Банківський вклад   інструкція з оформлення вкладу під високий відсоток + 3 корисних ради як зберегти і примножити грошові кошти

Як відкрити банківський вклад на рік для пенсіонерів? Де відкрити вклад під високий відсоток в рублях або доларах? Що включає в себе поняття "банківський вклад"?

Здравствуйте, шановні читачі інтернет-видання «BigEnergy»!

Сьогодні ми розглянемо тему банківських вкладів, і розкриває для вас цей матеріал Віктор Голіков.

Вкласти кошти під високий відсоток на певний час — це і є банківський вклад. Здається все просто і ясно: віддали гроші, минув час, забрали кошти з накопиченими відсотками. Але якщо б ви знали, скільки в цій темі підводних каменів, особливостей і нюансів!

Люди завжди мріють, щоб все робилося «по щучому велінню», але, на жаль, наші відсотки у вигляді «рибки зі ставка» без мінімальних вкладень витягнути не вийде. Тому читаємо далі, як виростити грошове дерево з 5 сольдо!

Почнемо, друзі!

Банківський вклад

Зміст
  1. Що таке банківський вклад?
  2. За якими ознаками можна класифікувати банківські вклади — 4 головні ознаки
  3. Як відкрити банківський вклад — 5 простих кроків для новачків
  4. Де відкрити банківський вклад під високий відсоток   огляд ТОП-3 банків
  5. Як зберегти і примножити банківські вклади — 3 корисні поради
  6. Висновок

1. Що таке банківський вклад?

Напевно ви в курсі, що гроші можна не тільки віддавати в банк, але і забирати звідти у вигляді дохідних відсотків. Але щоб забрати, спочатку потрібно вкласти! Тому дістаємо грошенята «про запас на чорний день» і замість конверта в білизняному шафі користуємося банківськими послугами.

Гроші можна вкласти в банк з метою зберігання і прибутку. Вклади приймають в іноземній або національній валюті РФ, причому відсотки доходу будуть нараховуватися вам саме в тих грошових одиницях, в яких ви зробили внесок.

Право приймати вклади мають банки не менше ніж з 2-х річної державною реєстрацією та акредитованими в Агентстві зі страхування вкладів .

Банківський вклад (він же депозит) — сума грошей, передана особою кредитномой організації з метою отримати дохід у вигляді відсотків, що утворюються в ході фінансових операцій з внеском.

Відкриття вкладу завжди пов'язане з роздумами і розрахунками. Як не прогадати, а вигадати? Як отримати максимальний прибуток від вкладених коштів? Як захистити і не втратити свої гроші? Як відкрити банківський вклад і з чого почати?

2. За якими ознаками можна класифікувати банківські вклади — 4 головні ознаки

Інвестувати гроші в банк   вигідно! Навіть якщо інфляція і «з'їсть» ваші прибуткові відсотки, депозит, в будь-якому випадку, збереже ваші заощадження на колишньому рівні. Додаткові переваги вкладу   захист заощаджень від злодіїв і грабіжників, а також від любителів займати до зарплати.

Так що, якщо ви не меценат і не голова благодійного фонду, то твердою ходою в спокої чинному вирушаємо вивчати, як і де можна зробити банківський вклад найбільш ефективно.

Виходячи з умов розміщення грошових коштів на банківських рахунках, їх можна підрозділити на групи для вільного орієнтування в середовищі депозитних вкладів. Отже, класифікуємо за ознаками.

Ознака 1. Щодо порядку вилучення коштів

Гроші вкладаються в банк з метою отримання доходу. І всі вклади відрізняються один від одного лише тим, яким чином ви забираєте свій зиск.

Вклади до запитання   найбільш поширені банківські вклади фізичних осіб. При цих інвестиціях ви можете зняти всю суму з накопиченими відсотками (або якусь частину) в будь-який зручний для вас час. Суму на рахунку можна поповнювати, збільшуючи прибуток вкладу.

За такі вигоди доводиться сплачувати вкладнику. На ці депозити нараховуються мінімальні проценти винагороди.

