Денис Тимін: «Франшиза Автореальность — мій відповідь кризі»

Скажу відразу: франшиза «Автореальность» — це мій перший серйозний проект. До цього бізнесом не займався — працював переважно на кого-то.

Всім доброго часу доби, друзі! З вами Олександр Бережнов, один з авторів бізнес-журналу .ru.

Сьогодні ми дали старт новому направленню на нашому сайті у рамках інтерв'ю з успішними підприємцями.

Це свого роду «реаліті-шоу» де ви зможете познайомитися з діючими бізнесменами і поспостерігати за розвитком їх проектів онлайн.

Для цього щотижня ми будемо публікувати звіт про поточну ситуацію в бізнесі героя нашого інтерв'ю, звіти будуть розташовуватися внизу цієї статті.

У щотижневих звітах буде все як на долоні: ви дізнаєтеся, з якими труднощами стикається підприємець, а також побачите його реальні результати з цифрами.

Вже цікаво, тоді поїхали!

Автореальность франшиза Денис Тимін

У нас в гостях початківець, але вже успішний підприємець Денис Тимін.

Денис став франчайзі «Автореальности» в Казані по запчастинах до моделей авто «Фольксваген», зробив правильний вибір, який забезпечив йому успішний старт саме в кризу (відкрив свій інтернет-магазин). Наскільки доступною і вигідною є саме ця франшиза, ми спробуємо з'ясувати в нашого гостя.

Як відомо, поточна ситуація на ринку істотно знизила попит на нові автомобілі і люди воліють ремонтувати вже наявні у них авто.

Це означає, що попит на автозапчастини зростає і на цьому можна добре заробляти, особливо в кризу.

Як правильно вибрати лінію поведінки в таких умовах? Франшиза «Автореальность» відноситься до безпрограшної стратегії: власний бізнес під егідою відомого і великого бренду вимагає тільки цілеспрямованість і бажання працювати.

Початок інтерв'ю

Привіт, Денис. Ви — бізнесмен, і, судячи з рейтингу вашого магазину, бізнес зростає. Як давно ви в справі?
Скажу відразу: франшиза «Автореальность» — це мій перший серйозний проект. До цього бізнесом не займався — працював переважно на когось. А те, що ви бачите на сайті, заслуга не моя.Інтернет-магазин — це заслуга компанії, як і знання, які у мене сьогодні є в сфері автозапчастин та маркетингу.

Франшизу ж придбав зовсім недавно — на початку вересня 2015 року, на те щоб визначиться з вибором витратив тиждень, все досконально прорахував і зважився.

Для початку я запросив всю інформацію у представників «Автореальности» і зробив для себе висновки, про те що мені необхідно для успішного бізнесу:

  1. Постачальник запчастин з конкурентними цінами
  2. Якісний сайт для залучення клієнтів
  3. Налагоджена схема роботи («від» і «до»)
  4. Вміння підбирати запчастини до конкретного автомобіля
  5. Ефективні скрипти правильного спілкування з клієнтами, для кращих продажів
Що надала Вам Автореальность?
Я отримав налаштований робочий «бізнес під ключ». «Автореальность» надала готовий потужний сайт, постачальників з відмінними цінами, без прив'язки до моїм особистим обсягами.Дуже докладні і зрозумілі допомоги по підбору запчастин і будовою автомобіля.

Вольксваген магазин

І звичайно ж консультації з усіх виникаючих питань. Крім того, на рекламу доводиться витрачати зовсім невеликі гроші: розкручуванням магазину займаються фахівці-практики від компанії.Моя справа тільки продавати, продавати і ще раз продавати. Клієнтів предостатньо.
Виходить, що робота по франшизі — простий і легкий спосіб заробітку?
Є дуже серйозні плюси в роботі по франшизі:
  • немає ризиків банкрутства на старті — для кризи показник значущий;
  • мінімальні вкладення — готові схеми і стратегії, перевірена бізнес-модель, напрацьовані постачальники та схеми поставок.

І найголовніше — гарантії: гарантія ринку збуту (в Казані інтереси «Автореальности» по запчастинах для «Фольксваген» уявляю тільки я) і швидкої окупності вкладених коштів.

І в якійсь мірі так, купівля франшизи — дійсно проста справа.

Але називати цей заробіток легким не зовсім правильно. Так, вам дають бізнес, готовий до старту, інструкції та допомога, але якщо хочете вранці їсти бутерброд не тільки з олією, але і з ковбасою або сиром; якщо хочете, щоб сім'я не була нічим обмежена в перспективі, працювати доведеться саме Вам.

Взагалі можливість і доступність заробітку відчувається не відразу. Легко — якщо робота приносить задоволення.

