Страховка для Шенгенської візи   покрокова інструкція як зробити медичну страховку для візи + огляд ТОП-5 компаній з вигідними умовами страхування

Як зробити медичну страховку для Шенгенської візи? В чому особливості онлайн-страхування для поїздки в країни Шенгену? Де зробити страховку для візи за доступною вартості?

Привіт всім, хто завітав на сайт популярного інтернет-журналу ! На зв'язку Денис Кудерин.

Тема нашої статті – страховка для Шенгенської візи. Вона буде цікава всім, хто планує поїздку в Європу в найближчому або віддаленому майбутньому. Завжди корисно знати, як убезпечити себе на території іншої держави.

Отже, наша подорож починається!

Страховка для шенгенської візи

Зміст
  1. Навіщо потрібна страховка для візи?
  2. Різновиди страховок для візи – огляд ТОП-5 основних видів
  3. 3 перевірених способу оформлення страховки для візи
  4. Як отримати медичну страховку для візи – покрокова інструкція
  5. Де оформити страховку для Шенгенської візи – огляд ТОП-5 компаній з надання послуг
  6. 4 корисних ради при оформленні страховки для візи
  7. Висновок

1. Навіщо потрібна страховка для візи?

Плануючи поїздку в іншу країну, люди, як правило, думають тільки про хороше. Міркувати про неприємності на зразок хвороб і травм, як-то не хочеться. І це цілком природно: позитивний емоційний настрій мандрівникові життєво необхідний.

Однак повністю ігнорувати непередбачені ситуації теж нерозумно. Забезпечити туриста від раптових витрат, викликаних захворюваннями, нещасними випадками та дорожніми подіями допоможе страховка для візи.

Оформивши поліс, можна не думати, що зробити, якщо в незнайомій країні у вас раптом заболить живіт, зуб, якщо ви зламали ногу або перегріється на сонці. З документом страхування всі проблеми зі здоров'ям будуть вирішені за рахунок страхової компанії. Ваше завдання – лише вчасно звернутися за допомогою в сервісну службу.

Для виїзду в країни Шенгенської угоди (а це майже всі держави Європи) оформлення страхового поліса – обов'язкова процедура. Без такого документа вам просто не видадуть візу і не пустять в країну. Так що купувати поліс все одно доведеться – хочете ви того чи ні.

На жаль, багато російські туристи не усвідомлюють до кінця всіх переваг страхового захисту. Частина громадян вважає страхування свого роду нав'язаної послугою і мало не шахрайством з боку туроператора.

Між тим, туристичне страхування – поширена міжнародна практика. Зарубіжні туристи страхуються поголовно, включаючи документ всі можливі ризики. Це дає відчуття безпеки і зберігає фінанси при виникненні непередбачених ситуацій.

Так і російським мандрівникам не варто розглядати страхування як неприємну обов'язок. Повірте – кожен, хто хоча б один раз випробовував в чужій країні проблеми зі здоров'ям, знає, які переваги дає поліс обов'язкового туристичного страхування.

Хочете знати, що таке страхування і як воно працює, читайте оглядовий матеріал по цій темі.

Медичні послуги для іноземних туристів обходяться дуже дорого. Недешево коштують ліки, допоміжні матеріали і самі елементарні послуги медперсоналу. Поліс дозволяє сплатити всі ці витрати за рахунок страховика.

Наявність страховки надає страхувальнику право на надання наступних видів послуг:

  • транспортування в медичний заклад;
  • виклик лікаря;
  • діагностика, лабораторні та інструментальні дослідження;
  • амбулаторне і стаціонарне лікування;
  • транспортування хворого у країну проживання (при необхідності);
  • стоматологічне лікування;
  • репатріація тіла у разі смерті.

Це лише базовий список, який входить в стандартний пакет. Мандрівник має право застрахуватися від додаткових ризиків – наприклад, від спортивних травм, цивільної відповідальності, затримки виїзду.

За статистикою, найбільш часті страхові події в період відпустки – це отруєння, застуди і травми. Що не дивно, адже людина потрапляє в незвичну середу, їсть незнайому їжу, піддає організм стресу, викликаному адаптацією. Тому страховка на випадок захворювання або нещасного випадку – зовсім не примха, а нагальна необхідність.

Додатковий матеріал ви знайдете у статті «Туристичне страхування».

2. Різновиди страховок для візи – огляд ТОП-5 основних видів

Страховка для Шенгенської візи – документ, який гарантує відшкодування туристу медичних, транспортних і деяких інших витрат, пов'язаних з непередбаченими обставинами.

Такий документ повинен відповідати певним вимогам:

  • термін дії повинен покривати весь період дії візи;
  • зона дії страховки поширюється лише на країни Шенгену;
  • не допускається наявність франшизи в полісі;
  • страхова сума повинна бути не менше ніж 30 000 євро.

