Як знайти хорошу роботу   докладне керівництво для тих, хто хоче влаштуватися на роботу своєї мрії!

Де і як правильно шукати роботу? Як швидко влаштуватися на хорошу роботу без освіти і досвіду? Як знайти роботу до душі?

Здрастуйте, шановні читачі! Автори бізнес-журналу «Хитрий Бобер» Дмитро Шапошников і Едуард Стембольский знову з вами! У даній статті ми поговоримо на тему пошуку роботи.

Ми розповімо, які кроки потрібно зробити, щоб вирішити для себе питання з працевлаштуванням в стислі терміни.

Навіть непростий час економічної кризи – не привід опускати руки. І у важкі часи знайти роботу цілком можливо, треба тільки знати, де і як шукати.

Ця стаття буде корисна як для людей, у яких за плечима невеликий трудовий стаж, так і для досвідчених фахівців своєї справи. Кожен для себе знайде багато корисних і дієвих порад з пошуку роботи своєї мрії.

Отже, почнемо!

Як знайти роботу поради інструкція

Зміст
  1. Як знайти хорошу роботу і з чого взагалі починати пошук?
  2. Де швидко знайти роботу або підробіток
  3. Як правильно шукати роботу — 7 слушних порад по працевлаштуванню
  4. Ефективні способи пошуку роботи   ТОП-7 популярних варіантів
  5. Як влаштуватися на роботу — 7 популярних напрямів працевлаштування
  6. Як знайти віддалену роботу в Інтернеті?
  7. Як шукати роботу в ?
  8. Висновок

1. Як знайти хорошу роботу і з чого взагалі починати пошук

За даними Міністерства Праці, зростання безробіття зафіксований за минулий місяць (січень 2016) в більшості суб'єктів Федерації. Мінекономрозвитку прогнозує в цьому році збільшення кількості безробітних на 400-450 тис. чоловік.

Це число можна буде сміливо додати до 3,9 мільйонів людей, які вже стоять на обліку як непрацевлаштовані громадяни.

Однак опитування кадрових служб і вселяють деякий оптимізм: чверть усіх компаній планує в нинішньому році збільшити свій штат, правда приймати на роботу вони збираються тільки найбільш енергійних і компетентних співробітників. Як знайти роботу в подібній ситуації? Де шукати роботу в , Петербурзі, інших містах?

З чого взагалі починати пошуки?

Підготовка до пошуку роботи

Перше, що вам доведеться засвоїти для себе: шукати роботу доведеться самостійно – ніхто не зробить це за вас. Хоча і не варто сильно сподіватися на допомогу друзів і родичів, розповісти їм що ви шукаєте роботу   ваша першочергова задача. Не переоцінюйте також допомога агентств з працевлаштування: вони, безумовно, корисні, але мають свої інтереси і не кожне з них відпрацьовує свої функції на 100%.

Заздалегідь вирішіть для себе кілька важливих питань:

  • Яку саме роботу ви бажаєте знайти?
  • Який графік вас влаштує?
  • На яку зарплату ви розраховуєте?
  • чи Зможете ви працювати далеко від дому і які будуть прийнятні для вас щоденні витрати часу на дорогу?
  • Змінить робота якість вашого життя в кращу сторону?

Визначившись з пріоритетами, можна приступати до конкретних дій. Якщо ви будете чітко знати, чого хочете, ймовірність влаштуватися на таку роботу, з якою вам захочеться піти в перший же тиждень, буде менше.

І ще варто відразу визначити безперспективні напрямки – такі місця, де вас, по-перше, не чекають, по-друге, якщо навіть і чекають, то запропонують мінімальну зарплату.

Кілька років тому найбільш безперспективними в кар'єрному плані вважалися: наука, комунальне господарство, культура, спорт, охорона. Сьогодні, на думку експертів, спад загрожує банківській справі і туризму. Це значно збільшить жіночу безробіття.

Згідно з прогнозами зниження кількості видаваних іпотечних кредитів може скоротити будівництво, що викличе зростання безробіття серед чоловіків.

Чоловічої частини населення нічого «ловити» також в автопромі (на деяких заводах вже залишилося лише по 1 зміну, а зарплати впали на 20%). Скоротиться персонал в сфері автопродажів, правда, очікується незначний приріст вакансій в авторемонтному справі.

