Рейтинг найбільш надійних банків України на вересень 2016

Рейтинги банків України 2016

Коли складається рейтинг найнадійніших з найбільших банків України, враховується здатність цього самого банку повернути вклади без затримки у разі виникнення в нього фінансових труднощів чи проблем з погашенням кредитів і зростання заборгованості з боку клієнтів, а також ступінь підтримки держави та акціонерів. Дані рейтинги становили аналітики "forinsurer.com" на підставі публічно наданої статистики від НБУ.

Важливу роль відіграє аспект власника з ракурсу поповнення ліквідних ресурсів і капіталу, що вважається базисом стійкості при стресових ситуаціях. Жоден держбанк або банк, що належить світовим фінансовим холдингам, ще не зізнавався неплатоспроможним.

Рейтинг надійності банків України

Надійністю банку є здатність даного фінансового інституту чинити опір несприятливим факторам, але не варто об'єднувати поняття надійності і ймовірності дефолту. Банк, який має високий рівень надійності, цілком може зіткнутися з потужним впливом негативних непередбачуваних чинників, що сприяють його банкрутства, одночасно з тим як банк з позитивним рейтингом продовжить роботу, так як в результаті уникне негативний впливів подібних аспектів. Необхідно врахувати і політичні ризики.

Топ-10 банків України

Серед основних критеріїв системної важливості можна виділити загальну сукупність активів, зобов'язання фізичних і юридичних осіб, системну взаємозв'язок усередині банківської системи, а так само обсяг кредитування основних галузей економіки.

Також пропонуємо Вам ознайомитися з ТОП-10 найприбутковіших та найзбитковіших банків України.

Рейтинг банків України

.

Путівник у світі фінансів і бізнесу » Статті » Банки » Рейтинг найбільш надійних банків України на вересень 2016