Додатковий дохід у вільний час   огляд ТОП-10 способів заробітку на дому в інтернеті + ідеї та варіанти без вкладень для новачків

Які способи додаткового заробітку на дому підходять для новачків? Чим можна зайнятися у вільний (вечірній) час, щоб збільшити свій дохід? Які ідеї в інтернеті реально працюють без вкладень?

Привіт, друзі! На зв'язку засновник бізнес-журналу .ru Олександр Бережнов.

Сьогодні тисячі людей хочуть мати додатковий заробіток на додаток до основної роботи.

У кого-то це підробіток у вечірній час, а хтось віддає перевагу влаштуватися на другу роботу або навіть підробляє в нічні зміни, що не дуже зручно, та й шкідливо для здоров'я.

Деякі мої друзі так і роблять, але їх результати в грошовому вираженні залишають бажати кращого.

Я ж пропоную вам використовувати більш прогресивні методи додаткового заробітку, в тому числі в Інтернеті.

Якщо вам потрібні гроші прямо зараз, то в цій статті ви отримаєте робочі поради, як отримувати дохід за рахунок додаткового заробітку буквально через кілька годин.

Додатковий заробіток без капіталовкладень і обману

Зміст
  1. Які види додаткового заробітку існують в Інтернеті і не тільки
  2. Як не потрапити на вудку шахраїв, намагаючись отримати додатковий заробіток на дому без вложений
  3. Додатковий дохід у вільний час   огляд ТОП-10 способів заробітку на дому в Інтернеті
  4. Додатковий заробіток, не пов'язаний з Інтернетом, — 3 робочих варіанти для новачків
  5. Висновок

1. Які види додаткового заробітку існують в Інтернеті і не тільки

Грошей, як відомо, багато не буває. Цей вислів особливо актуально, коли фінансових коштів категорично не вистачає, а запити і витрати ростуть. Додатковий заробіток на дому – мрія багатьох, але далеко не всі можуть втілити її в реальність.

Чому ця мрія так їй і залишається?

Причини невдач на цьому терені різні – брак часу, навичок, освіти, елементарна лінь, наявність конкуренції і інші фактори.

Більшість перешкод можна легко подолати, якщо підійти до питання цілеспрямовано і прагматично. У деяких додаткова підробіток через Інтернет або в «реалі» рухається настільки успішно, що з часом перетворюється на основне джерело доходів.

Щиро бажаю, щоб у читачів нашого сайту все вийшло саме так!

Наприклад, так сталося у мого товариша Євгена Коробко, який відкрив своє рекламне агенство з нуля навіть не виходячи з основної роботи.

Давайте розглянемо, які способи додаткового заробітку існують, як знайти додатковий заробіток, як правильно розраховувати свої сили, і, нарешті, як почати заробляти через Інтернет без початкових вкладень.

Найбільш популярний і просунутий спосіб поправити свої грошові справи – додатковий заробіток в Інтернеті, але і поза мережі для думаючих і працьовитих людей є безліч варіантів заробити.

Розвантажувати вагони зовсім не обов'язково – існують куди більш ефективні і при цьому менш енерговитратні.

Додатковий дохід в Інтернеті – перше, про що варто подумати людям, що вирішили знайти підробіток у вільний час.

Справа навіть не у величезній кількості варіантів заробітку, а в їх відносній доступності.

Комп'ютер та вихід в мережу є сьогодні майже у кожного: замість розваг, ігор, перегляду роликів, спілкування в соцмережах (часто безцільного) можна витрачати час на більш прибуткові і креативні заняття. Адже як відомо:   гроші. Не витрачайте його намарно, а інвестуйте в те, щоб заробляти чи придбати необхідні для цього навички.

Види додаткового заробітку

Простір для творчості не обмежений – дизайн, копірайтинг, біржа Форекс, створення власного web-ресурсу і заробіток на рекламі.

Для деяких людей заробіток грошей за допомогою мережі і комп'ютера видаються чимось на зразок добування філософського каменю алхіміками: в силу своїх переконань, виховання та інших причин такі люди просто не вірять, що можна одержувати прибуток, не виходячи з дому.

