Адвокат з економічних злочинів — покрокова інструкція як вибрати хорошого юриста по податкових справах + огляд ТОП-5 компаній з вирішення економічних суперечок

Що робити, якщо проти вас збуджують справу за податковим злочинам? Як вибрати хорошого адвоката по кримінальних економічних злочинів? Де знайти кращого юриста по податкових справах?

Здравствуйте, шановні відвідувачі сайту Хитрий Бобер. Вас вітає Валерій Чемакин – спеціаліст з правового консультування.

У цій статті я хочу звернути вашу увагу на проблему кримінального переслідування у підприємницькій сфері.

Якщо вам знадобився адвокат з економічних злочинів, дочитайте статтю до кінця. Там є контакти фірм, де працюють професіонали у цій сфері.

Адвокат по економічним злочинам

1. Що робити при звинуваченні в економічному злочині?

Недосконалість законодавства нерідко призводить до того, що на підприємців заводять кримінальні справи за надуманими підставами за нібито скоєні ними злочини в економічній і податковій сфері.

Не секрет, що цим іноді користуються недобросовісні конкуренти для захоплення або руйнації бізнесу. Навряд чи сьогодні хто-небудь з бізнесменів скаже, що повністю застрахований від подібних подій.

Самому розібратися у всіх тонкощах фінансового та податкового законодавства практично неможливо. Це допомагає оперативникам і слідчим органам. Економічні злочини мають складну конструкцію, оскільки в них задіяні різноманітні логістичні схеми, бізнес-проекти, бухгалтерська документація.

Якщо вам пред'явили звинувачення у такому злочині, то без послуг юриста з економічних злочинів не обійтися. Про те, що входить в це поняття, читайте в окремій статті на нашому сайті. Можливо вам знадобиться навіть адвокат по податкових справах, якщо злочин пов'язаний з ухиленням від сплати податків.

Приклад

Директор компанії Михайло Васильєв завжди вважав себе чесним і принциповим бізнесменом. Однак це не захистило його від кримінального переслідування за абсурдним звинуваченням у шахрайстві при поставках обладнання.

Коли в офіс увірвалися спецназівці в масках, скрутили руки і вигребли всі документи з бухгалтерії, Михайло втратив дар мови. Він став невпопад щось говорити оперативникам, які все записували на відео.

Тільки через добу Михайло запросив свого адвоката, але за цей час встиг вказати багато фактів, які легко могли бути спрямовані проти нього.

Ціною неймовірних зусиль адвокату вдалося домогтися виправдання в суді, але за час слідства фірма була повністю розорена. Пізніше Михайло дізнався, що все, що трапилося   замовлення впливового конкурента.

Так як на самих перших свідченнях часто базується обвинувальний висновок, ніколи не відповідайте на питання слідства до прибуття вашого адвоката.

2. Які бувають економічні злочини — 4 основних виду

Одна з глав кримінального кодексу повністю присвячена злочинам з економічним підгрунтям. Злочинний умисел у них націлений на майнову та іншу бізнес-діяльність підприємств. Замах йде на свободу підприємництва, а також на права громадян і підприємств.

Економічними вважаються деякі злочини в галузі зовнішньоекономічних зв'язків і зі сфери грошово-кредитних відносин. Сюди ж відносяться злочини, що випливають з податкових спорів, мова про яких йшла в нашій тематичної статті.

Розглянемо детально основні види економічних злочинів.

Вид 1. Злочини у сфері підприємницької діяльності

Діяння цього виду посягають на встановлений порядок економічної та іншої господарської діяльності.

Злочини, що вчиняються в підприємницькій сфері:

  • перешкоджання законної підприємницької діяльності;
  • заняття будь-якою підприємницькою діяльністю незаконно;
  • шахрайства різного роду;
  • придбання або продаж здобутого злочинним шляхом майна.

Це далеко не повний список кримінальних злочинів, які прийнято відносити до цього виду.

Вигляд 2. Злочини у сфері кредитно-грошових відносин

Ці протиправні діяння припускають наявність діяльності, яка спрямована на отримання незаконної вигоди від зловживань у сфері фінансів.