Застій у сфері громадського харчування вижене на вулицю тисячі офіціантів і кухарів. Безробіття виросте серед візажистів, стилістів, косметологів, працівників готельної індустрії. Серед офісних співробітників очікується скорочення юристів і економістів через перевиробництво за останні 2-3 роки.

Всі інші сфери щодо перспективні.

2. Де швидко знайти роботу або підробіток

Існують швидкі способи пошуку роботи для студентів і людей без досвіду. Ми зібрали в даному розділі практичні поради, які допоможуть тимчасово працевлаштуватися тим, хто потребує швидкого заробітку, але не володіє професійними навичками.

Студенту без досвіду

В Інтернеті є тисячі пропозицій для випускників і учнів Вузів. Не варто особливо радіти кількістю пропозицій: не всі вакансії обіцяють дійсно стабільні доходи. Студентам пропонують зазвичай низькооплачувані і трудомісткі види діяльності:

  • промоутер;
  • кур'єр;
  • офіціант;
  • менеджер з продажу;
  • аніматор;
  • охоронець (сторож).

Деякі види робіт передбачають виключно сезонну зайнятість, що студентам під час літніх канікул якраз на руку. З появою всесвітньої мережі пошуки роботи стали набагато простіше і ефективніше. Тепер студенту без досвіду роботи знайти вакантне місце стало простіше. Ми вже писали, як заробити гроші студенту, у цій статті розглядаються у тому числі варіанти заробітку через Інтернет для молоді.

Мало хто продовжує користуватися друкованими виданнями (хоча газети і журнали, присвячені вакансіях, рано скидати з рахунків): досить зайти на ресурс та ознайомитися з пропозиціями, які вже відсортовані за категоріями та розділами. Можна навіть скласти детальне резюме та розмістити його на сайтах пошуку роботи, можливо, роботодавці самі виберуть вашу кандидатуру.

Без освіти

Робота без освіти передбачає приблизно ті ж вакансії, що і у випадку зі студентської підробітком – кур'єри, охоронці, офіціанти, вантажники, працівники в торгові зали супермаркетів. Не розраховуйте на особливу щедрість роботодавців і не поспішайте відгукуватися на першу-ліпшу пропозицію.

Для початку вивчіть всі вакансії, які вам сподобалися, складіть список вакансій, що вас пропозицій, розташувавши їх у порядку особистої привабливості.

Зважте всі плюси і мінуси і не бійтеся говорити «ні» роботодавцю, якщо вакансія вас з якихось причин перестала цікавити (далеко від дому, нічні зміни та інші нюанси). Не бійтеся, якщо вам пропонують пройти попереднє навчання. Так ви придбаєте досвід і навички, які можуть стати в нагоді надалі.

Навіть влаштувавшись стажистом, можна проявити наполегливість і швидко отримати більш вигідну місце в тій же компанії. У нас на сайті вже виходила стаття про варіанти отримання додаткового доходу підробітку, рекомендуємо з нею ознайомитися.

криза

Складна економічна ситуація вносить корективи в наше життя. Вище ми вже наводили статистичні дані щодо безробіття і скороченням у певних сферах. В даний момент спостерігається явне порушення балансу попиту і пропозиції в , СПб, Новосибірську, інших містах РФ.

Як знайти роботу в кризу? Варіант тільки один – виявляти в справі пошуку вакансій активність: розміщувати резюме не на одному сайті Headhanter, а хоча б на 3-5 порталах. Бюджети роботодавців на пошук працівників теж обмежені, а пошук через кадрові агентства в основному платний для роботодавців.

3. Як правильно шукати роботу – 7 слушних порад по працевлаштуванню

Правильний підхід до справи пошуку роботи – половина чи навіть велика частина успіху.

Не так важливо, чи володієте ви знаннями, закінчили ВУЗ або тільки 9 класів школи, головний фактор: впевненість у собі, інформованість, бажання розвиватися та вдосконалюватися. Знайти хорошу роботу вам допоможуть наші поради – уважно прочитайте їх і обов'язково використовувати на практиці.

Порада 1. Будьте наполегливі і методичні – ви хочете ШУКАТИ роботу чи ЗНАЙТИ її?

