Правдивий рейтинг Форекс брокерів 2014-2015

fxbrokers2013На вітчизняному фінансовому ринку Форекс займає вагомі позиції, які рік від року стають більш міцними. Слідом за рейтингами надійності страхових компаній і банків наведемо рейтинг форекс - брокерів.

Обмовимося відразу, що рейтинги складає кожна компанія, яка займається аналітикою. Строго кажучи, рейтинг надійності брокерів повинен скласти для себе кожен інвестор, який збирається довірити свої гроші керуючому ПАММ-рахунком, або працювати з брокерською компанією в якості трейдера.

Так от, в кожному новому рейтингу перші місця, як правило, займають різні компанії, тому, для того щоб з'ясувати, яка ж компанія краще, варто вдатися до статистичних методів оцінки. Простіше кажучи, можна взяти кілька рейтингів, складених заслуговують поваги компаніями, і на їх основі створити свій, консолідований рейтинг.

Корисні матеріали:
Форекс бездепозітний Бонус 2013
Куди вкласти гроші
Інвестиції в ПАММ-рахунки (Відгуки)

Створення консолідованого рейтингу, звичайно, більш трудомістко, зате дозволяє уникнути елементів особистої зацікавленості, упереджених думок і інших «підводних каменів», які здатні спотворити реальний стан речей. Так, створюючи рейтинг форекс-брокерів, щоб зберегти повну неупередженість суджень, не варто брати до уваги рейтинги, які склали самі форекс-брокери. Приклад такого незалежного рейтингу представлений на нашому сайті.

Рейтинг форекс-брокерів, сформований «ProstoFinansy»:

рейтинг форекс 2013

Основні критерії брокерів, які стануть в нагоді при складанні рейтингу:

  1. Розмір стартового капіталу учасників. Найчастіше компанії вимагають вкладень на депозит в сумі $100-1000, проте є й такі, які готові працювати з депозитами від $10 (як правило, невеликі суми можуть бути використані для створення ПАММ-рахунків або для роботи на так званому міні-форексі).
  2. Час існування компанії, репутація цієї компанії. Логічно, що компанії-«старички» більш надійні і стабільні, ніж їхні молоді колеги. Коментарі та обговорення на форумах та у блогах допоможуть виявити факти шахрайства або неправильних дій компанії, якщо такі мали місце в минулому.
  3. Оцінка користувачів. До оцінки користувачів теж варто підходити з часткою здорового скептицизму. У кожного – своя ситуація і свій життєвий досвід, тому відгуки можуть бути самими суперечливими. Велика кількість явно замовних дифірамбів однозначно повинно насторожити. Аргументовані негативні відгуки теж варто взяти до уваги, як і аргументовані позитивні.
  4. Наявність компанії в рейтингах. Оптимальної кількості «присутності» немає. З одного боку, якщо у компанії немає ні в одному популярному рейтингу, це свідчить або про невідомості в широких колах, або про низький статус. З іншого боку, якщо компанія «засвітилася» у всіх рейтингах, це може говорити про те, що її старанно піарять. Очевидно, що тут варто дотримуватися правила «золотої середини» і оцінювати як наявність компанії в ТОПах, так і займані нею місця.
  5. Надійний зв'язок. Служба техпідтримки і безпосередньо брокер повинні бути доступні в будь-який час доби (в розумних, звичайно, масштабах). В ідеалі брокер повинен бути доступний не тільки через Інтернет, але і по телефону.
  6. Додаткові продукти та обмеження. Постійне безоплатне отримання свіжих новин, котирувань і тому подібного є величезним плюсом, який дозволить істотно заощадити час. Деякі обов'язкові обмеження та вимоги, наприклад, обов'язкове мінімальна кількість укладених угод у певний проміжок часу, можуть стати величезним мінусом, про наявність якого варто знати до моменту укладення договору.




.

Путівник у світі фінансів і бізнесу » Статті » Банки » Правдивий рейтинг Форекс брокерів 2014-2015