Для них існують інші способи – без залучення інтернет-ресурсів.

Є приказка: «найкраща робота – це оплачуване хобі».

Спробуйте пошукати заробіток, пов'язаний з областю ваших захоплень.

Відразу навскидку, без особливих роздумів, можна назвати більш 10 способів:

  • вирощування домашніх тварин (риб, водоростей) вдома та їх продаж;
  • самостійне виготовлення виробів з бісеру, дерева, каменю та інших матеріалів;
  • уроки гри на гітарі (баяні, фортепіано, японських народних інструментах);
  • навчання іноземним мовам на дому;
  • організація та проведення вуличних концертів;
  • ведення бухгалтерії на дому для фірм та підприємців;
  • організація домашнього дитячого садка (при наявності відповідних документів і навичок);
  • робота художником-оформлювачем;
  • дизайнерський журналістський і будь-який інший фріланс;
  • сезонна акторська підробіток (попит на Дід Морозів та Снігуроньок у новорічні свята стабільний, особливо у великих містах);
  • підробіток фоторепортером або відеооператором (про те, як заробити на продажу фото, детально розказано в голлівудському фільмі «Стрінгер»);
  • вигул собак та/або кішок та інша допомога в побуті.

Деякі з перерахованих вище ідей додаткового заробітку у вільний час будуть працювати більш ефективно, якщо, знову ж таки, скористатися всесвітньою інформаційною мережею.

Наприклад, для навчання англійської вдома зовсім не обов'язково запрошувати до себе учнів і витрачати на очні зустрічі їх свого часу: можна вести уроки по Skype і за допомогою інших способів інтернет-комунікацій.

На практиці основну трудність представляє не сама робота, а невміння продавати свої навички, кваліфікацію і здібності як повноцінний товар.

Ще одна перешкода – неправильна організація власного часу.

Навіть якщо у вас в наявності лише вихідні і кілька годин в тиждень після основної роботи, можна навчитися розподіляти свої зусилля ефективно і грамотно.

Ідеальний варіант створення додаткового заробітку — це отримання пасивного доходу в результаті одноразової грамотної акції по вкладенню грошей або реалізації власної бізнес-ідеї.

Інтернет розширює список додаткових джерел доходу до нескінченності: у наступних розділах ми більш детально розглянемо найактуальніші варіанти додаткового заробітку в мережі з вкладеннями і без таких.

2. Як не потрапити на вудку шахраїв, намагаючись отримати додатковий заробіток на дому без вложений

Пошук додаткового заробітку в мережі і «оффлайн» пов'язаний з деякими небезпеками. Новачків на цьому шляху підстерігають численні пастки, небезпечні в кращому випадку втратою часу і віри в людство, в гіршому – позбавленням власних грошових заощаджень.

Відвертого і завуальованого шахрайства в Інтернеті – маса. Для нечистих на руку підприємливих людей онлайн-простір є неораним полем, щодня надають безліч варіантів збагачення за чужий рахунок.

Шахраї, які пропонують заробіток

Навіть досвідчені користувачі не завжди можуть виявити шахрая, а що говорити про новачків.

Пам'ятаєте!

Якщо вам обіцяють $1000, але вимагають спочатку заплатити 100, не погоджуйтеся. В 99 випадках з 100 перед вами шахраї.

Ви не побачите ні 100 своїх доларів, ні будь-яких інших грошей, а просто поповніть чужий рахунок.

Перерахуємо найпоширеніші способи обману в Інтернеті і не тільки:

  • фінансові піраміди;
  • пропозиція виробництва, упаковки, розсилки та інших сумнівних способів заробітку на дому;
  • багаторівневий мережевий маркетинг з сумнівним або свідомо протизаконним пропозицією (товаром, послугою);
  • пропозиція придбати якісь керівництва та інструкції для отримання додаткового доходу з неперевірених джерел;
  • пропозицію купити «безпрограшні» стратегії для виграшу на рулетці, ігрових автоматах, букмекерських конторах.

