Як заробити на своєму сайті — 10 працюючих способів заробітку в Мережі + наочні приклади

У цій статті я розповім, як заробити гроші на своєму сайті (блогу). Впровадивши інформацію з цієї статті ви можете значно збільшити свої доходи

Привіт, друзі! На зв'язку Олександр Бережнов.

Як заробити гроші в Інтернеті

1. Чому зі своїм сайтом можна заробляти більше, ніж без нього

найголовніший плюс заробітку на своєму сайті в тому, що більшість ваших доходів будуть надходити до вас в автоматичному режимі. Ваш сайт буде маркетинговою системою, яка приносить прибуток.

Коли у вас немає свого сайту, то весь дохід надходить вам пропорційно вашим особистим зусиллям, наприклад, від надання послуг або продажу товарів.

Якщо ви заробляєте гроші за допомогою сайту, в цьому випадку він є вашим цілодобовим помічником. Причому для вас це водночас продавець, PR-менеджер курьер в одній особі.

Звичайно, всі ці переваги ви отримаєте, вклавши час або гроші в свій проект, а краще і те і інше. І якщо ви зможете правильно розпорядитися ресурсами, вкладеними в сайт, то на виході отримаєте готову систему генерації прибутку на автопілоті.

Розмір цього прибутку буде залежати від рівня якості і масштабу вашого проекту.

2. Як заробити на своєму сайті — 10 перевірених способів заробітку в Мережі

Нижче ми розглянемо 10 популярних способів заробітку на своєму Інтернет-проекті. Їх застосовують багато веб-майстра.

Спосіб 1. Продаж фізичних товарів через одностраничники

Цей спосіб випробуваний нами і він працює. Хоча і вимагає початкових вкладень на рекламу і закупівлю самого товару.

Суть його в наступному. В інтернеті кожен день продаються тисячі різноманітних товарів, можливо і ви щось купували тут. Проте практично ніхто не замислюється про їх початкової вартості.

Справа в тому, що націнка на деякі товари досягає від 50% до 3000%. Тобто купили за $1, а продали за $20.

Це звичайна ситуація для різних китайських товарів, таких як наручний годинник, дитячі іграшки, гаджети і оригінальні подарунки.

Якщо ви часто подорожуєте по Інтернету, то напевно бачили оголошення всяких диво-овочерізок, лазерних указок, ліхтарів-електрошокерів, говорять хом'яків і так далі.

Популярні фізичні товари

В один з днів і ми з Віталієм подумали: «так це ж справа» і провели невеликий експеримент по заробітку на одностраничниках.

Так як ми вміємо створювати гарні сайти, то без праці зробили пару лэндингов (односторінкових сайтів) з продажу недорогих китайських годин.

Скріншот одностраничников

Одні годинник називалися «Спідометр», інші   «Casio G-shock».

Закупили оптову партію товару, налаштували тизерну рекламу на сайті МаркетГид (тізерна рекламна мережа) і почали отримувати замовлення. Відразу скажу, що замовлень було не дуже багато, але свої вкладення ми окупили приблизно в 2 рази.

Можливо, на основі такого позитивного досвіду в подальшому займаємося продажем товарів через одностраничники більш масштабно.

А тепер давайте розберемо по кроках, як працює цей спосіб.

Крок 1. Аналіз ніші

Ви аналізуєте нішу і визначаєтеся з товаром, який будете продавати.

Подивитися, які товари є найбільш популярними на даний момент, ви можете за допомогою вітрини тізерних мереж. Наприклад, ось вітрина "Маркетгид" http://marketgid.com/marketgid.com.html

Також можна оцінити популярність тієї або іншої ніші за кількістю запитів в сервісі Яндекса «Вордстат» (wordstat.yandex.ru)

Введіть у пошуковий рядок слово або фразу для аналізу в лапках і отримуєте результат. Наприклад, «наручні годинники».

Wordstat Yandex

Крок 2. Створення сайту, що продає і його налаштування

Якщо ви вмієте створювати сайти і в тому числі одностраничники, то це буде вашою великою перевагою в даному способі заробітку. Якщо ж ні, то рекомендую звернутися до фахівців.

