один варіант – розкручування власної групи і розміщення платної реклами, але на це піде багато часу, який потрібно буде вкладати днями безперервно не отримуючи оплати. Якщо ви до цього готові, то це непоганий варіант почати свій бізнес в інтернеті.

Спосіб 8. Виконання курсових і дипломних робіт

Якщо у вас є освіта і відповідні знання, можна зайнятися написанням рефератів, курсових та дипломних проектів для студентів.

Конкуренція в цій ніші досить висока, але і попит досить стабільний. Мінус цієї роботи – її сезонність: зазвичай курсові і дипломи потрібні тільки під час сесій.

Спосіб 9. Надання освітніх та консультаційних послуг для учнів та дорослих

Репетиторство – прибуткове заняття, особливо в сучасних умовах, коли консультувати і навчати можна, не виходячи з дому. При цьому заняття не віднімають багато часу, а аудиторія потенційно необмежена. Найбільшим попитом користується викладання мов на дому.

Якщо у вас вже є педагогічні навички та база потенційних клієнтів, то заробити перші гроші можна буквально завтра, продавши свої консультації або навчаючи людей потребують людям.

Спосіб 10. Виготовлення та продаж домашньої кулінарії

Мами, які люблять готувати, можуть зайнятися випічкою оригінальних тортів, тістечок, кексів та інших смаколиків на дому.

Не всі люди вміють готувати і не у всіх на це є час. Ексклюзивні торти для дітей, чоловіків і жінок дадуть вам можливість розвинути свої кулінарні таланти з користю для гаманця.

Якщо у вас з'явився малюк, то швидше за все ваш вік від 20 до 40 років — це найкращий вік для вступу в шлюб і народження дітей.

Відповідно, серед ваших знайомих також напевно знайдуться ті, хто збирається одружитися і якщо у вас вже є непоганий досвід приготування смаколиків, то в такій парі молодих людей ви можете запропонувати свої послуги з випікання весільного торта або приготування оригінальних дизайнерських страв на майбутній весільний бенкет.

5. Поради для матусь з вибору найкращого способу заробітку

Деякі мами займаються пошуком роботи на дому за необхідності (грошей категорично не вистачає, а витрати на утримання малюка ростуть), інші просто хочуть відволіктися від кругообігу одноманітних справ і турбот, треті не хочуть втратити професійні навички.

При всьому бажанні заробити, пам'ятайте

Але не варто витрачати на підробіток занадто багато сил, інакше їх не залишиться на повноцінний догляд за дитиною!

Найпростіше працювати, поки малюкові не виповнився рік – у цьому віці дітям потрібно лише регулярне грудне годування, ласка і своєчасна зміна памперсів.

Більш дорослі діти потребують підвищеної уваги, розвиваючі ігри та додаткове харчування.

Варіантів підробітку для мам в декреті чимало, але вибір ускладнюється деякими обмеженнями:

  • обмежені побутові умови;
  • необхідність приділяти багато уваги дитині;
  • відсутність певного режиму дня.

У такій ситуації визначають значення має наявність розуміння з боку чоловіка і найближчих родичів.

Якщо батьки готові допомогти у скрутну хвилину, то надомну роботу виконувати вдвічі легше.

З наявністю помічників можна витрачати на додатковий заробіток близько 4 годин: основний час роботи буде припадати на денний сон малюка.

Кілька порад для тих, хто ще не визначився з вибором роботи на дому, але дуже хоче спробувати:

  1. Пригадайте, чим вам завжди хотілося зайнятися у вільний час (африканські косички плести, пекти торти). Можливо, настав час освоїти нове ремесло або навчитися отримувати за свою майстерність гроші.
  2. Заздалегідь знайдіть помічників – тих, хто готовий регулярно доглядати за дитиною в разі необхідності.
  3. Обов'язково плануйте свій день.
  4. Перш ніж відгукнутися на пропозицію про вакансії, вивчіть інформацію про роботодавця. Укладаючи угоду, не соромтеся задавати питання і заздалегідь визначте список своїх обов'язків.
  5. Не позбавляйте себе щоденних маленьких радощів, але не занадто захоплюйтеся походами на кухню за черговою порцією «стимулюючих» ласощів.
  6. Якщо припускаєте працювати віддалено, заведіть інтернет-гаманець або банківський рахунок (якщо він відсутній).

Не забувайте про відпочинок: зустрічайтеся (хоча б періодично) з подругами, займайтеся йогою (фітнесом, медитацією) і слідкуйте за власним самопочуттям.

Дитині потрібна весела, відпочила і привітна мама. І не варто звинувачувати близьких у тому, що вам доводиться працювати: не завжди життєві обставини складаються, як ми плануємо.

Дорогі мої, я сподіваюся, що вам допоможе ця інформація!

6. 7 правил організації часу для жінок у декреті, які працюють на дому

Навіть з відносно дорослими дітьми клопоту у жінок достатньо, а що говорити про грудці до 3 років, за якими потрібен постійний нагляд. Як викроїти час і на повсякденні справи, і на догляд за малюком, і на додаткову роботу? Зробити це буде набагато легше, якщо застосувати науковий підхід.