Поширені шахрайські схеми під виглядом додаткового заробітку

Остерігайтеся подібних схем і пропозицій, а також намагайтеся розпізнати їх елементи у пропонованих вам способи отримання додаткового доходу.

Схема 1. Фінансові піраміди

Тема фінансових пірамід знайома багатьом. В одній з минулих статей я детально розповів, що таке фінансова піраміда і як в неї не потрапити.

Здавалося б, будь-яка думаюча людина повинна за версту обходити подібні пропозиції, однак шахраї постійно створюють нові варіанти пірамід, які, на перший погляд дійсно здаються прибутковими.

Мільйони людей вже втратили свої фінанси і втрачають прямо зараз, нічого не отримуючи натомість.

Запам'ятайте просту істину

На пірамідах заробляють лише їх організатори!

Невелику прибуток звичайно можуть отримати і ті, хто приєднався до проекту в момент його зростання і вчасно покинув його.

Схема 2. "Виробництво" на дому

Збірка кулькових ручок на дому   практично всі чули про цьому способі «заробітку».

Часто сенс його в тому, що вас просять оплатити придбання деталей, з яких ви згодом будете виготовляти ці ручки. Потім передбачається, що ваш роботодавець буде викуповувати готові вироби «ручки» за вигідною ціною і ви, вклавши, наприклад 3000 рублів, заробите 10000-12000 тисяч.

Але правда полягає в тому, що після оплати у вас відмовляються викуповувати готову продукцію.

А якщо ви просто переслали передоплату «власнику» запчастин для збору ручок на дому, то він зазвичай просто пропадає з вашими грошима.

Але і збірка ручок не є єдиним способом відбирання грошей у довірливих громадян, сюди ж відноситься наклеювання етикеток, склеювання конвертів на дому або сортування графічних зображень. Також досить часто «кидають» людей з транскрибацией аудіофайлів у текст і вирощуванням грибів вдома.

Суть в тому, що більшість з таких "виробництв" не може принести прибутку через відсутність споживчого попиту на продукцію в тому обсязі, про який кажуть організатори.

Добрий рада

Безжально відмітайте подібні пропозиції, навіть якщо спочатку вони здаються вам цілком нешкідливими.

Схема 3. Продаж сумнівних навчальних матеріалів

Вам пропонують придбати якийсь диск або файл з навчальними матеріалами, які дозволять відкрити власний прибутковий бізнес – як правило, в інформаційній сфері.

Ви платите за цей інформаційний товар і отримуєте необхідну інформацію. Підступ у тому, що отримані дані не коштують тих грошей, які ви платите. У кращому випадку ви отримаєте набір загальних інструкцій з відкриття власного бізнесу – подібну інформацію можна знайти в мережі у вільному доступі на сотнях ресурсів.

Схема 4. Купівля виграшних стратегій для казино та прогнозів на ставки в букмекерських конторах

Даний бізнес зараз перебуває в активній стадії: тисячі людей, постраждалих від економічної кризи, в розпачі шукають варіанти заробітку або вигідного вкладення грошей, накопичених чесною працею.

на Жаль, якщо безпрограшні стратегії для казино і існують, ніхто не стане ділитися ними ні за які гроші.

Аналогічно обстоїть ситуація з прогнозами ставок на спорт. Люди, які знають про договірних матчах або мають іншу достовірну інформацію, самі скористаються цими відомостями замість їх продажу десяткам і сотням інших гравців.

3. Додатковий дохід у вільний час – огляд ТОП-10 способів заробітку на дому в Інтернеті

А тепер про реальні способи додаткового заробітку.

Перелічені нижче варіанти дійсно працюють. Прямо зараз за допомогою даних способів отримують дохід тисячі людей. Приєднатися до них – справа вашого особистого вибору і бажання. В даному розділі наведені способи, пов'язані з Інтернетом.

Роботу в мережі багато хто до цих пір сприймають шаблонно.