Замовити собі сайт ви також можете на біржах віддалених співробітників «Фріланс» (www.fl.ru) або «Воркзилла» (work-zilla.com).

Отже, припустимо, що тепер у вас є свій одностраничник чи ви вже замовили його розробку. Йдемо далі.

Крок 3. Запуск рекламної кампанії та одержання перших замовлень

Тепер нам потрібно отримувати регулярний потік клієнтів. Для цього ви можете скористатися тизерної рекламою від "маркетгид" або конеткстной рекламою від Яндекса.

Якщо ви розбираєтеся в налаштуванні рекламних кампаній, то зробіть це самостійно.

Тепер будемо вважати, що у вас є потік відвідувачів на ваш односторінковий сайт.

Крок 4. Закупівля товару

Як ви думаєте, чому закупівля товару — це передостанній пункт, а не перший, як можна було б подумати?

Все просто. Якщо ви купите товар і не зможете його продати за тими або іншими причинами, то вважайте, що даремно витратили гроші.

Рекомендую піти іншим шляхом, яким ідуть всі хороші підприємці, тобто спочатку отримати реальні замовлення на товар, а тільки потім його купувати.

У нашому випадку отриманими замовленнями будуть заявки людей, які побачили вашу пропозицію на лэндинге і залишили свої контактні дані. Далі, ви телефонуєте клієнту і спілкуєтеся з ним, щоб переконатися, що клієнт дійсно є реальним.

Тільки потім, коли ми зрозуміли, що не помилилися з нішею, наша реклама працює і призводить до нас потенційних клієнтів, можна переходити до купівлі товару.

Припустимо, що у вас все вийшло і ви стали отримувати заявки на свій товар.

Тоді залишилося знайти оптового постачальника і зробити замовлення.

Увага!

Щоб знизити ризики, не купуйте занадто великі партії, навіть якщо ціна буде трохи нижче в цьому випадку. Візьміть так би мовити, на пробу те, чим збираєтеся торгувати і тільки після цього розширюйте свій бізнес, закупаясь серйозно.

Крок 5. Відправлення товару та отримання прибутку

Це останній крок для отримання першого прибутку з ваших продажів.

На цьому етапі у вас є товар, сайт, запущена реклама і отримані перші заявки від клієнтів.

Відправка товару поштою

Ви йдете до найближчого відділення пошти і відправляєте товар першим класом післяплатою.

Після того, як клієнт забере товар, ви зможете отримати на пошті свої гроші протягом 2-3 днів.

На завершення огляду даного способу заробітку з допомогою Інтернету коротко розповім вам про його різновиди. Це так званий дропшиппинг.

Уявіть, що у вас є сайт (лэндинг), де ви рекламуєте свій товар, налаштована реклама і регулярно приходять заявки. Тільки у разі продажу товару за схемою дропшиппинга ви не купуєте товар, а при вступі до вас заявки, замовляєте його на оптовій базі, з якою він приходить клієнту.

У цьому випадку ви не ризикуєте грошима — це плюс. Мінус цієї схеми в тому, що гарантією оплати клієнтом замовлення є передоплата. Її ви і просите внести клієнтам перед відправкою товару.

Природно, що в такому разі у вас буде менше замовлень, зате і фінансові ризики ви зведете до мінімуму.

Спосіб 2. Лідогенерація (продаж контактів потенційних клієнтів власникам різних бізнесів)


Лідогенерація (від слова лід   потенційний клієнт) — це процес отримання заявок (лідов) потенційних клієнтів.

Лідогенерація воронка продажів

Інакше кажучи, якщо людина побачив десь вашу рекламу і зв'язався з вами для подальших дій, то його можна назвати лидом.

В Інтернет-бізнесі лидом часто називають заявку клієнта на купівлю товару або надання послуги.

Цей спосіб заробітку вельми вигідний проектами з великою відвідуваністю.

