Як заробити гроші студенту — 7 просунутих способів + реальні приклади заробітку в Інтернеті з життя студентів

Багатьох студентів сьогодні цікавить заробіток в Інтернеті. Дійсно, як можна сьогодні заробити грошей студенту очнику, щоб їх вистачило на машину і розваги?

Привіт, друзі. З вами Олександр Бережнов, один з авторів бізнес-журналу .ru.

Все більше молоді прагне бути самостійною і незалежною від батьків. В основному — це студенти, в їх числі 5 років тому був і я.

І якщо покоління наших батьків в 70-е, 80-е і 90-е роки підробляли розвантажуючи вагони, виконували канцелярські роботи або їздили на збір урожаю, то нинішні студенти воліють заробляти іншими, більш сучасними способами. В числі яких Інтернет займає лідируюче місце.

Із статті ви дізнаєтесь:

  • Як заробити студенту   очнику під час навчання?
  • Які способи заробітку для молоді актуальні сьогодні?
  • Як заробляти в Інтернеті, створивши сайт на улюблену тему, або використовуючи соцмережі?
  • Де можна заробити 50$ день молодій людині або дівчині?

Багато батьків, відправивши дитину вчитися, не можуть допомагати йому фінансово, не варто через це панікувати. Потрібно лише знати, що можна зробити САМОМУ для того, щоб стати матеріально незалежною від батьків. Поїхали!

Як заробити студенту - нові способи

1. Чому більшість студентів не можуть заробити більше 500$ в місяць?

Зайнятість навчанням і відсутність необхідного досвіду сильно обмежує молодь у виборі способів заробітку. Як відомо, більшість студентів працюю офіціантами, вантажниками, кур'єрами або мийниками автомобілів.

Деякі йдуть підробляти в таксі або вибирають нічну форму зайнятості.

Але ні те, ні інше не дає бажаної фінансової віддачі. Що ж тоді потрібно робити   запитаєте ви, щоб почати заробляти гідні гроші, а не жити на одну стипендію?

Давайте розглянемо, що заважає гідно заробляти під час навчання. Сам стикався з кожним з цих перешкод під час навчання у Вузі.

Способи заробітку для молоді у мережі

Причини низького заробітку більшості студентів:

  1. Завантаженість навчанням і громадською діяльністю. Просто немає часу працювати, воно йде на основні заняття, додаткові факультативи, так і в самодіяльності і самоврядування хочеться взяти участь, адже амбіційній людині хочеться встигнути якомога більше.
  2. Відсутність професійних знань і навичок для влаштування на роботу. Замкнуте коло — для того, щоб взяли на роботу треба вміти щось робити, а для цього необхідно вивчитися.
  3. Страх відкрити свою справу під час навчання. Я ще занадто молодий, який там бізнес... Саме так думає більшість студентів і їх можна зрозуміти.
  4. Надмірна тяга до розваг. Тусовки, дискотеки, дівчатка, хлопчики, одним словом: студентство!
  5. Неправильне оточення. Поки молоді   потрібно гуляти і присвячувати час собі, після інституту ще встигнеш напрацюватися   кажуть друзі.

навіть Якщо ви перебуваєте під впливом одного з вищеописаних перешкод в даний момент, не впадайте у відчай. Нижче ви знайдете дієві способи — як заробити студенту і зможете вибрати підходящий саме для себе в вашої конкретної ситуації.

2. Робота, підробіток або свою справу для студента   що вибрати?


1) Робота для студента

У вас заочна форма навчання, багато вільного часу і лише сесія здатна вибити вас з колії? Тоді сміливо йдіть на роботу, бажано на ту, з якою ви плануєте пов'язати свою майбутню професійну кар'єру. Перший крок для цього   залишення резюме. Як правильно скласти резюме, читайте в цій статті.

Влаштувавшись на роботу, не забувайте приділяти час навчання, просто грамотно плануйте свій час і записуйте поточні завдання в щоденник.

2) Підробіток для студента

Особливо актуальна така форма зайнятості для тих, у кого навчальні заняття проходять у ранковий або вечірній час, а не розділені на уривки протягом всього дня.

З класичних форм підробітку можна виділити наступні: подработка офіціантом, кур'єром, промоутером, вантажником.