Тайм-менеджмент як раз і являє собою науку, яка допоможе правильно організувати свій час.

В якості вступного курсу пропонуємо засвоїти 7 головних правил організації часу для працюючих на дому мам.

Правило 1. Визначаємо відповідний час для роботи

Для початку визначтеся, який час буде найбільш підходящим для роботи. Є два найбільш оптимальних варіанти: коли малюк спить або коли до вас в гості приходить мама. Перший варіант актуальний, коли у малюка існує більш-менш розмірений режим сну. У другому випадку потрібно заручитися обіцянкою, що така допомога буде регулярною.

Правило 2. Складаємо план дій

Без чіткого плану дій на майбутній день, який краще скласти напередодні, бути організованою не вийде.

Навіть володіючи феноменальною пам'яттю, можна упустити важливі моменти, закрутившись у сьогочасної суєті. У план на перші місця внести всі пункти, пов'язані з турботою про малюка: годування, прогулянки, відвідування поліклінік.

Далі йдуть домашні справи: приготування їжі, прибирання, прання тощо. При цьому відразу слід виділити ті заходи, які можна зробити, поки дитина спить.

корисні поради

Навчитеся користуватися слінгом* – це винахід дозволяє виконувати десятки домашніх справ, не втрачаючи дитини з виду.

Слінг — це спеціальна тканинна конструкція для перенесення дитини на собі у період раннього віку.

І тільки після необхідних пунктів можна вносити в план дії, пов'язані з роботою. Можна зекономити час, якщо заздалегідь підготувати робоче місце і здзвонитися з клієнтами.

Правило 3. Виробляємо зручний графік

На початковому етапі мамам, які працюють у декретній відпустці, краще займатися такими видами діяльності, які допускають гнучкий графік без прив'язки до конкретного терміну. Починати слід з невеликих обсягів роботи.

У міру вдосконалення навичок і майстерності кількість замовлень можна поступово збільшувати.

Правило 4. Налаштуватися на робочий лад

Чудово, якщо підробіток вдається запланувати на певний час доби – це дозволяє налаштуватися на діловий лад і додає ефективності.

Можна придумати приємний ритуал, який сприяє зануренню в робочий стан: наприклад, випити порцію гарячого шоколаду. Це мобілізує, піднімає настрій і підвищує психологічний тонус.

Правило 5. Правильно виходимо з робочого стану

Робочий процес може в будь-яку хвилину зупинитися. Механізм швидкого переходу з ділового статусу в «домашній» повинен бути продуманий заздалегідь.

Наприклад, якщо дитина прокидається раніше, ніж це передбачено режимом, продумайте, чим його зайняти, щоб встигнути згорнути справи без шкоди для виробничого процесу.

Правило 6. Систематизуємо важливі контакти

Всі необхідні для роботи контакти слід систематизувати, а не зберігати в хаотичному вигляді.

Варто завести окремий файл на комп'ютері та продублювати його в щоденнику.

Можна скористатися спеціальними мобільними додатками. Це заощадить час і виручить у разі виникнення всякого роду позаштатних ситуацій, наприклад, коли зв'язатися із замовниками потрібно буде не вам, а помічникам.

Правило 7. Дотримуємося режиму сну і відпочинку

Мам в декреті необхідний повноцінний сон.

Якщо не дотримуватися цього правила, перебувати в працездатному стані не вийде. Втома знижує увагу і загрожує вчиненням всякого роду помилок і «проколів». Крім того, виникає небезпека недогледіти малюка.

Ще одне загальне правило

Усі розпочаті домашні та робочі справи треба доводити до завершення, а вже потім братися за інші, інакше список «хвостів» буде рости.

7. Висновок   відео з експертом Ольгою про те, чим можна зайнятися мами в декреті

Додатковий підробіток для жінок у декретній відпустці – не тільки спосіб виправити фінансову ситуацію, але й можливість надати житті чітку структуру, яка є кращим методом боротьби з усякого роду психологічними та емоційними кризами, часто виникають у молодих мам.

У будь-якому випадку, зараз є безліч способів додаткового заробітку як для жінок так і для чоловіків.

Подивитися відео про те, чим можна зайнятися мами в декреті від експерта Ольги:

Експерт розповіла, як заробити гроші в декретній відпустці

Як стати щасливою мамою, вижити в декреті і знайти час на себе. Дівчачі розмови

Онлайн-зустріч: З декрету на роботу: як повернутись до профдіяльності в ролі мами (сурдопереклад)

Як оформити декрет в період війни | Декретні виплати під час війни

На цьому все, друзі!

P. S. А ви вже пробували заробляти вдома і які способи використовували для цього? Діліться своїм досвідом та думками в коментарях.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Інтернет » Робота на дому для мам в декреті   огляд ТОП-10 популярних вакансій 2023 року для жінок без вкладень, обману і передоплати