Реальний приклад

У вас є сайт на тему бізнесу, заробітку та підприємництва з відвідуваністю від 1000 чоловік в добу.

Так чому б власнику сайту не заробити на наданні послуг, які він навіть не надає.

«Як таке може бути?»   запитаєте ви.

Шляхом нескладних підрахунків ми отримуємо, що за місяць сайт відвідують 30 000 чоловік, а це населення невеликого міста.

Якщо всі ці люди є цільовою аудиторією вашого сайту, тобто в даному прикладі підприємцями-початківцями або чинними бізнесменами, то напевно вони потребують різних бізнес-послуг: юридичних і податкових консультаціях, написанні бізнес-планів, складанні податкових декларацій і так далі.

Вам треба просто запропонувати їм ці послуги на сайті, наприклад розміщуючи на ньому рекламні банери, які ведуть на пропозицію з надання цієї послуги.

Як на цьому заробити?

Ви знаходите людей, які якісно надають такі послуги і домовляєтеся з ними про те, що ви будете давати їм контакти потенційних клієнтів і за кожен такий контакт вони будуть платити вам гроші.

Наприклад, за 1 місяць у вас залишили заявки на розробку бізнес-плану 10 осіб, а середня вартість такого бізнес-плану становить 20 000 рублів.

Нескладно порахувати, що якщо 30% заявок перетворяться в реальних клієнтів, то виконавець заробить на цьому 60 000 рублів. Тому, ви можете установити ціну на 1 заявку, скажімо в 500 рублів і заробити на їх продаж 5000 рублів (10 заявок).

тобто ви генеруєте лідов   заявки потенційних клієнтів і продаєте їх зацікавленій компанії.

Можна домовитися і про відсоток з виручки, але це вже можна буде просто назвати посередництвом у сфері послуг, ходячи саме для вас як для власника бізнес-сайту процес отримання заявок буде називатися лідогенерація.

З недавнього часу з'явилася навіть відповідна професія   лід-менеджер.

Лід-менеджер — це спеціаліст по створенню систем, що приносять ліди з подальшим заробітком на них.

Переходимо до огляду такого способу заробітку на сайті.

Спосіб 3. Заробіток на контекстній рекламі

Напевно, це самий популярний спосіб заробітку у власників більшості відвідуваних сайтів.

Якщо ви ще не чули, що це таке, то я вам коротко поясню.

У мережі є величезна кількість компаній і підприємців, які щось продають. Відповідно, їм потрібно десь рекламувати свої продукти і послуги.

Всі ці бізнесмени знають, що в Інтернеті є величезна частина їх цільової аудиторії, яка кожен день щось шукає в мережі.

При цьому головними постачальниками цієї аудиторії в Інтернет є пошукові системи Google і Яндекс.

Тоді підприємець йде до цих пошуковикам і каже: «Хлопці, мені потрібні клієнти», а ті йому відповідають, що, мовляв — без проблем. Заплати нам гроші і ми наведемо тобі клієнтів.

У підприємця, приміром, є 1000 рублів, яку він хоче вкласти в рекламу. Тоді він реєструється в Google і Яндекс, поповнює на 1000 рублів свій рекламний бюджет, створює рекламні оголошення і вони починають показуватися на різних сайтах потрібної тематики і пошукової видачі.

Ось так виглядають оголошення в пошуковій видачі Яндекса:

Яндекс-Директ

Наприклад, якщо рекламодавець продає навчальні бізнес-курси, то на сайтах, присвячених заробітку і бізнесу починає показуватися його реклама.

Відвідувачі заходять на такі сайти за цікавою та корисною інформацією, бачать ці оголошення, натискають на них і переходять на сайт рекламодавця.

А далі, як мовиться   справа техніки. Якщо товар або послуга рекламодавця сподобалася клієнтові, він купує її.

Якщо ж немає, то просто залишає його сайт.

Як заробляють власники сайтів на контекстній рекламі?

Справа в тому, що коли наш відвідувач клікає по такому рекламному оголошенню, то приблизно 50% від суми кліка отримує власник сайту. Вся ця сума розраховується автоматично і в кінці кожного місяця нам виплачує пошукова система.