Наполегливість, методичність, системний підхід і теоретична підготовка – провідні фактори успіху. Вирішіть, що ви дійсно хочете   знайти роботу або знайти її?

Існує категорія людей, які в справі пошуку роботи поступово забувають про основну мету і витрачають на пошуки місця, нібито ідеально підходить їм за всіма параметрами, місяці і навіть роки.

«Я шукаю роботу»   хороший психологічний щит від претензій з боку членів сім'ї та родичів. Не забувайте, що шукати роботу потрібно лише для того, щоб знайти її, поліпшити якість життя і змінити фінансовий статус.

Важливо: пошук роботи – це теж свого роду робота! Слід підійти до цього максимально серйозно і відповідально, як до будь-якої роботи. Склавши резюме, не забувайте оновлювати його і розмістіть на декількох сайтах. Надсилайте його всім роботодавцям, які хоча б теоретично вам цікаві. Не біда, якщо ви здастеся настирливим – компанії, як правило, цінують наполегливих та енергійних співробітників.

Наочний приклад

Один наш знайомий на ім'я Віктор займався пошуками роботи близько півтора років, але так і не знайшов місце до цих пір.

Пошуки вакансій стали його своєрідним щоденним ритуалом. Він регулярно переглядав сайти, присвячені пошуку роботи, виписував телефони і дані фірм і часто дзвонив потенційним роботодавцям. Іноді навіть ходив на співбесіди.

Навіть якщо його цілком влаштовувала зарплата та інші фактори, що він все одно знаходив якийсь пункт, по якому дана робота йому не підходила.

Начальник-жінка, офіс в не престижному районі, відсутність кулера на робочому місці. Іншими словами, Віктору просто не хотілося влаштуватися на роботу, а хотілося шукати її і створювати видимість діяльності.

З таким підходом шанси поліпшити своє життя, безумовно, мінімальні.

Порада 2. Що краще вибрати – високооплачувану роботу або роботу до душі?

Ідеально, звичайно, мати високооплачувану роботу, яка вам подобається. Але на практиці високоприбуткове місце не завжди виявляється по душі.

Питання, винесене в заголовок даного пункту, кожен вирішує в індивідуальному порядку.

Психологи наполягають, що краще займатися тим, що вам подобається, навіть якщо це справа не приносить високого доходу відразу.

  • По-перше, будь-яка робота передбачає розвиток професійних навичок. Можливо, в даний момент зарплата не дуже висока, але підвищивши свою кваліфікацію і рівень, ви завжди зможете розраховувати на підвищення доходу.
  • По-друге, ходити на роботу, яка вам не по душі, як на каторгу, відчуваючи негативні емоції, шкідливо для здоров'я.

Імунна система безпосередньо залежить від нашого психоемоційного стану: доведено, що люди, які займаються нелюбимою справою і сприймаю роботу як «необхідне зло», частіше хворіють інфекційними і хронічними хворобами.

На роботі людина проводить значну частину життя. Ви хочете перебувати в постійній депресії, скаржитися на життя, погано спати і рахувати хвилини до кінця робочого дня? Ми впевнені, що ні.

Отже, робіть вибір на користь тієї вакансії, яка припаде до душі особисто вам, а не вашому чоловікові (дружині, тещі, татові, мамі).

Порада 3. Використовуйте якомога більше різних варіантів пошуку роботи

Зробіть пошук максимально. Чим більше способів пошуку роботи ви застосовуєте, тим вище ймовірність успіху. У наступному розділі статті ми розглянемо їх більш уважно, позначимо гідності (і можливі недоліки) кожного з них.

Порада 4. Складіть ефективне резюме

Існують певні правила складання резюме, якими слід керуватися, якщо ви хочете справити враження на роботодавця підготовленого, цілеспрямованого і серйозного чоловіка. Резюме – це перше, на чому ґрунтується у своїх висновках наймач, розглядаючи конкретну кандидатуру претендента.