Способи і види додаткового заробітку

Вважається, що для отримання доходу бажаючим доведеться виконувати механічні рутинні дії, клікаючи на рекламні банери або переглядаючи спам. Можу вас запевнити, що існують десятки інших способів, які зажадають від вас не автоматичного дотримання інструкцій, а творчого підходу.

Спосіб 1. Написання текстів (копірайтинг)

Написанням текстів для інтернет-проектів сьогодні заробляють тисячі людей. Це і студенти, і журналісти, і навіть пенсіонери. Для багатьох копірайтинг - це вже не просто спосіб додаткового заробітку, а вже основне джерело доходів.

В інтернеті працює безліч бірж, які виконують посередницькі функції між замовниками та виконавцями. На написання якісних і грамотних текстів завжди існує стабільний попит.

Безумовно, займатися копірайтингом дано далеко не кожному. Перш за все, потрібно вміти ясно викладати свої думки і грамотно вибудовувати пропозиції.

Досягнувши у справі створення статей певного рівня, ви вже не витрачаєте час на пошуки вигідних пропозицій: замовники самі звертаються до вас з новими проектами.

Розмір доходів від копірайтингу для новачків спочатку невеликий, але з часом відкриваються все більш привабливі фінансові перспективи. Якщо ви пишете чітко і грамотно, а ваші тексти виконують поставлену замовником завдання, вам можуть запропонувати і 50, і 100, і 500 грн. за 1000 знаків.

Наприклад, навчившись писати хороші рекламні тексти, ви зможете продавати свої послуги підприємцям у своєму місті і через Інтернет. Про те, як такі тексти правильно складати, я вже писав тут.

З допомогою копірайтингу отримують додатковий заробіток жінки в декреті, люди, що працюють на півставки (неповний робочий день), викладачі, медичні працівники.

Тематика статей, які вимагають написання, практично нескінченна. Згодяться будь-які спеціальні знання, які у вас є.

Спосіб 2. Управління Інтернет-проектами (менеджер проектів)

Проектний менеджер – ще більш високооплачуваний і прибутковий «бізнес». За даними статистики, зростання Рунета складає 15-20% щорічно: в даній ситуації професійні керуючі інтернет-ресурсами стають все більш затребувані.

Ще кілька років тому мережевими проектами керували любителі: від керівників компаній до продавців онлайн-магазинів. Сьогодні конкуренція за увагу споживачів настільки посилилася, що досягти комерційного успіху можна тільки за умови грамотного управління просуванням і роботою інтернет-ресурсів.

Сучасний менеджер онлайн-проектів – це добре підготовлений спеціаліст, який керує розробкою сайту з нуля і його подальшим просуванням. Ця людина забезпечує грамотну рекламу проекту, вибудовує ефективну комунікацію з клієнтами і генерує нові ідеї для збільшення конверсії та монетизації сайту.

В послугах інтернет-керівника потребують:

  • онлайн-магазини;
  • інформаційні портали;
  • інтернет-аукціони;
  • різні сервіси;
  • спільноти в соціальних мережах;
  • мобільні додатки;
  • промо-сайти (посадочні сторінки).

Обов'язки менеджера можуть суттєво відрізнятися в залежності від напрямку діяльності сайту.

Спосіб 3. Створення картинок та ілюстрацій (дизайнер)

Сьогодні більшість дизайнерів робить свою роботу віддалено. Це дуже затребувана професія, правда і конкуренція в цій сфері дуже висока. Початківці дизайнери і художники змушені працювати за мінімальну оплату, але поступово тарифи на їх послуги зростають.

Найважливіша умова стабільної та успішної роботи – наявність портфоліо. Приклади вдалих авторських проектів істотно підвищують ймовірність отримання високооплачуваних замовлень.

Дизайнер

Дизайн має безліч незалежних напрямків. Найбільш актуальне веб-дизайн: фахівці цієї сфери займаються створенням красивих, оригінальних і, найголовніше, функціональних сайтів.

Вартість одного проекту варіюється 1 000 до 50 000 рублів і вище.