3) Свою справу

Цей варіант отримання доходу підійде заповзятливим та ініціативним молодим людям. Якщо у вас є та сама комерційна жилка, те саме просто з чого можна почати — це перепродажу товарів і послуг. Знайдіть того, хто їх пропонує і станьте його позаштатним агентом з продажу. Так ви зможете розвинути в собі комерційний талант і заробляти хороші гроші   500$ і вище, причому це зажадає від вас всього 3-4 години вільного часу в день.

Наприклад, один мій знайомий, його звуть Олексій, почав продавати шлакоблоки — це особливі будівельні цеглини. Він просто знайшов компанію, яка їх виготовляє і в 22 роки заробляє 60 000 рублів в місяць (~ 1000$). А адже він приділяє цьому всього півдня. Дізнатися, як відкрити свою справу вам допоможе наша стаття «Як почати бізнес з нуля». Обов'язково ознайомтеся з нею.

Ще один прекрасний спосіб, який доповнює попередній — це заробіток з допомогою відомого сайту оголошень Авіто. Всі подробиці читайте в нашій популярної статті — «Як заробити на Авіто». Саме тут можна почати перепродувати свої і чужі товари та мати доходи, набагато перевищують середній рівень зарплати у вашому місті.

3. Як заробити студенту – 7 просунутих способів заробітку гідних грошей

Як ви знаєте, на високооплачувані посади дуже рідко і з великим небажанням беруть студентів, так як у молодих людей немає вищої освіти. Молодь в свою чергу прагне заробляти, адже на одну стипендію прожити важко.

Тому все більшу популярність у студентів набуває заробіток через Інтернет, а також з допомогою нестандартних способів, де ваш дохід набагато перевищує затрачені зусилля. Про це і піде мова нижче.

Заробіток студента в Інтернеті

Спосіб 1. Заробіток на написанні рефератів, курсових робіт, інформаційних статей

Знайти клієнтів на ваш інтелектуальний продукт можна на біржах фріланса (наприклад, fl.ru) або за допомогою спеціальних сервісів. При цьому можна не тільки заробляти від 50 до 150 рублів за друковану сторінку, але і розширювати власний кругозір.

Також безліч студентів успішно працюють копірайтерами – пишуть унікальні інформаційні або тексти, що продають.

Копірайтинг – окремий вид діяльності, який іноді навіть виділяють в окрему професію, яка приносить відчутний заробіток. Він включає в себе рерайтінг, рекламний копірайтинг і SEO-копірайтинг. Це три рівня написання текстів.

Рерайтінг – це найпростіший спосіб написання тексту. Він являє собою найпростішу переробку вихідного тексту шляхом заміни слів синоніми, перефразування і перестановки пропозицій.

Простіше кажучи, рерайтинг – це написання викладу як в школі. З такою роботою досить легко впорається не тільки студент, але навіть школяр старших класів. Однак цінується рерайтінг невисоко, його ціна коливається від 10 до 60 рублів за 1000 символів.

Копірайтинг – написання тексту «з нуля». Прикладами цього копірайтингу можна вважати доповідь вченого про найновіші відкриття або твори художньої літератури. Тобто важливо, щоб текст був унікальний не лише за структурою, але ще й за змістом, тому в даній сфері слід працювати тим студентам, у яких вже є «багаж» знань у якій-небудь сфері.

На копірайтингу можна заробити значно більше, ніж на рерайтинге. За хороший копірайтинг, написаний досвідченим автором, замовники можуть пропонувати до 300 рублів за 1000 символів.

Нарешті, SEO-копірайтинг   написання текстів і їх оптимізація під пошукові запити.

Це, мабуть, один з самих складних (і цінних) видів копірайтингу, але новачкам не рекомендується відразу хапатися за дорогі замовлення. SEO-текстом називають текст, оптимізований під популярні запити пошукових систем. При цьому метою такої статті є просування сайту. Ціни на SEO-статті досить високі: деякі власники сайтів готові платити досвідченим SEO-копірайтерам до 500 рублів (8$ за 1000 символів.