Виділяйтеся на етапі резюме

Резюме повинно бути:

  • Лаконічним і містить лише актуальну і важливу інформацію. У роботодавця зазвичай немає часу читати ваші розгорнені і докладні твори, тому відомості повинні бути розміщені максимально стисло, ефектно, коректно. Не варто описувати свій життєвий шлях у графі «про себе», починаючи з дитсадка. Тут повинна міститися інформація, корисна для наймача, що підкреслює ваші професійні якості або що свідчать про вміння працювати в колективі.
  • Написано без помилок і логічних нестиковок. Навіть якщо ви нанимаетесь токарем на завод, ви повинні показати себе грамотним і відповідальним людиною: благо в теперішній час перевірити текст на помилки не становить праці. Вміння логічно та структуровано викладати інформацію – якість, яка цінується на будь-якій посаді.
  • Грамотно оформленим. Кожній графі в цьому документі відводиться певне місце. Якщо про професійних і особистих якостях ви напишіть в одному розділі або допустіть недбалість в оформленні резюме, HR-фахівці навряд чи засиплють вас запрошеннями на співбесіду.

Попрацюйте над резюме кілька годин, підійшовши до справи серйозно і грунтовно: після цього можна сміливо розсилати його по інтернет-агентствам, конкретні компанії, кадрові служби або на біржі праці. У нас на сайті вже є популярна стаття про те, як правильно скласти резюме.

В резюме обов'язково зазначаються: особисті та контактні дані, побажання до майбутньої роботи, досвід, професійні навички, освіта, наявні нагороди і дипломи професійного характеру.

Також ви можете скласти своє резюме на онлайн сервісі Simpledoc. Сервіс дуже просто і зручний у використанні. Ви можете відправити своє резюме роботодавцю або роздрукувати його.

Порада 5. Підготуйтеся до співбесіди

Звичайно, ваш професіоналізм і знання забезпечують 80% успіху, але значення має також враження, яке ви справите на представника роботодавця під час співбесіди.

На співбесіді ведіть себе впевнено

Важливі всі 100% інгредієнтів успіху, тому ми відібрали 19 правил поведінки здобувача під час інтерв'ю:

  1. Пройдіть успішно перший етап – телефонне інтерв'ю. Говоріть впевнено, твердо, виразно. Вже тут ви повинні зацікавити співрозмовника і заявити про серйозність ваших намірів.
  2. Пройдіть успішне письмове інтерв'ю – грамотно заповніть анкету, не поспішайте, але і не роздумуйте над кожним пунктом занадто довго.
  3. Первинне враження про людину складається за 10 перших секунд, вплинути на нього пізніше буде складно. Тому зробіть все, щоб перші миті бесіди були максимально вигідними для вашого іміджу.
  4. Не забудьте привітатися, а під час бесіди посміхайтеся. Можна повідомити співрозмовнику, що ви раді особистому знайомству. Називайте співрозмовника по імені.
  5. Якщо на співбесіді вам пропонують випити кави, не відмовляйтеся. Цей напій бадьорить і підвищує мозкову активність.
  6. Чітко уявляйте собі мету – візуалізуйте її. Саме так стають чемпіонами.
  7. Підготуйтеся до співбесіди заздалегідь – дізнайтеся все про компанії, зайдіть на її сайт. Кандидат, якому байдуже, де працювати, може здатися нецікавим.
  8. Якщо ви відчуваєте, що занадто сильно нервуєте, можна випити Новопассит: це невинне ліки усуває переживання, розслабляє, додає впевненості.
  9. Вчіться на будь-якому досвіді. Навіть якщо конкретне співбесіду не закінчилося прийняттям в штат, проаналізуйте його. Якщо це доречно і можливо, попросіть наймача дати вам зворотний зв'язок.
  10. Прочитайте найактуальнішу і сучасну книгу про свою професію.
  11. Вимкніть телефон перед співбесідою.
  12. Подбайте про свіжості дихання, чистоти тіла і одягу.
  13. Надіньте свої кращі годинник – це підніме ваш статус.
  14. Не забудьте поснідати (або пообідати) перед співбесідою. На голодний шлунок думається гірше, а якщо прийом їжі був давно, це може вплинути на рівень глюкози, викликати головний біль і стрес.
  15. Фахівці з НЛП радять підлаштовуватися під темп мовлення співрозмовника, приймати схожу позу, використовувати його лінгвістичні конструкції.
  16. Заздалегідь дізнайтеся про дрес-коді в компанії (якщо він є).
  17. Складіть список своїх досягнень і в розмові (якщо це буде до місця) згадайте про них.
  18. Сходіть до перукаря. Чоловікам властиво переоцінювати свій зовнішній вигляд.
  19. Не забудьте сходити в туалет. Банально, але переповнений сечовий міхур може стати причиною поспіху, неправильних відповідей та зайвої напруги.