Інші напрями – поліграфія, створення анімації (флеш-графіки), технічний дизайн, графічний дизайн (створення фірмового стилю, символіки та логотипів для комерційних проектів).

Спосіб 4. Віддалений оператор call-центру

Людина цієї професії допомагає користувачам інтернет-ресурсів і сервісів оперативно отримати потрібну інформацію або грамотну консультацію в онлайн-режимі.

найпоширеніший варіант – спілкування з клієнтами за допомогою чату. Віддалений оператор повинен знаходитися в постійному доступі і відповідати на усні, письмові або відео повідомлення від потенційних покупців та замовників послуг.

Робота передбачає глибоке знання теми, з якою доводиться працювати, і наявність навичок невимушеного спілкування з людьми. Ідеальний варіант для дівчат, які люблять базікати по телефону!

Спосіб 5. Онлайн-викладач, консультант

Будь-які навички і знання, якими ви володієте, можна передавати іншим за відповідну винагороду. Даний спосіб заробітку підійде педагогам, перекладачам, виртуозам гри на гітарі, юристам і бухгалтерам.

Консультант викладач

 

Skype і інші способи зв'язку спрощують спілкування і відкривають безмежні можливості для пошуку потенційних клієнтів.

Спосіб 6. Розробник web-сайтів (веб-дизайнер, програміст)

Розробники унікальних комп'ютерних програм, програмного забезпечення, web-сайтів завжди знайдуть роботу за фахом.

Якщо ж ви володієте англійською, можливість високого заробітку збільшується в рази: закордонні сайти платять у валюті і набагато більш щедро. Правда, щоб стати затребуваним фахівцем, потрібно мати або вища технічна освіта, або бути дійсно талановитим самоуком.

Спосіб 7. Інтернет-маркетолог

Маркетолог – фахівець по збільшенню прибутків компанії.

Він займається розробкою та втіленням в життя нових креативних ідей, які підвищують конверсію сайтів, вивчає споживчий ринок і з'ясовує, які позиції користуються особливим попитом.

Сучасні бізнес-проекти навряд чи зможуть досягти стабільних показників успіху без грамотного маркетингу. В умовах постійно зростаючої конкуренції все важче виділятися на загальному тлі.

В даних обставинах особливу цінність мають інноваційні ідеї і творчий підхід. Щоб стати успішним і затребуваним інтернет-маркетологом, бажано мати профільну освіту і вміти грамотно працювати з цільовою аудиторією.

Спосіб 8. Продаж товарів і послуг через Інтернет

Через мережу можна продати що завгодно. На будь-яку пропозицію існує певний попит: ваше завдання – вміло цим скористатися попитом.

Тисячі людей отримують додатковий прибуток з допомогою сайту Avito, реалізуючи свої власні товари або працюючи посередниками. Як заробити на Авіто, я вже писав. Наступний крок в мережевій торгівлі – створення посадкової сторінки для продажу унікальних продуктів або відкриття власного інтернет-магазину.

Роздрібний продаж товарів, придбаних за оптовими цінами – прибуткова справа, якщо підійти до нього з розумом. Головне – вміло представити свій продукт і творчо підійти до справи переконання клієнта в корисності та актуальності покупки саме у вас, а не у конкуруючої компанії.

Спосіб 9. Створення свого сайту або блогу для заробітку на ньому

Сайт може стати стабільним джерелом пасивного доходу від реклами або продажу посилань. Правда, на створення і розкручування сайту з гарною відвідуваністю потрібні фінанси і місяці наполегливої праці.

Витрати окуплять себе з лишком, якщо виявити наполегливість і залучити до справи професійних фахівців з SEO-просування. Як тільки ваш ресурс вийде в ТОП пошуковиків, можна організовувати на ньому продаж реклами в різних формах і добре заробляти на цьому.

Наприклад, на сайті з відвідуваністю 10 000 осіб на добу на тему бізнесу можна «рубати» від 3000$ в місяць.

Така форма інтернет-сайту як блог не вимагає особливих грошових вкладень, але працювати для придбання популярності доведеться набагато довше.