Термінові вклади робляться на певний період часу (звичайно не менш 1 року). Прибутковість таких вкладень набагато вище, але часто і поповнити рахунок можна. Закрити внесок можна також в будь-який час, але у такому разі стягується штраф або нараховуються мінімальні проценти.

Такі вклади має сенс робити тільки на певний термін, лише в цьому випадку інвестиція принесе якийсь дохід.

Безстрокові вклади   родичі депозитів до запитання. Різниця лише в тому, що у вкладу до запитання є свій період використання. Вклади без терміну дії зазвичай використовують як технічні засоби розрахунків.

З допомогою безстрокових вкладів можна оплатити:

  • послуги ЖКГ;
  • штрафи;
  • податки;
  • рахунки інтернет-магазинів;
  • та інше.

Ознака 2. За типом використовуваної валюти

Розрізняються вклади і за різних валют. Винагорода будь-яких валютних вкладів нараховується в тих грошових одиницях, в яких були зроблені. Однак, існують нюанси депозитів зроблених в різних валютах.

Рублеві вклади характеризуються найбільшими відсотками доходу. В той же час вони піддаються максимальним змін і вимагають пильної уваги вкладників.

Вклади в рублях залежать від процентної ставки рефінансування Банку , і якщо умови вашого вкладу жорстко не зафіксовані, слід бути в курсі фінансових хвилювань внутрішньої економіки.

Вклади в іноземній валюті забезпечують найменший дохід і при цьому найбільш стабільні. Такі вклади добре підходять для грошових операцій за кордоном.

Депозити у вільно конвертованій валюті призначені для:

  • покупки нерухомості за межами РФ;
  • накопичення необхідної суми для відпочинку;
  • оплати навчання дітей за кордоном;
  • зосередження коштів для еміграції.

Мультивалютні вклади воліють досвідчені інвестори. Найчастіше, такі вклади відкриваються в трьох валютах: гривнях, євро та доларах США.

Приклад

Класична схема мультивалютного вкладу виглядає так:

  • рублі — 40%;
  • євро — 30%;
  • долари — 30%.

Особливість вкладів в тому, що грошові кошти можна конвертувати з одних одиниць в інші, граючи на курсах валют.

Класична схема мультивалютного вкладу

Нарахування за такими вкладами виробляються за розмірами вкладів у кожній валюті окремо.

Ознака 3. По тривалості розміщення

Диференціюються вклади за часовими періодами. Найбільш ефективний дохід приносять довгострокові вклади. Виплати за цими депозитами найбільш вигідні, а якщо договір передбачає капіталізацію, то конкурентів таких пропозицій немає.

Читайте на нашому сайті матеріал на тему «Що таке капіталізація внеску».

Короткострокові вкладення грошей на 3, 6, 9 місяців приносять мінімальний прибуток і зберігаються в цілях захисту коштів або в періоди економічної кризи, виробничого застою. Також непогано працюють такі тимчасові вклади при разових контрактах та припинення діяльності компанії.

Ознака 4. За видами клієнтів

Розрізняються вклади для фізичних осіб та для юридичних осіб.

Інвестиційні вклади для фізичних осіб — це всі внески для пересічних громадян, іноземців та осіб без громадянства, які захищені страховим полісом. Необхідно зауважити, що з 2015 року страхова премія передбачає виплату вкладу та відсотків по ньому до 1,4 млн рублів.

Вклади юридичних осіб не страхуються державою. У випадку банкрутства чи відкликання ліцензії підприємствам фінансові кошти можуть бути повернені тільки після виплати всіх грошових зобов'язань перед фізичними особами.

Окремою когортою вкладників виступають клієнти інших банків. Найчастіше ними стають так звані «професійні вкладники»   фізичні та юридичні особи, які намагаються заробити на вкладах.

При міжбанківських розрахунках, фінансовими установами часто надається бонус у вигляді повернення 1% суми переказу на рахунок вкладника. Цим користуються клієнти інших банків для поповнення своїх депозитів і отримання нехитрої прибутку.