Будьте готові до стресового інтерв'ю. Для цього варто вивчити методи роботи компанії і почитати інформацію на цю тему в Інтернеті. Іноді рекрутери задають, здавалося б, зовсім не відносяться до справи питання, щоб оцінити стресостійкість співрозмовника і його здатність працювати під тиском.

Можливі навіть такі «шалені» питання:

  • «Як би вирішували свої життєві проблеми, живучи на Марсі?»,
  • «Скільки важить літак?»,
  • «Якимось незвичайним способом можна зламати годинник?» та інше.

Співрозмовник не чекає від вас точних відповідей: йому потрібно проявити свої здібності до імпровізації і креативного мислення.

Успішно пройти інтерв'ю вам допоможе наша стаття, як пройти співбесіду на роботу.

Порада 6. Остерігайтеся шахраїв

Шахраї – в даному випадку компанії, які або хочуть, щоб ви працювали безкоштовно, або сподіваються отримати ваші гроші. Особливо поширене мережеве шахрайство. Відрізнити чесних роботодавців від аферистів непросто: шахраї знають, як викликати довіру і справити враження.

Саме вірне правило

Якщо хтось хоче, щоб ви перевели на якийсь рахунок енну суму грошей (початковий внесок, перевірка лояльності, оплата навчальних посібників або матеріалів), вас, швидше за все, розводять.

Порада 7. Молитва про роботу   ваш додатковий помічник

Віруючим людям знайти хорошу роботу допомагає молитва-звернення до православному святому Спиридону Тримифунтскому.

Цей святитель і чудотворець, який жив на початку нашої ери, допомагає нужденним здобути впевненість, незалежність, знайти справу свого життя.

Святому Спиридону моляться при життєвих негараздах, грошових труднощі, що при відсутності роботи.

Текст молитви про працю (Завантажити).

4. Ефективні способи пошуку роботи   ТОП-7 популярних варіантів

Тут ми наводимо ефективні способи пошуку роботи. За допомогою них ви зможете охопити максимальну кількість вакансій і пропозицій.

Способи пошуку роботи

1) Особисті контакти: родичі, друзі, соціальні мережі

Статистика свідчить: в невеликі компанії, 40% працівників влаштовуються по знайомству через друзів, родичів або через соціальні мережі. Просто помістивши в свій статус на «Фейсбук» або «ВКонтакте» повідомлення про пошук роботи, ви значно підвищите шанси знайти місце через близьких чи далеких знайомих.

Повідомте своє оточення, що ви знаходитеся в пошуку вакантного місця і «сарафанне радіо» стане вашим помічників в даному питанні.

2) Професійні спільноти

Професійні спільноти – одночасно і нове, і добре знайоме людству явище. Так називають групу людей, які зайняті в певній сфері діяльності і регулярно обмінюються між собою досвідом, контактами, спільно виробляють найбільш ефективні методи вирішення професійних завдань.

Нерідко представники таких спільнот також обмінюються інформацією про вакансії, що звільнилися місцях та іншими відомостями, корисними для людини, що шукає роботу.

3) Газети безкоштовних оголошень

Друковані видання – вже трохи застарілий, але досі діючий спосіб пошуку роботи. Основна категорія осіб, які користуються газетами безкоштовних оголошень,   люди старшого віку, консервативні і не довіряють сучасним технологіям. Деякі компанії, що публікують списки вакансій в газетах, дублюють їх на Інтернет-сайтах.

4) Інтернет-сайти пошуку роботи

Найбільш актуальний на сьогодні спосіб. В Інтернеті працюють десятки сайтів, які щодня оновлюють списки сотень вакансій по всім можливим напрямкам робочої діяльності. Грамотне застосування онлайн-порталів дозволить вам знайти роботу швидко і безкоштовно.