Створення свого сайту або блогу

Тимчасово піднятися на вищі сходинки пошукової видачі можна за допомогою однієї вдалої статті, але стабільну відвідуваність можуть забезпечити тільки регулярні публікації актуального контенту.

Спосіб 10. Заробіток на партнерських програмах

Партнерська програма дозволить власникам сайтів і груп у соцмережах отримувати прибуток за дії, які здійснює користувач, переходячи за посиланнями на сторонні ресурси. Укладаючи договір з керівництвом компаній, власники сайтів зазвичай заздалегідь обумовлюють умови, які дають гарантований дохід.

Партнерські програми потрібно вибирати у відповідності з тематикою свого ресурсу і його цільовою аудиторією. Скажімо, на чисто жіночому сайті доречно просувати посилання на інтернет-магазин косметики, а не на супермаркет товарів для культуристів.

Взагалі додатковий заробіток на партнерських програмах можна створити з допомогою свого сайту, так і без нього.

4. Додатковий заробіток, не пов'язаний з Інтернетом – 3 робочих варіанти для новачків

Якщо додатковий заробіток в мережі – не для вас, а ваші вміння та навички застосовуються виключно при безпосередньому контакті зі споживачем, варто спробувати освоїти наступні способи отримання стороннього доходу: надані побутових послуг, послуги салону краси на дому, виготовлення hand-made продукції на замовлення.

Ідея 1. Надання побутових послуг («чоловік на годину»)

«Чоловік на годину»   реальний додатковий заробіток для чоловіків, у яких руки ростуть звідки треба.

Це можуть бути сантехнічні послуги, робота електриком: дрібний і великий побутовий ремонт електроприладів, телевізорів, комп'ютерів.

Також можна підробляти, збираючи меблі на замовлення, надаючи послуги перевезення вантажів, монтажу і демонтажу.

Більш просунутий варіант – організація контори, що займається подібними послугами на професійному рівні. До речі, один мій знайомий, його звуть Євген, відкрив таку фірму в нашому місті Ставрополі і від клієнтів немає відбою, повірте!

Ідея 2. Для дівчат – надання послуг у сфері краси: манікюр, педикюр, візаж

Талановиті візажисти, перукарі, фахівці з манікюру завжди знайдуть попит на свої послуги.

Аудиторію можна шукати через інтернет або власні сторінки в соціальних мережах; непогано працює і старе добре «сарафанне радіо».

Якщо ви працюєте акуратно, швидко й чисто, клієнтура буде поступово зростати, а з нею виростуть і прибутку. Рекламуватися можна в соцмережах, через знайомих, або створити свій сайт.

Ідея 3. Виготовлення виробів ручної роботи на замовлення та під продаж

Якщо ви вмієте плести з бісеру, робити забавних звіряток з глини, створювати ексклюзивні прикраси з берести, володієте розписом по дереву, саме час подумати про конвертуванні своїх умінь у фінансовий еквівалент.

Продавати вироби ручної роботи можна, знову ж таки, через інтернет: на Авіто та інших подібних майданчиках.

Наприклад, одна моя знайома Анна Бєлан відкрила свою студію рукоділля і успішно веде свій бізнес. Про те, як заробити на рукоділлі ми з нею поспілкувалися в інтерв'ю, опублікованому на нашому сайті .ru

5. Висновок

Тепер ви знаєте, що додатковий дохід на дому – реальна і зовсім не туманна перспектива.

Головне – зробити перший крок у потрібному напрямку і наполегливо рухатися до мети. Трансформувати свої навички та вміння в джерело доходу під силу кожному, хто має бажання, терпіння і наполегливість.

Зробити це зараз як ніколи просто з допомогою Інтернету. Але і стандартними способами підробки нехтувати не варто.

Бажаю вам високих заробітків!

P. S. Друзі, а як ви отримуєте додатковий дохід? Діліться своїм досвідом в коментарях.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Інтернет » Додатковий дохід у вільний час   огляд ТОП-10 способів заробітку на дому в інтернеті + ідеї та варіанти без вкладень для новачків