Скільки можна заробити на контекстній рекламі?

Якщо дуже приблизно, то на сайті з відвідуваністю 1000 чол./добу можна заробити від 1500 рублів до 20000 рублів на місяць. Причому заробіток відбувається в автоматичному режимі. Відповідно, при збільшенні відвідуваності зростає і загальний дохід на контекстній рекламі.

Розкид суми заробітку на контекстній рекламі залежить від тематики сайту, кількості сторінок, що переглядаються, клікабельності оголошення (CTR) і вартості кліка.

Тому, чим дорожче тематика сайту, тим вище вартість кліка і тим більше ми можемо заробити.

Куди звернутися, щоб встановити на свій сайт контекстну рекламу?

1. РМЯ   Рекламна Мережа Яндекса
2. Google Adsense   рекламна мережа Google

Скажу лише, що поставити рекламу від Google на свій сайт не складає особливих труднощів, так як в цю рекламну мережу беруть практично всіх. По-іншому справа йде з Яндексом.

Для того, щоб потрапити в РМЯ, необхідно забезпечити щоденну відвідуваність свого сайту на рівні 500 чоловік в день. Крім цього до сайту пред'являються досить жорсткі вимоги по дизайну, зручності навігації та змістом.

Контекстна реклама

Коли ми подавали сайт «.ru» в Рекламну Мережу Яндекса, то нас прийняли тільки з 5-ї спроби. Причому модератори Яндекса відхиляли заявку без пояснення причини, так на це у нас пішло 6 місяців.

Висновок

Робіть гарні сайти для людей, так звані СДЛ і старанно працюйте над ними, покращуйте якість контенту, дизайн, навігацію і тоді у вас не буде проблеми з доходами від контекстної реклами.

Спосіб 4. Заробіток на банерній рекламі

Банерна реклама — один з найбільш прибуткових способів монетизації (заробітку) на своєму сайті. Все дуже просто. Якщо на ваш сайт заходить велика кількість відвідувачів щодня, то, напевно, ці відвідувачі є чиїмись потенційними клієнтами.

Банери для сайту .ru

Припустимо, що ваш сайт відвідує 1000 чоловік в день, а це 30 000 в місяць.

Тоді ви можете продавати на ньому рекламні місця під банери.

до Речі, заробляти на банерах ви можете не тільки шляхом їх розміщення на якийсь період, скажімо місяць, але і стягуючи плату за покази.

Наприклад, 1000 показів у вас буде коштувати 50 рублів. Показом вважається одне оновлення сторінки.

У разі оплати за покази, банер може знаходиться у вас як більше місяця, так і менше, залежно від того, як швидко вони витратилися.

Де і як знайти клієнтів на продаж банерів зі свого сайту?

Шукати клієнтів на купівлю банерів можна кількома способами.

Спосіб 1. Для ледачих

Автоматичний пошук клієнтів через біржу купівлі-продажу банерів «Rotaban».

Цей сервіс дозволяє знаходити рекламодавців, які будуть розміщувати на вашому сайті рекламні банери.

Тут ви зможете створити опис свого сайту з цінами. Якщо рекламодавця зацікавить ваша пропозиція, то він відправить вам заявку на оренду рекламного місця, а вам залишиться лише підтвердити її.

Спосіб 2. Для активних

Цей спосіб називається «прямі продажі».

Ви зв'язуєтесь безпосередньо з потенційними клієнтами-рекламодавцями, які пропонують товари і послуги близькі по тематиці вашого сайту.

Зв'язатися з рекламодавцями можна, розсилаючи комерційні пропозиції. Як їх правильно складати, я напишу в одній з наступних статей.

Головне, не соромтеся, так і на насправді прямі продажі приносять набагато більше грошей, ніж автоматизовані. Це краще, так як в процесі переговорів ви можете в результаті здійснити операцію на дуже вигідних для себе умовах і продати рекламні місця набагато дорожче.