Найбільш популярні сайти вакансій:

  • Job.ru   популярний портал для шукачів та роботодавців. Дуже простий інтерфейс сайту дозволить вам без праці розмістити своє резюме і чекати коли вам подзвонять роботодавці. Реєстрація і складання резюме на сайті займе не більше 20 хвилин.
  • Headhunter (hh.ru) – це зручний, функціональний і актуальний сайт працює в кожному місті, має сотні тисяч вакансій в списку (в залежності, звичайно, від чисельності населення) і кілька мільйонів резюме від шукачів зі всієї ;
  • Indeed (ru.indeed.com) – не менш популярний портал, розрахований на аудиторію шукачів всіх віків і спеціальностей. Його зручність в тому, що він збирає дані по заданій вакансії з різних інтернет-порталів. Також розробники зробили зручний мобільний додаток.
  • Avito (avito.ru) – всеросійський сайт безкоштовних оголошень, де в числі інших є розділи пошуку роботи в місті вашого проживання: «вакансії» і «пропозиції послуг»;
  • «Яндекс Робота» (rabota.yandex.ru). Спеціальни сервіс пошуку роботи від Яндекса   самого популярного пошукача в рунеті.
  • Rabota.ru   профільний відомий сайт.

Це лише найпопулярніші сайти, всього їх можна знайти в мережі безліч. Варто також звернути увагу на ваші місцеві міські портали. Дуже часто в них також публікуються оголошення місцевих роботодавців.

Проглядати вакансії краще з понеділка, відстежуючи нові пропозиції щоранку. До можливих «недоліків» такого методу можна віднести велику кількість претендентів на одне речення.

5) Моніторинг вакансій на сайтах компаній і цільова розсилка резюме

Якщо ви фахівець у якій-небудь професії або мрієте працювати в якій-то конкретній фірмі, зробіть пошук більш цілеспрямованим: можна моніторити вакансії на ресурсах, що цікавлять вас, компаній і розсилати їх відділам кадрів власне резюме.

Цілком надійний і продуктивний метод знаходження роботи, особливо якщо вам є чим зацікавити роботодавця. Конкуренція між роботодавцями в умовах ринку досить висока: вони теж намагаються не випускати цінних співробітників.

6) Кадрові агентства

Кадрові агентства працюють через рекрутерів: ви залишаєте їм своє резюме, вони займаються пошуком роботодавця. Будьте обережні – не всі кадрові агенції «чисті на руку» — серед них нерідко трапляються шахраї або просто фірми, які не виконують свою роботу на належному рівні.

7) Власний інтернет-сайт

Ще один сучасний і актуальний метод пошуку роботи. Правда, власний сайт допоможе у випадку, якщо вам є що запропонувати роботодавцю – свою високу кваліфікацію, підтверджену прикладами виконаних робіт (портфоліо), свої здібності до певної діяльності.

Наявність власного сайту особливо корисно в пошуку віддаленої роботи дизайнера, копірайтера, фахівця з маркетингу і реклами.

Реальний приклад

Одна наша добра знайома довго шукала посаду штатного ілюстратора або дизайнера в друкарні або рекламному агентстві. Конкретно її не влаштовували зарплати і вимога повної зайнятості згідно жорсткого робочого графіку.

зрештою, вона зробила собі спочатку сторінку в «ЖЖ» з прикладами власних робіт, а потім і власний сайт, на якому виклала портфоліо. Поступово у неї з'явилися бажаючі замовити разові роботи, а потім і постійні замовники.

Тепер вона працює вдома, сама формує робочий графік і не залежить від начальства. Така форма зайнятості називається фріланс.

Порівняльна таблиця ефективності різних методів пошуку роботи:

Спосіб пошуку Витрати Охоплення аудиторії роботодавців Час пошуку
1 Родичі, друзі, знайомі Безкоштовно Невеликий Як правило, від 3 днів до місяця
2 Професійні спільноти Безкоштовно Невеликий, цільової Кілька місяців
3 Газети Вартість оголошення Великий Не обмежено
4 Інтернет-сайти Безкоштовно Практично всі вакансії міста Не обмежено
5 Власний інтернет-сайт Вартість створення сайту Обмежений Не обмежено
7 Моніторинг вакансій на сайтах компаній Безкоштовно Обмежений, цільової Не обмежено
8 Рекрутингове агентство Безкоштовно / або частину першої зарплати Великий Кілька тижнів

5. Як влаштуватися на роботу – 7 популярних напрямів працевлаштування

Багато людей хочуть отримати престижну роботу. У цьому розділі ми розглянули найбільш популярні напрямки елітного працевлаштування.