До таких злочинів відносяться:

  • ухилення від виплати кредиту або інших боргів;
  • незаконне оформлення різних позик;
  • фіктивне банкрутство компанії;
  • різні махінації з цінними паперами, банкнотами або іншими платіжними документами.

3 Вид. Податкові злочини

До них відносяться злочини, які так чи інакше пов'язані з ухиленням від сплати податків. В даному випадку об'єкт посягання – державні фінансові інтереси у сфері оподаткування.

Вид 4. Злочини у сфері міжнародної економічної діяльності держави

Ці злочинні посягання зачіпають інтереси держави у сфері зовнішньої торгівлі, у сфері захисту національного надбання. Деякі із злочинів пов'язані з незаконною торгівлею сировиною, матеріалами, технологіями виробництва зброї масового ураження.

3. Які послуги пропонує адвокат з економічних злочинів?

Розслідування економічних і податкових злочинів вимагає проведення великої кількості експертиз і досліджень. Це стосується не лише слідчих органів, які покликані довести винність обвинуваченого, але і адвоката, функція якої – захист свого довірителя.

Розслідування економічних і податкових злочинів

Адвокати по економічних злочинах – кращі фахівці з формування доказової бази на основі висновків експертів.

Крім цього, вони надають велику кількість специфічних юридичних послуг:

  1. Захист інтересів обвинуваченого або підозрюваного під час попереднього слідства. Чим раніше ви залучите юриста, тим краще. Найчастіше первинні свідчення, які були отримані без адвоката, стають основою обвинувачення.
  2. Підготовка підозрюваного (обвинуваченого) до допитів та інших слідчих дій, безпосередню участь у них. Юрист готує свого довірителя до можливих питань від слідчого і роз'яснює, як вести себе в тих чи інших ситуаціях. Він сам бере участь у допитах і стежить, щоб на вас не виявлялося надмірний тиск.
  3. Оскарження вироку і судових постанов. Адвокат оскаржить незаконне порушення кримінальної справи, обрання неадекватною вчиненого запобіжного заходу, неправомірне залучення в якості обвинуваченого по справі.
  4. Вироблення узгодженої стратегії захисту в суді. Якщо пред'явлено звинувачення, юрист аналізує всі наявні матеріали та розробляє разом з клієнтом стратегію захисту.

Якщо ваша фірма стала об'єктом підвищеного інтересу органів економічної безпеки чи податківців, що проявляється у виїмках документації, обстеження кабінетів, виклик на допит керівників і співробітників бухгалтерії, то не чекайте пред'явлення обвинувачення – скористайтеся консультацією юриста, а краще послугами адвоката з економічних злочинів.

Пам'ятайте, що не існує кримінальної відповідальності юридичних осіб. Її несе керівництво та співробітники компанії, пов'язані з фінансами. Обвинуваченими можуть виявитися члени ради директорів, співробітники перевіряючих і контролюючих органів. Тому, розглянутий у нашій окремій статті, адвокат по кримінальних справах в економічній сфері може знадобитися кому завгодно.

4. Як вибрати хорошого адвоката по економічним злочинам   покрокова інструкція для новачків

Як уже було зазначено, хороший адвокат з економічних злочинів повинен володіти неабиякими здібностями і глибокими знаннями в економіці і фінансах. Як знайти такого фахівця – розглянемо нижче.

Крок 1. Вибираємо кілька кандидатів і проводимо порівняння

На початковому етапі вибору потрібно, використовуючи різні джерела інформації, відібрати кілька підходящих кандидатів на роль захисника. Для цього можна обдзвонити друзів і знайомих, які, можливо, підкажуть вам телефони кількох хороших юристів. Варто скористатися пошуком в інтернеті, вибираючи найбільш відвідувані сайти.

Як вибрати адвоката по економічним злочинам

Всі відібрані кандидати повинні бути вузькими фахівцями в області податкового і фінансового права, їх кваліфікація не повинна викликати у вас сумніви, а ціни за юридичну допомогу   насторожувати.

Крок 2. Вивчаємо портфоліо юристів

Кожен поважаючий себе юрист намагається вести портфоліо з судовими рішеннями і вироками, до яких він мав відношення. Тому при відборі варто вивчити ці папки детальніше та зробити висновок по кожному адвокату щодо відсотка успішних справ. Звертайте особливу увагу на ті справи, які по суті ближче всього до вашого.