Ви можете продавати рекламні місця на сайті як на короткий, так і на тривалий термін (від 3-х місяців). У цьому випадку ви одночасно отримуєте більше грошей, але робите знижку за «оптовий» термін оренди.

Фішка в продаж банерів

Банери можна продавати не тільки на головній сторінці, але також і в конкретній статті.

Наприклад, на нашому сайті .ua є статті, які приносять близько тисячі відвідувачів у день. Якщо у вас на сайті також є статті з великою відвідуваністю, ви можете здавати рекламне місце в ній.

Це буде дешевше, ніж на головній сторінці сайту, зате рекламодавець охочіше заплатить ці гроші, адже його реклама точно відповідатиме темі певної статті.

Уявіть, що ви навчаєте людей заробітку в Інтернеті, наприклад, на контекстній рекламі через онлайн-вебінари, і знайшли сайт, присвячений саме бізнесу в мережі.

На цьому сайті є безліч статей на різні теми, а одна з них, як раз називається «Як заробити на контекстній рекламі». І якщо ви знаєте, що цю статтю читають сотні чоловік в день, природно, що ви захочете дати там рекламу, так як вся ця аудиторія є вашими потенційними клієнтами.

Думаю, що тут все детально пояснив. Переходимо до наступного способу заробітку а сайті.

Спосіб 5. Заробіток на партнерських програмах

Зараз практично всі товари та послуги в Інтернеті мають свою партнерську програму.

Заробіток на партнерських програмах

Ви знаходите цікаву вам партнерську програму, реєструєтеся в ній, а далі просто рекламуєте її на своєму сайті, наприклад у вигляді огляду, статті або посилання. Для того, щоб це все працювало, потрібно, щоб на ваш сайт заходило багато відвідувачів. Бажано від 1000 чоловік в добу.

Люди, які зробили замовлення через вашу партнерську посилання, отримають продукт або послугу, а ви в автоматичному режимі отримаєте свої комісійні.

Класні партнерські програми ви можете подивитися в сервісах «Justclick.ru» і «Glopart.ru». Сам ними користуюся.

Justclick

Тут ви знайдете велику кількість партнерських програм для заробітку, а також промо-матеріали до них (банери, посилання тощо) для зручності розміщення на своєму сайті.

На цьому сервісі ви також отримаєте свій електронний кабінет, де зможете відслідковувати всю статистику переходів і продажів вибраних партнерок.

Нещодавно я написав докладну статтю про заробіток на партнерських програмах, обов'язково ознайомтеся з нею: «Як заробити на партнерських програмах   інструкція для новачків».

Добрий рада

до Речі, дам вам добру рекомендацію, як поєднати приємне з корисним! Вона стосується заробітку на партнерських програмах і на продажу банерних місць.

Якщо ви вже вирішили, які місця на сайті або в статтях будете продавати під розміщення банерів, то поки ваші клієнти не купили ці місця, поставте туди банери з тематичными партнерками. Так ви вже зараз будете заробляти на цих місцях, адже періодично ваші партнерки будуть «стріляти».

В цей час ваші потенційні клієнти-рекламодавці будуть бачити, що всі ваші рекламні місця зайняті, це означає, що реклама на вашому сайті ефективна, якщо її так активно купують, так як на перший погляд практично неможливо сказати, це ви самі поставили банер, ведучий на партнерку або у вас це місце купив рекламодавець.

Спосіб 6. Заробіток на продажі посилань

Такий спосіб заробітку підходить для сайтів з великими показниками ТІЦ (Тематичний Індекс Цитування) від Яндекса і PR (Page Rank) від Google.

ТИЦ і PR

Відповідно, чим вище ці показники, тим вище ваш дохід.

Хто буде купувати посилання на ваш сайт і для чого це потрібно людям?

Посилання на сайтах купують веб-майстри   власники інших сайтів, а також SEO-оптимізатори   люди або компанії, які займаються платній розкруткою чужих проектів.

А працює це так. Всі веб-майстри хочуть, щоб їх сайти були в Топі пошукової видачі Яндекса і Гугла.