В поліцію

Нові кадри завжди будуть затребувані силовими структурами: робота тяжка, небезпечна, але, безумовно, потрібна. Затримок із зарплатою у поліцейських майже не буває, до того ж самі співробітники мають значний перелік пільг і привілеїв, визначених законом. Але служити в поліцію беруть не всіх.

Майже обов'язковою умовою є служба в армії, бездоганне здоров'я, добра фізична форма. Значення має емоційна стійкість, яка перевіряється на первинному етапі відбору кандидатів за допомогою тестування.

В ряди поліцейських беруть служити молодих людей будь-якої статі 18-35 років. Вимоги до освіти кандидатів залежать від посади, на яку вони претендують. Профільна освіта, безумовно, не буде зайвим, якщо є думки про кар'єрному зростанні.

У ФСБ

Співробітниками ФСБ теоретично можуть стати громадяни РФ, здатні за своїми професійними, фізичними, особистим якостям, а також за віком та освітою виконувати посадові обов'язки. Крім списку обов'язкових документів, від кандидатів вимагається пройти:

  1. Психофізичний тестування на стійкість до стресу.
  2. Тести на вживання наркотиків і психоактивних речовин.
  3. Перевірку фізичних кондицій.
  4. Медичний огляд.

Крім того, всі майбутні працівники Служби Безпеки обов'язково проходять оформлення допуску до Державної Таємниці.

Газпром

Газпром – найприбутковіша і стабільна компанія в країні, впливовий гравець не тільки Російського, але й світового економічного ринку. Влаштуватися працювати у Газпром – мрія багатьох наших співвітчизників. Вважається, що влаштуватися в цю компанію без особистих зв'язків неможливо, але це лише стереотип.

Пошуки роботи в Газпромі можна почати з сайтів цих компаній, на яких регулярно публікуються списки вакансій. Якщо до того ж ви хороший фахівець профільного напряму, дипломований випускник престижного вузу, то цілком можливо, що двері компанії будуть перед вами гостинно розкриті.

У банк

Даний напрямок завжди цікавило людей, які мріють про кар'єру, стабільних заробітках і високі прибутки. Експерти прогнозують деякий спад у цьому напрямку в найближчі роки: під скорочення потраплять, швидше за все, рядові працівники – лінійні менеджери, касири і так далі.

Строгих вимог до освіти для консультантів і операціоністів (працівники Front-офісу) немає. Як правило, банки приходять студенти економічних та юридичних Вузів, люди з досвідом менеджерів.

В банках досить багато стартових позицій, на які людей можуть взяти без досвіду. За 1-2 роки багатьом молодим людям вдається вирости в плані кар'єри вертикально або горизонтально. Правда, на дуже великі зарплати розраховувати співробітникам без досвіду не доводиться. Проте рік-два можна і потерпіти заради майбутньої кар'єри.

Вахтовим методом

Вахтовим методом працюють будівельники, водії, бульдозеристи, трактористи та представники інших спеціальностей, чиї навички потрібні в суворих умовах Крайньої Півночі і Заполяр'я.

Суть вахтового методу проста: бригада на 1-3 місяці надходить на роботу і виконує свої обов'язки без відриву від виробництва – проживаючи у тимчасових помешканнях на об'єктах будівництва, видобутку або переробки корисних копалин.

Теоретично взяти вахтовим робочим можуть будь-якої людини необхідної спеціальності, готового до роботи в суворих умовах.

Застереження

Люди, які прагнуть знайти роботу вахтовим методом можуть нарватися на «лохотрон»   фірми, які збирають з «майбутніх співробітників» нібито «вступні внески» для оформлення.

Щоб цього уникнути, працюйте тільки з тими компаніями, які мають представництва.

За кордоном

Щоб отримати роботу за кордоном (мова не про Китаї та Монголії, а про Європі, США, Канаді, Австралії), потрібно шукати посаду або через кадрове агентство, або на зарубіжних сайтах.

Шанс працювати за кордоном високий у представників затребуваних технічних спеціальностей, програмістів, інженерів, конструкторів, IT-фахівців. Непогані варіанти пропонують фінансистам, топ-менеджерам.