Навіть новачкові, як мені працюється досить легко — не треба щось вигадувати: тобі дають готову модель поведінки на ринку, основний напрямок розвитку, стратегію торгівлі. Більше того, завжди можна звернутися до практикуючих фахівців за допомогою, і тобі не відмовлять.
А як швидко ви почали отримувати першу прибуток?
Прибуток в чистому вигляді отримую з середини жовтня — дохідну частину пускаю в сімейний бюджет і на оплату кредиту, який я брав на відкриття. Прибутковість могла бути і вище, але я не роблю великої націнки на запчастини — 20-25%, максимум 30%: для мене важливі постійні клієнти, і незважаючи на недовгий період роботи деякі зверталися вже двічі. Націнка невелика.

Ті, хто працює за франшизою «Автореальность» в інших регіонах (з того ж автобренди) і в Казані (по іншим маркам авто) довше мене, мають велику кількість постійних замовників, які ставлять націнку вище, але настійно рекомендують власний «коефіцієнт жадібності» співвідносити з досвідом і перспективою отримати нових клієнтів.

Це працює: в місті пропозицій запчастин для «Фольксваген» досить багато, але асортимент конкурентів, вартість і терміни доставки замовлень, а найголовніше якість обслуговування поступаються моєї пропозиції.

Головне, дотримуватися рекомендацій і накатаній схемі — це думка моя особисто і моїх колег, тих, з ким спілкуюся в нашому загальному чаті. Плюс — узгодження своїх ідей з технічними консультантами компанії.
Які найважливіші переваги дає «Автореальность» тим, хто вперше купує франшизу?
У мене своя думка, яка може відрізнятися від думки інших.По-перше, це готовий сайт: його не потрібно розкручувати, у нього не потрібно вкладати гроші (я ніколи не займався ні створенням, ні просуванням інтернет-майданчиків), немає необхідності відволікатися від основного напрямку — продажу запчастин і заробляння грошей.

Спробуйте створити каталог запчастин, які мають максимальний попит: тепер я уявляю, як це зробити, але і скільки це забере ресурсів. Франшиза передбачала абсолютно все готове — тільки розвивай напрямок.

По-друге, опрацьована бізнес-схема — алгоритм дій, напрямок руху. Ви не ламаєте списи, не набиваєте шишок, не потрапляєте несподівано в «мінус», не шукаєте постачальників (перевірених і надійних), не переживаєте за терміни поставок. І це теж дає компанія — тільки май бажання це робити.

І третій плюс — інформаційне забезпечення та технічна підтримка. Хочеш більшого — вчись: компанія пропонує постійну допомогу як для новачків так і для людей з досвідом продажів.

Чогось не знаєш — тобі пропонують додаткову інформацію: меж для самонавчання ні, це я зрозумів ще по навчанню в університеті. Замовники воліють спілкуватися з людиною, яка «в темі»: покажеш невігластво у своїй справі, другий раз з тобою мало хто захоче мати справу.
Що порадите тим, хто планує придбання франшизи «Автореальность»?
Всього три речі.Перше — не боятися новизни і труднощі: життя ставить перед нами тільки ті завдання, які ми можемо виконати. Нерішучість — наш головний ворог.

Друге — вчитися. Вчитися самостійно, запитувати і уточнювати у професіоналів: без цього ви не зможете розвиватися.

І найголовніше моє правило   краще спробувати і не шкодувати, ніж не пробувати і пошкодувати. (сміється).

Франшиза інтернет-магазину автозапчастин «Автореальность»!

  • Бізнес з продажу запчастин для іномарок під ключ.
  • Почніть з вкладень в 95 тис. рублів! Прибуток від 40 тис. рублів на місяць.
  • Зрозуміла ніша. Високий попит. Націнка 25-40%.
Дізнатися детальніше про франшизу >>

На цьому все, друзі! Звіти Дениса про поточний стан його бізнесу з продажу автозапчастин представлені нижче.

Щотижневі звіти:

Номер і період звіту Головні показники Посилання на звіт
Звіт 1
(30 листопада—6 грудня)
  • Прибуток: 12145 рублів.
  • Закупівля: 41880 рублів,
  • Оборот: 54025 рублів.
  • Середній чек: 3376 рублів.
Автореальность бренд>> дивитися звіт
Звіт 2
(7 — 13 грудня)
  • Прибуток: 21484 рубля
  • Закупівля: 81827 рублів
  • Оборот: 103311 рублів
  • Середній чек: 3562 рубля
Автореальность бренд >> дивитися звіт
Звіт 3
(14 — 20 грудня)
  • Разом вийшло 36254 рублів
  • Куплено запчастин: 145267 рублів
  • Оборот склав: 181521 рубль
  • Середній чек: 6723 рубля
Автореальность бренд >> дивитися звіт
Звіт 4
(21 листопада—27 грудня)
  • Прибуток: 24657 рублів
  • Закуплено: 182581 рубль
  • Оборот за тиждень: 207238 рублів
  • Середній чек склав: 5921 рубль

Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Денис Тимін: «Франшиза Автореальность — мій відповідь кризі»