Крок 3. Звертаємо увагу на те, як юрист розбирається в сфері фінансів та економіки

Перед тим як іти на розмову з адвокатом за податковим або економічних злочинів, підготуйте кілька питань з фінансової сфери, на які, на вашу думку, фахівець повинен обов'язково знати відповідь. Задайте їх адвокату і побачите, наскільки він орієнтується в цій області. Якщо відповіді не буде без попереднього вивчення літератури, то це не ваш юрист.

Приклад

Одного разу моя знайома Наталя, яка працює економістом, звернулася за консультацією до адвоката. Її сина звинувачували в ухиленні від сплати податків. Вона стала задавати питання, що стосуються бухгалтерських документів. Юрист щось відповідав не впопад, а потім став шукати значення термінів в інтернеті.

Після цього Наталя вийшла від нього, відмовившись від послуг. І вчинила правильно, так як адвокат з економічних і податковим злочином повинен в обов'язковому порядку орієнтуватися в бухгалтерських термінах.

Крок 4. Вибираємо одного кандидата

Після того як всі вибрані вами кандидати пройдуть суворий іспит, зупиніться на найкращому з них. Він повинен максимально відповідати необхідним критеріям.

Ідеальний адвокат з економічних злочинів володіє наступними якостями:

  • розбирається в економіці і фінансах не гірше, ніж в юриспруденції;
  • має великий відсоток виграних справ економічної спрямованості;
  • пропонує гнучку ціну на надання своїх послуг;
  • не дає 100% гарантії успішності справи, а лише описує можливі варіанти результату і їх вірогідність.

Крім цього, захисник повинен вміти грамотно і переконливо говорити, знаходити контакт з людьми і схиляти їх на свою сторону. У нашій статті про представництво в суді цей момент докладно описаний. Адже тільки хороший оратор здатен при наявності суперечливих доказів посіяти сумніви у судді вашої вини.

Крок 5. Укладаємо договір

Якщо ви знайшли таку людину, можете укладати з ним договір на надання послуг.

Зверніть увагу, щоб у ньому були прописані наступні моменти:

  • умови дострокового розірвання домовленості і повернення невідпрацьованих коштів;
  • поетапна оплата послуг (це допоможе заощадити ваші гроші);
  • порядок остаточного розрахунку в залежності від результатів процесу.

Більш детально про юридичні послуги   в спеціальній статті.

5. Де знайти хорошого адвоката по економічним злочинам   огляд ТОП-5 компаній з надання послуг

Як і обіцяв на початку статті, пропоную огляд кількох відомих юридичних компаній, в яких можна найняти недорого грамотного адвоката з податкових та економічних злочинів.

1) Правознавець

Правознавець руЦя компанія надає послуги через свій інтернет портал. З фірмою співпрацює величезна кількість юристів різної кваліфікації і спеціалізації. Є там і фахівці в галузі фінансового і податкового права. Основний напрямок діяльності компанії – надання консультаційних послуг в онлайн режимі.

Однак це не означає, що юристи Правознавця не працюють з клієнтами в живу. Кожен клієнт може знайти собі необхідного фахівця з міста свого проживання і зустрітися з ним особисто. В цьому випадку можна не тільки отримати юридичну консультацію, але й домовитися про повну супроводі кримінальної справи.

Цінова політика компанії вимагає окремої розмови. Скажу тільки, що на більшість заданих через сайт питань даються безкоштовні відповіді. Щоб скористатися цією можливістю, при відправленні свого питання потрібно вибрати безкоштовний варіант. В цьому випадку доведеться почекати, поки до вашого питання дійде черга.

Якщо ви внесете пропоновану сервісом оплату, то обов'язково отримаєте відповідь протягом 15 хвилин, і він буде більш докладним. При збільшенні суми гонорару понад рекомендованого вас проконсультують негайно. При цьому буде можливість задати додаткові і уточнюючі питання. Послуги адвокатів «в живу» оплачуються індивідуально за домовленістю.