Одним із способів просування в пошукових системах є покупка посилань на інших тематичних сайтах, часто більш авторитетних, так як пошукова машина вважає, що якщо на наш сайт посилаються інші, значить він цікавий і якісний.

З-за цього пошукові системи швидше просувають його до перших позиціях, а самі позиції, як правило, у підсумку виявляються вище, ніж якщо б просування здійснювалося без покупки посилань.

до Речі, якщо ви хочете краще просунути власний Інтернет-проект, то можете виступати в ролі покупця посилань. Це допоможе вам зрозуміти механізм функціонування всього процесу в цілому.

Ви можете продавати посилання зі свого сайту, як на тимчасовій основі, наприклад на місяць, так і на постійній   одноразове розміщення «довічно».

Для покупки і продажу посилань рекомендую вам користуватися сервісом «GoGetLinks.net»

Вартість посилань варіюється від 80 рублів до декількох тисяч за одну посилання.

Проте в заробіток на продажі посилань є підводні камені.

Не раджу вам продавати посилання з сайту, якщо йому немає півроку, та й взагалі продаж посилань негативно впливає на пошукове просування вашого сайту, так що якщо ви вибрали такий спосіб заробітку, сильно не захоплюйтеся їм, інакше збитки від захаращеності посиланнями будуть більше, ніж прибуток від їх продажу.

Спосіб 7. Заробіток на розміщенні платних постів (статей)

Є рекламодавці, які хочуть розмістити свою рекламну статтю або огляд якогось сервісу, інфопродукта або послуги на сайті схожої тематики з великою відвідуваністю.

Заробіток на платних статтях

Припустимо, що власником такого сайту є саме ви.

Об'єктивно оцінивши якість свого сайту, його відвідуваність і аудиторію, ви можете пропонувати іншим людям платно розмістити у вас рекламні пости.

Вартість розміщення таких постів може варіюватися від 1000 рублів до десятків тисяч на авторитетних і високовідвідуваний сайтах.

Якщо у вас в розділі «реклама» ще немає такої послуги як платне розміщення статті, обов'язково додайте її туди.

до Речі, якщо у вас ще ніхто не розміщувався і ви тільки збираєтеся розміщувати платні статті, раджу в розділ «реклама на сайті» додати приклад такої статті, щоб рекламодавець відразу бачив, за що він збирається платити.

Рекомендую вам одночасно з цією послугою відразу пропонувати допомогу в написанні і оформленні рекламної статті. Адже хто-то хоче розмістити свою готову статтю, а хтось готовий заплатити за її написання та оформлення.

Спосіб 8. Інфобізнес   заробіток на продажі своїх і/або чужих навчальних DVD-курсів

Це напевно самий прибутковий спосіб заробітку за допомогою свого сайту.

Якщо ви добре розбираєтеся в затребуваною темі, то можете упакувати свої знання в електронний інформаційний продукт. Але навіть якщо ви не є експертом в якій-небудь темі, то ви можете знайти автора-експерта і упакувати його знання в інформаційний продукт, і потім продавати його.

В цьому випадку ви можете домовитися з експертом про одночасне гонорар або відсоток з продажів курсу.

Інфобізнес

Потім ви можете зробити лэндинг або написати статтю про ваш навчальному курсі у себе на сайті, а далі розмістити рекламний банер, ведучий на цей лэндинг на самому видному місці вашого сайту.

Таким чином, ваш сайт будемо служити безкоштовної рекламної майданчиком вашого курсу, адже в цьому випадку вам не потрібно буде вкладати гроші в контекстну або тизерну рекламу.

Спосіб 9. Заробіток на продажі реклами в розсилці

Якщо на вашому сайті є відчутний потік відвідувачів, то однією з важливих задач для вас як власника сайту, є збір бази передплатників.

База передплатників

Адже це ваша лояльна аудиторія, потенційно готова щось купувати у вас, наприклад, інформаційні курси, про які йшлося вище.

Саме тому, на вашому сайті повинна бути форма збору передплатників.