Спосіб 2. Консультації і відеоуроки

Якщо ви – фахівець у певній сфері, то ви можете заробляти, даючи платні консультації. Відомі у вузьких колах експерти можуть отримувати до $100 за годинну розмову через Skype, а особиста зустріч коштує в рази дорожче. Студенти ж заробляють (в середньому) близько $30 – $40 за годину консультації.

Також можна створити канал на YouTube і заробити на цьому. З заповненням його авторськими відеоуроками впорається навіть дитина. Пізніше, коли канал набуде популярності, можна почати заробляти гроші на показі реклами під час показу відео.

Спосіб 3. Написання комп'ютерних програм

Студенти-"технарі" можуть відмінно практикуватися в інформатиці, заробляючи написанням під замовлення комп'ютерних програм різних рівнів складності. Як і у випадку зі статтями, замовників можна знайти на біржах фріланса. Зараз програмісти дуже активно заробляють на розробці програм під мобільні пристрої. Це готельний зростаючий і перспективний ринок.

Навіть починаючі програмісти здатні працювати з замовниками безпосередньо і отримувати більше 700$ місяць з урахуванням часткової зайнятості у великих містах.

до Речі, багато викладачі симпатизують учням, які ще зі студентської лави починають практикуватися в програмуванні. Особливо успішні студенти можуть навіть отримувати автоматичні «заліки», регулярно демонструвати свої досягнення.

Спосіб 4. Заробіток в соціальних мережах і на партнерських програмах

Ви можете реєструватися в різних партнерських програмах і отримувати гроші з них.

Для цього студенту необхідно мати в якій-небудь соціальній мережі власне активне співтовариство хоча б з 15.000 – 20.000 передплатників (або свій відвідуваний сайт). На цьому етапі вже можна домовлятися з власниками інших великих груп або про взаємний обмін посиланнями, або про платне розміщення посилань партнера на вашому ресурсі.

Заробіток в соцмережах

Звичайно оплата ведеться за час показу повідомлення з посиланням, і залежить від кількості передплатників в одному і в іншому співтоваристві. Тому заробляти на партнерських програмах можна досить багато – $1 до $100 у добу   перевірено на особистому досвіді!

Якщо ви всерйоз вирішили зайнятися цим напрямком, то наша стаття «Як заробити на партнерських програмах» — для вас.

Спосіб 5. Власний сайт або блог

У вас талант завойовувати увагу публіки? У такому випадку ви можете без особливих зусиль створити власний сайт або блог і заробляти на ньому. При цьому необхідно чітко визначити свою цільову аудиторію і вибрати тематику, яка їй цікава.

Зрозуміло, створення сайту має сенс тільки в тому випадку, якщо ви вже добре підковані в сфері SEO просування Інтернет-ресурсів. У противному випадку шанси заробити на ньому будуть вкрай невеликі.

Крім того, даний спосіб заробітку не обійдеться без вкладень. Потрібно придбати домен (ім'я сайту) і регулярно оплачувати хостинг, на якому він буде розміщений. Якщо ви самі не в змозі писати якісні статті, то вам доведеться вдатися до платних послуг копірайтерів.

Наприклад, сайт .ru, на якому ви зараз читаєте цю статтю, приносить 200 000 рублів на місяць на рекламі. Докладніше про цей спосіб заробітку в Інтернеті для студентів, читайте в нашій статті «Як заробити на своєму сайті».

На щастя, зараз не потрібно знати мову програмування для створення найпростішого блогу.

Сучасні CMS (системи управління сайтом) значно полегшують роботу вебмастера. Йому залишається писати (чи купувати) контент (статті, фото та відео) та розмістити його на сторінках блогу. Звичайно, простіше всього освоїтися в даній сфері буде студентам інформаційно-технічних факультетів, але, якщо є бажання і талант, з створенням сайту може впоратися і гуманітарій.

До досить розкрученого сайту (близько 200 відвідувань на добу) можна вже прикріпити контекстну рекламу – вона і буде основним джерелом заробітку. Також можна розміщувати в тексті банери або партнерські посилання і за них також отримувати непогані гроші.

Заробити може будь заповзятливий студент. Головне – знайти свою нішу і міцно в ній закріпитися. Не буду говорити, що прибуток сама потече в руки, немає. Просто разом з набитими гулями буде приходити досвід, а з ним і стабільний заробіток.