3. Як відкрити банківський вклад — 5 простих кроків для новачків

Зробити інвестицію в банк не складно! Фінансово-кредитні установи самі радо вітають своїх клієнтів, а ще більше раді їхніх грошей.

Тому і являють велику кількість різноманітних вкладів і депозитів, у яких легко заплутатися, тим більше що часом вони мало чим відрізняються один від одного.

Як говорить народна банківська мудрість:

Внесок депозиту не ворог, а друг, товариш і брат.

Якщо ви вже вирішили, що гроші в банку зберігати приємніше, ніж під матрацом, починаємо пошуки фінансової установи, у якому трава зеленіша і банкноти хрумтять в унісон з рекламою вашого першого мільйона.

Крок 1. Вибираємо банк

Роблячи внесок, вибирайте легкодоступний банк. Ви не повинні відчувати незручності для доступу до своїх грошей. Можливо, ваш майбутній партнер буде територіально віддалений, але у нього буде відмінно працює інтернет-банкінг.

Виняток можуть становити лише депозити, відкриті на тривалий період, без можливості поповнення і зняття фінансів.

Наступним критерієм буде надійність банку і досвід роботи на ринку.

Подивіться та порівняйте:

  • відгуки клієнтів банку;
  • коментарі за вкладами;
  • рейтинг банку.

Обов'язкова умова   наявність акредитації в Агентстві зі страхування вкладів. І якщо банк робить вам пропозицію, від якої важко відмовитися, перевірте не відгукувалася ліцензія у цієї фінансової установи?

Шило в мішку не сховаєш!

Також на нашому порталі опубліковано докладний матеріал на тему «В якому банку відкрити вклад».

Крок 2. Визначаємося з видом вкладу, сумою і терміном зберігання коштів

На цьому етапі поспішати не слід. Якщо ви ще нічого не знаєте про пропозиції банку і ніхто нічого вам не радив, беріть в оберемок всі пропозиції, заварюйте чай і починайте розбиратися що до чого.

Озбройтеся калькулятором, прорахуйте свій прибуток. Інколи зручніше буде скористатися електронним калькулятором інвестиційних доходів, який легко знайти в рунеті. Відчуйте себе підприємцем, інвестором і бухгалтером в одній особі.

Вас повинна задовольняти вилучається з обороту сума, ви повинні бути готові піти на ризик для збільшення доходів, ну і дебіт з кредитом просто зобов'язані зійтися!

Визначившись з програмою, уточніть на яких умовах можна закрити внесок. Можливо поповнювати депозит і на яку суму? Бере банк комісійні за збільшення суми вкладу? І що потягне за собою дострокове вилучення коштів?

Важливий чинник   термін зберігання. Тут потрібно виходити з мети і перспективи нагромадження. Якщо збираєте на автомобіль і не плануєте купувати його протягом року, то сміливо дивіться на довгострокові кредити з капіталізацією і можливістю поповнювати вклад.

А якщо вам буде потрібна готівка для літного відпочинку на Кайманових островах, то підійде варіант строкового валютного депозиту.

Крок 3. Надаємо документи і укладаємо договір

Для відкриття вкладу потрібно мінімум документів. Паспорт — для громадян . Військовослужбовці додатково пред'являють військовий квиток або посвідчення.

Для осіб без громадянства та іноземців   документ, що засвідчує особу. Додатково може знадобитися вид на проживання або інший документ, що доводить законність перебування фізичної особи на території РФ.

Деякі банки вимагають надати ІПН, але законодавчо це вимога ніде не закріплено. Тобто ви можете відмовитися. Якщо відкривається спеціалізований внесок, необхідні документты, що підтверджують права на такий захід. Дитячий   свідоцтво про народження, студентський   посвідчення студента.

Богу   богове, а пенсіонеру... пенсійне посвідчення.

Договір має типову форму і змінюється лише в індивідуальних випадках. Якщо вас щось насторожує в договорі, попросіть менеджера роздрукувати вам зразок і проконсультуйтеся з юристом, економістом, фінансистом   людиною, якій ви довіряєте.

Крім договору, вам запропонують розписатися в розрахунковій картці для зразка підпису і зроблять цифрове фото. Один з примірників договору вам вручать після внесення коштів.