В яких ситуаціях варто звертатися в компанію Правознавець:

Економічні злочини Податкові злочини
1 Шахрайство Ухилення від сплати податків
2 Незаконне підприємництво Махінації з офшорами
3 Фіктивне банкрутство Шахрайство в податковій області
4 Злочини у банківській сфері Оскарження дій слідчих

Скористатися допомогою юристів компанії можна, якщо задати питання через онлайн форму на сайті, або зателефонувати за телефонами, номери яких ви бачите на картинці. Вам обов'язково відповість оператор і зв'яже з фахівцем, який відповість у будь-який час доби без вихідних і перерв на обід.

Правознавець телефони

Якщо ви відвідаєте сайт компанії Правознавець, то знайдете на її сторінках багато цікавої інформації. Можливо в архівному розділі вже буде описана ваша ситуація, і вам не доведеться платити гроші за консультацію. Цікавий сайт буде і тим, хто в даний момент не шукає допомоги, а цікавиться актуальними правовими питаннями, наприклад, випадками шахрайства з кредитними картами.

2) Альфа Юстиція

Альфа юстиціяКолегія адвокатів міста Москви «Альфа юстиція» об'єднала під своїм крилом кваліфікованих юристів, здатних вирішувати проблеми клієнтів грамотно і професійно.

В цю фірму варто звернутися з кількох причин:

  1. Адвокати мають вузькою спеціалізацією. Вони ведуть саме ті кримінальні справи, які підпадають під визначення «економічні», тому розбираються у всіх їх особливості і тонкощі. Вони володіють кримінальним правом і процесом і знають судову практику.
  2. На допомогу прийдуть адвокати суміжних спеціалізацій. Для вирішення складних питань у процесі ведення справи обов'язково залучаються фахівці з галузі податків, арбітражу та банкрутства.
  3. Досвідчені фахівці. В компанії працюють адвокати, які мають стаж не менше 10 років.
  4. Якості і навички адвокатів. Всі фахівці в обов'язковому порядку мають навички, які потрібні для ефективного ведення кримінального процесу. Серед них   оперативність, старанність, компетентність, уважність.

Відвідавши сайт компанії Альфа Юстиція, ви знайдете там масу додаткової інформації про методи і принципи роботи колегії юристів.

3) Кримінальна захист

Кримінальна захистКомпанія надає весь комплекс послуг щодо захисту клієнта у судових процесах з кримінальних справ, в тому числі в сфері економічних і податкових злочинів. Адвокати мають багатий досвід роботи, який підтверджується достовірними резюме. На сайті фірми є вся необхідна інформація, включаючи перелік послуг і тарифи.

4) Шеметов і партнери

Шеметов і партнериЮристи компанії постійно підвищують професійний рівень, беруть участь у громадських заходах і наукових конференціях. Це дозволяє підтримувати високий рівень професійної підготовки співробітників. Їх довірителі   відомі персони, топ-менеджери, яких намагалися безпідставно звинуватити в кримінальних злочинах. З багатим багажем виграних справ можна ознайомитися прямо на сайті компанії.

5) Центр правової юридичної допомоги населенню

Центр правової юридичної допомоги населеннюФахівці цієї фірми працюють за договорами, в яких чітко визначені цілі та завдання в кожному індивідуальному випадку. Якщо зміст завдань в процесі роботи змінюється, то складається додаткова угода, що економить гроші клієнта. Вартість послуг невисока внаслідок низьких витрат на управлінську діяльність.

Якщо ви наймаєте адвоката по кримінальних економічним злочинам у цій фірмі, можете бути впевнені, що заощадите пристойну суму без шкоди для якості отриманої послуги.

На цьому огляд компаній закінчую і пропоную подивитися відеоролик про адвоката по податкових злочинах.

6. Висновок

Адвокат з економічних злочинів, так само, як і за податковим, може знадобитися в будь-який момент кожному підприємцю і навіть громадянину. З прочитаного матеріалу ви багато дізналися про їх діяльність та зможете грамотно скористатися послугами, настільки необхідними в критичний момент.

Бажаю успіхів вам і вашому бізнесу! Пропоную залишити коментар цієї статті та оцінити її.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Адвокат з економічних злочинів — покрокова інструкція як вибрати хорошого юриста по податкових справах + огляд ТОП-5 компаній з вирішення економічних суперечок