Спосіб 6. Бізнес в Інтернеті

Почати свій бізнес в мережі краще всього, якщо у вас вже є досвід підприємницької діяльності та знання інформаційних технологій.

Види бізнесу в Інтернеті для студента:

  1. Продаж своїх навчальних курсів (книг, тренінгів, відеофільмів)   інфобізнес;
  2. Фріланс. Це виконання платних завдань. Особливо затребувані серед фрілансерів дизайнери, програмісти та інші фахівці, діяльність яких пов'язана з створенням сайтів і маркетингом в Інтернеті. Почати заробляти можна на сайтах fl.ru і work-zilla.com. Саме на цих сайтах ви знайдете саму широку аудиторію замовників;
  3. Створення прибуткового інформаційного сайту. Про цьому виді бізнесу в мережі я вже розповідав вище, тут просто включив його в список можливих видів бізнесу в Інтернет для студентів;
  4. Відкриття Інтернет-магазину. Продажу через всесвітню павутину зараз ростуть як на дріжджах. Створивши свій Інтернет-магазин, ви зможете займатися бізнесом без географічної прив'язки до місця, а також з мінімальними витратами.

Спосіб 7. Заробіток на Твіттері

Розкрутка запису соціального мережі Твіттер

Мало хто знає, що з допомогою звичайного Твіттера можна не тільки обмінюватися короткими повідомленнями, але і заробляти гідні гроші.

В цій соціальній мережі можна отримувати до 100 000 рублів на місяць і це вже факт!

Можна розкручувати аккаунт і отримувати гроші за повідомлення, якщо у вас є велика передплатна аудиторія. Способи отримання прибутку з цієї соціальної мережі ми вже описували у статті «Як заробити гроші в Твіттері», ви теж можете брати і використовувати ці робочі прийоми.

4. Реальні історії (відео) — як почати бізнес студенту від підприємця Олега Карнауха

Шановні читачі, якщо ви все-таки відчуваєте в собі потенціал підприємця і шукайте ідеї відкриття бізнесу паралельно з навчанням, тоді подивіться це відео і запевняю, багато хто з вас почерпнуть з нього свіжі думки, а хтось піде з роботи і відкриє свою справу:

5. Як НЕ варто пробувати заробити студенту, щоб не втратити час, гроші і свободу

Однозначно не варто заробляти нечесним шляхом, вплутуючись в різного роду авантюри, махінації і фінансові піраміди. Якщо вам незнайома людина пропонує на перший погляд просту роботу, за яку ви нібито будете отримувати несумірні гроші, то це один з тривожних «дзвіночків».

Запам'ятайте!
Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

Нещодавно дивився передачу по ТБ про шахраїв, які під приводом нескладної роботи для студентів брали у них паспорти і відкривали на хлопців підставні фірми-одноденки, а потім через них виводили злочинні гроші.

Так студенти просто могли опинитися у в'язниці через свою наївність та юридичної неграмотності.

Будьте пильні і не ризикуйте своїм добрим ім'ям і грошима заради швидкого збагачення.

6. Висновок

Отже, в цій статті я детально розповів, що вам потрібно зробити, щоб почати заробляти. Звичайно ж, жоден з наведених способів не є чарівною таблеткою і не гарантує, що ви станете заробляти тисячі доларів в місяць лежачи на дивані. Тому віднесіться серйозно до вибору способу заробітку, щоб отримувати гідні гроші.

Метою статті було   поінформувати студентів і студенток, учнів коледжів та Вузів про те, як заробити студенту, з чого почати і куди копати.

А якщо ви тільки готуєтеся до дорослого життя і вчитеся в школі, у минулій статті «Як заробити школяру», моя знайома, учениця 9-го класу Вікторія Халявская поділилася власним досвідом заробітку в Інтернеті, дала рекомендації таким же юним хлопцям, як менше залежати від батьків у фінансовому відношенні.

На цьому все. Бажаю вам великих заробітків без шкоди для навчання!

P. S. Ставте лайки в кінці статті та діліться своїми ідеями в коментарях нижче.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Інтернет » Як заробити гроші студенту — 7 просунутих способів + реальні приклади заробітку в Інтернеті з життя студентів