Звісно, без знання мови отримати нормальну роботу в іншій країні майже неможливо. Конкуренція на ринку вакансій у країнах Західної Європи досить висока. Крім місцевих шукачів, там прагнуть знайти роботу вихідці зі східної частини Європи, Туреччини та азіатських країн.

Можна влаштуватися на роботу в РФ в міжнародну компанію, а потім шукати можливості переведення в закордонний офіс. Якщо ви докладете максимум старань і зусиль, це буде цілком посильним завданням для амбіційного та цілеспрямованого людини.

госслубжу

Далеко не найгірший варіант працевлаштування (особливо в кризу). На вакансії держслужбовців майже завжди є конкурс: обирають найкращого з можливих кандидатів.

Процес надходження на службу поетапний – спочатку розглядаються всі ваші документи і дані, потім проводиться очний або письмовий тест на предмет спеціальної підготовки.

Досвід роботи по спеціальності (наприклад, в банку, якщо ви влаштовуєтеся по фінансовій частині) буде гарною підмогою. Дізнатися про вакансії в службі державного апарату можна на сайтах органів влади міста або регіону.

6. Як знайти віддалену роботу в Інтернеті

Робота в Мережі – відмінний варіант для тих, хто не хоче працювати за розкладом і «на дядю». Сьогодні в Інтернеті можна знайти роботу з усіх гуманітарних і технічних спеціальностей. Затребувані лінгвісти, філологи, педагоги, дизайнери, юристи, медичні працівники, програмісти. Про способи роботи в Інтернеті ми вже докладно розповідали в одній з попередніх статей.

Для отримання доходу потрібен лише доступ в Мережу, рахунок у банку або електронний гаманець. Плюс бажання вчитися і розвиватися. Знайти віддалену роботу у всесвітній павутині можна на спеціальних сайтах типу FL.ru і Workzilla.

Інтернет-бізнес – відносно новий напрямок, яке стає все актуальнішою. У Мережі можна відкрити свою справу (інтернет-магазин, юридичний портал, школу), а можна просто займатися віддалено тим, що вам подобається.

Якщо ви журналіст чи філолог, пишіть тексти для наповнення контентом мережевих ресурсів. Якщо ви викладач вузу, готуйте абітурієнтів через Скайп або допомагайте з дипломними роботами. Будь талантам можна знайти додаток: свої вміння і навички можна конвертувати в грошовий еквівалент.

Робота інтернеті має масу переваг:

  1. Можна працювати без спеціальної освіти. Ви можете отримати спеціальні знання тут же, наприклад, вивчаючи тематичні статті, електронні навчальні курси та відео на Youtube.
  2. Розміри доходів не обмежуються окладом. Ви самі встановлюєте свою планку.
  3. Можливість керувати своїм часом. Працюючи віддалено, ви самі нормируете свій робочий день, вибираєте вихідні і контролюєте тривалість відпустки.
  4. Маса можливостей для особистісного зростання. Будучи начальником самому собі, можна здійснювати найбільш сміливі й ризиковані проекти.

Звичайно, до стабільного рівня доходів треба дорости — не все відразу. А з досвідом обов'язково прийде розуміння, як діяти більш ефективно і грамотно. Можна відразу почати з відкриття свого власного сайту і його розкручування. Дізнатися, як створити свій сайт, ми вже розповідали тут.

При початкових вкладень в маркетинг і оптимізацію за рік можна перетворити свій проект в прибутково справу, що приносить стабільний дохід.

7. Як шукати роботу в

Пошук роботи в – справа, безумовно, непроста, особливо в період економічного спаду. Розраховувати на офіційні вакансії можна тільки при наявності московської реєстрації. Неофіційне працевлаштування – найпоширеніший, але ризикований варіант. Якщо немає ніякого трудового договору, ви знаходитесь у повній владі роботодавця.

Переїзд і пошук місця в столиці – виклик для енергійних і амбітних людей. Якщо є здібності, знання, вміння і відповідне утворення, у столиці можна знайти безліч варіантів для самореалізації.

Заздалегідь будьте готові до зміни ритму жи


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Діловий світ » Як знайти хорошу роботу   докладне керівництво для тих, хто хоче влаштуватися на роботу своєї мрії!