Крок 4. Вносимо в касу грошові кошти

При укладенні договору менеджер попросить вас уточнити початкову суму вкладу. Зверніть увагу, що всі програми вкладів мають якийсь мінімальний поріг внеску. Ви повинні озвучити суму не менше цього значення.

Після складання та уточнення договору, спрямовуємо свої стопи в касу, де і розлучаємося зі своїми кровними.

Приватним випадком буде відкриття онлайн вкладу, де розраховуватися і підписувати договір ви будете електронними грошима і цифровим підписом відповідно. Пізніше, якщо знадобиться, договір можна отримати у друкованому вигляді у відділенні обраного банку.

Крок 5. Отримуємо ощадкнижку і прибутковий ордер

Після прийняття коштів касир видасть вам прибутковий ордер або квитанцію про оплату. Якщо договором передбачена ощадна книжка, її видасть менеджер, з яким ви працювали при оформленні договору.

Треба зазначити, що як такі ощадні книжки   анахронізм, і в сучасному світі використовуються банківські картки з присвоєними карт-рахунками. При підключеному інтернет-банкінгу за допомогою цих карт ви і будете відслідковувати надходження коштів на ваш депозит.

Онлайн вклади підтверджуються веб-документом з позначкою «оплачено» чи «виконано». При необхідності їх можна відкрити і підтвердити свій внесок на сторінці банку. До депозитних рахунках прив'язується ваш мобільний номер телефону. Так що при втраті картки, випадкова людина не зможе скористатися рахунком без смс-підтвердження, відправленого на ваш номер.

4. Де відкрити банківський вклад під високий відсоток   огляд ТОП-3 банків

Розглянемо кілька банків   надійних партнерів, які мають великий стаж на ринку вкладів і депозитних пропозицій.

Огляд складено на основі незалежних рейтингів і экспертиных аналітичних статей.

1) Уральський Банк

Уральський банкУральський банк — це лідер свого регіону в сегменті банківської справи. Зарекомендував себе як надійний діловий партнер для всіх верств населення і всього спектру бізнесу. Має представництва по всій країні, нараховуючи понад 1500 точок в 43 регіонах Російської Федерації.

Фінансово-кредитна організація має рейтинг рівня «АА», що підтверджується провідним Національним рейтинговим агентством.

Банк пропонує вигідні вклади зі ставкою до 11% річного доходу. Капіталізація   кожні 50 днів з можливістю виведення винагороди. Вклади відкриваються в самі короткі терміни і доступні для всіх! Всі депозити захищені державною системою страхування вкладів на суму 1,4 млн рублів.

При відкритті онлайн рахунки в УБРиР, ви можете отримати приємний бонус у вигляді 1% до ставки винагороди! А також вас очікує безкоштовне підключення до сучасної і комфортної системи платежів інтернет-банкінгу.

Компанія пропонує вам послуги по заставному майну, страхування подорожей, безкоштовний випуск електронних карт, і все це в сучасному форматі фінансових відносин.

Зробіть вигідний внесок та відкрийте для себе нові способи інвестицій з Уральським Банком!

2) Юнікредит Банк

Юнікредит БанкЄвропейський комерційний банк працює в більше чверті століття. Банківська мережа діє на економічних ринках 50 країн, а філії налічують понад 7800 відділень. Юнікредит   найбільший банк з іноземним капіталом на території РФ, має ліцензію № 1, виданої Банком .

Компанія акцентує свою діяльність на взаємодію з великими корпораціями та приватними особами. Розвиваючи свої послуги по цих напрямках, банк пропонує максимально зручні пакети вкладів і депозитів.

Компанія володіє стабільними і високими рейтингами, присвоєні міжнародними агентствами. Фахівці банку складають експертні думки і звіти на різні теми для організацій, що мають справу з фінансами і банківським сектором економіки.

3) Абсолют Банк

Абсолют БанкФінансова установа засновано в 1993 році. Надійність організації підтверджена провідними світовими рейтинговими агентствами. Банк динамічно розвивається та покращує перспективи зростання особистого капіталу. За підсумками 2016 року Абсолют Банк визнаний переможцем в номінації «Іпотечний кредит року».