Приклад форми:

Форма підписки приклад

Якщо ви тільки плануєте збирати передплатну базу, то рекомендую вам сервіс JustClick.

Зібравши достатню передплатну базу (від 1000 осіб), ви можете заробляти на ньому реальні гроші, рекламуючи свої або чужі платні товари або послуги, тематичні вашого сайту.

Про те, що ви здійснюєте платну розсилку ви також можете написати в розділі вашого проекту «реклама на сайті» із зазначенням кількості ваших передплатників.

Спосіб 10. Заробіток на проведення платних вебінарів

Це різновид платного онлайн-навчання, при якому ви передаєте свій урок відразу для декількох людей. Іноді це десятки, сотні і навіть тисячі людей, для яких ви є експертом в якійсь справі.

Вебінар   онлайн-семінар (зустріч) з певної теми, де одна людина   ведучий проводить захід, а слухачі отримують інформацію і задають питання.

до Речі, в цьому випадку ваш сайт формує ваш експертний статус в якій-небудь справі, і з нього найпростіше отримувати клієнтів на проведення платних вебінарів.

Вебінар

При цьому вся технологія заробітку тут така ж як і в інших випадках:

  1. Створюємо опис вебінару у вигляді лэндинга або статті на своєму сайті;
  2. Ставимо рекламний банер на видному місці вашого ресурсу;
  3. Чекаємо отримання заявок та оплати доступу до трансляції;
  4. Проводимо вебінар в призначений час.

Важливе доповнення!

Ви можете проводити сам вебінар безкоштовно, а вже на ньому продавати свої платні консультації і навчальні курси.

Тут уже все залежить від ваших здібностей продавати і професійно презентувати продукт або послугу.

Так імовірність того, що більше людей запишеться на ваш вебінар набагато вище, адже він безкоштовний.

Рекомендую вам прочитати мою розгорнуту статтю про заробіток в інтернеті. У ній я докладно описав все розмаїття способів заробітку, в тому числі і без свого сайту.

3. Висновок

У цій статті я розповів про найпоширеніші способи заробітку на своєму сайті, думаю, що ви візьмете на озброєння деякі з них і багато разів підвищите свої доходи.

Манимэйкер

Комбінуючи і оптимізуючи ці способи, ви зможете згодом досягти значних результатів у монетизації вашого Інтернет-проекту.

Давайте резюмуємо, від чого ж у цілому залежить заробіток на вашому сайті? Умовно я виділив 4 основні моменти, на які ви повинні звернути пильну увагу, якщо хочете мати хороший дохід від свого Інтернет-дітища.

Ось вони:

1. Тематика сайту
Природно, що на сайті про бізнес потенційно можна заробити більше грошей, ніж на сайті про вирощуванні помідорів. Проаналізуйте свою нішу з допомогою вже відомого сервісу Яндекс-Вордстат.

2. Якість сайту і його вмісту
Ваш сайт повинен бути приємним зовні (дизайн), зручним з точки зору навігації для користувача і якісним з точки зору контенту (наповнення).

3. Відвідуваність
Чим вона вище, тим більше заробіток на сайті. Це цілком логічно. Так що працюйте над збільшенням відвідуваності за рахунок додавання нових якісних матеріалів на сайті і грамотно оптимізувати їх для кращого просування.

4. Ефективність монетизації та її способи
Тут теж все просто. Чим більше інструментів для заробітку на сайті ви використовуєте і чим правильніше вони налаштовані, тим вище буде фінансова віддача від проекту.

Наостанок, для підвищення рівня вашої мотивації до дії по заробітку на своєму сайті, чудовий рекламний ролик від Nike:

На цьому все, тепер ви знаєте, як заробити гроші в Інтернеті за допомогою свого сайту. У наступній частині ми розглянемо швидкі способи заробітку в Інтернеті, які абсолютно легальна і доступні кожній людині.

>> читати продовження статті (частина 4)


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Інтернет » Як заробити на своєму сайті — 10 працюючих способів заробітку в Мережі + наочні приклади