Спеціалізується на роботі з великими корпоративними клієнтами і середнім сегментом бізнесу. Працює з більш ніж 37 тисячами різних компаній у всіх секторах економіки. Представництва відкриті в 16 регіонах .

Підприємство пропонує великий портфель пропозицій по депозитах і внесках для державних і приватних компаній, а також преміальне обслуговування приватних осіб.

5. Як зберегти і примножити банківські вклади — 3 корисних ради

найпростіший і найбільш поширений спосіб уберегти і заробити якісь гроші — це банківський вклад.

Дотримуйтесь простих порад як зробити ваше вкладення більш прибутковим.

Порада 1. Проводите моніторинг банківських вкладів

Часто в піки кризи банки, залучаючи клієнтів, випускають програми вкладів з огромадными відсотками винагороди. Як тільки ситуація стабілізується і ставка центрального банку падає, такі вклади закриваються або змінюються так, що вносити гроші на баланс просто невигідно.

Тому, якщо хочете примножити свій внесок, потрібно просто стежити за динамікою фінансового ринку.

Назвався вкладником, частіше перевіряй депозит!

Часом внесок під вигідні відсотки вже неможливо відкрити знову, але можна скористатися його пролонгацією. Про те, що таке пролонгація вкладу, читайте у спеціальній публікацією.

Порада 2. Розділяйте великі банківські вклади між різними банками

Розподіляти вклади по декількох рахунках необхідно тільки тому, що страхові виплати по одному вкладу не можуть перевищить 1,4 млн рублів.

Якщо ж ви будете використовувати дешеві перекази між банками для поповнення коштів своїх вкладів, отримаєте значний профіт!

Відкривати вклади розумно на різні терміни з максимальними відсотками винагороди та можливістю поповнення, нехай навіть і з мінімальною сумою!

Спробуйте порахувати свій внесок на прикладі таблиці:

Внесок Через 3 місяці 6 місяців 9 місяців
1 7% основна сума переводимо суму + відсотки на 6 міс. внесок закритий закритий
2 10% мінімальна сума переводимо відсотки на 12 міс. внесок переводимо суму + відсотки на 12 міс. внесок закритий
3 12% мінімальна сума зберігаємо відсотки зберігаємо відсотки вважаємо відсотки

Ви отримаєте суму на 2-3% більше, ніж у випадку, якби ви поклали основну суму один раз на 9 місяців!

Порада 3. Вибирайте надійні банки

На які тільки хитрощі не йдуть молоді банки в надії завоювати ім'я і статус!

Але ризики є ризики. Депозити створюються і створюватимуться! Навіть якщо ви відшукаєте вигідну пропозицію і зробите внесок, велика ймовірність банкрутства чи відкликання ліцензії у вашого партнера. Це вже малоприємно, хоча ваш внесок законодавчо має бути повернутий з поточними відсотками протягом 14 днів.

Зате після такого досвіду ви станете обережніше.

Вибирати партнерів будете вже виходячи з їх рейтингу, статутного капіталу та досвіду роботи. Але якраз такі банки і пропонують ставки, швидше зберігають ваш внесок, ніж приумножающие ваші гроші.

Як не згадати:

Тихіше їдеш, далі будеш!

Для закріплення матеріалу дивіться відеоролик про те, як вибрати потрібний внесок.

6. Висновок

Банківські вклади мають право на існування в якості захисту і збереження ваших фінансових коштів. При постійному моніторингу та перегляд вкладів можна виграти у банків на їх фінансово-кредитному полі.

Робіть внески, розглядайте альтернативи, шукайте актуальні банківські операції по вигідним вкладенням коштів!

Бізнес-портал бажає вам найкращих інвестицій і вдалих грошових операцій! Процвітання і благополуччя вашим фінансам! А ми чекаємо оцінок та рецензій по темі банківських вкладів!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Банківський вклад   інструкція з оформлення вкладу під високий відсоток + 3 корисних ради як зберегти і примножити грошові кошти