Деякі країни висувають додаткові умови.

Приклад

Консульство Данії вимагає, щоб період дії поліса перевищував термін перебування в країні на 2 тижні. Є країни, які наполягають, щоб страховий документ був обов'язково заповнений від руки.

Існують також різні програми страховок, які мандрівник має право вибрати на свій розсуд. Розглянемо їх докладніше.

1 Вид. Програма-мінімум (А)

Це базова страховка, найдоступніша за ціною. У список страхових послуг входить надання екстреної допомоги, доставка в лікарню, обстеження, лікування, а також репатріація у випадку летального результату.

Такий тарифний план зазвичай входить у вартість турпутівки. Його обирають мандрівники, яким не потрібні зайві витрати або ті, кому байдужі умови і нюанси набутого страхового документа.

Вигляд 2. Програма-економ (B)

Ще один «бюджетний» варіант. Сюди входять всі послуги, які є в тарифі «А», плюс стоматологічна допомога, екстрена зв'язок з близькими пацієнта, дострокова транспортування туриста в країну проживання.

Різновиди страховок для візи

Якщо у мандрівника залишилися в країні перебування неповнолітні, їх теж достроково повернуть додому за рахунок страховика.

Вигляд 3. Програма-класик ©

До перерахованим вище пунктам додається отримання юридичної допомоги будь-якого роду, а також відшкодування витрат при втраті або псуванні документів.

Вигляд 4. Програма-авто (D)

Тариф «D» (додатково до перерахованих вище ризиків) витрати на ремонт автотранспорту. Тобто, якщо ви подорожуєте на машині і під час поїздки вона зламалася, послуги автомайстерні оплатить страхова фірма. За умови, звичайно, що випадок буде документально зафіксовано.

Вигляд 5. Програма-преміум

До попередніх ризиків додаються майнові. Страховик бере на себе витрати на зберігання цінного багажу та його перевезення. Якщо ваше майно буде пошкоджено або втрачено, вам повернуть його вартість.

Витрати будуть компенсовані і в разі, якщо в силу непереборних обставин ви змушені були відмовитися від поїздки.

Преміум-програма передбачає також страхування відповідальності. Це означає, що якщо в період поїздки ви завдасте шкоди майну або здоров'ю третіх осіб, всі витрати постраждалих відшкодує страхова організація.

Приклад

Під час занять слаломом в місті-курорті спортсмен-аматор Василь зламав дороге обладнання. На щастя, у нього була преміальна страховка, так що вартість пошкоджених речей оплатив страховик.

Додаткові відомості є в статті «Страхування подорожуючих за кордоном».

3. 3 перевірених способу оформлення страховки для візи

Є кілька варіантів покупки страховки для візи. Розглянемо плюси і мінуси кожного з них.

Спосіб 1. В туристичному агентстві разом з покупкою путівки за кордон

Це найбільш доступний і простий спосіб. Стандартний страховий поліс звичайно вже входить в турпутівку. Ви маєте право купити його або наполягти на самостійному оформленні документа в страховій фірмі.

Бувалі туристи вважають, що «вбудований» поліс недостатньо ефективний. Дійсно, можливості такого захисту обмежені, а розмір страхової суми – мінімальний. Не завжди стандартного покриття буває достатньо для оплати всіх витрат, особливо у випадку серйозних травм і захворювань.

Спосіб 2. В офісі страхової компанії

Оформляючи документ самостійно в офісі, ви маєте більше простору для маневрів. Якісь ризики, неактуальні особисто для вас, можна виключити, а інші, навпаки, додати.

Краще всього придбати страховку в компанії, з якою ви вже маєте справу. Наприклад, якщо в якій-небудь фірмі ви вже робили поліс обов'язкового медичного страхування, там же можна оформити і туристичну страховку. Постійним клієнтам агенти роблять знижки.

Спосіб 3. Через Інтернет

Ще один варіант самостійної покупки поліса. Якщо ви не бажаєте витрачати час на відвідування офісу, варто скористатися послугою онлайн-страхування. Більшість сучасних страхових фірм надає таку можливість всім бажаючим.

Заповнивши форму на сайті і сплатив страховий внесок, ви отримаєте електронний поліс на e-mail разом з квитанцією про оплату і пам'яткою з телефонами та загальною інформацією.

Хочете заощадити ще більше коштів і часу – користуйтеся професійними сервісами. Наприклад, на сайті СтраховаяБиржа.рф можна не тільки вивчити і порівняти пропозиції найпопулярніших страхових фірм , але і оформити поліс, вибравши для себе найбільш вигідний тариф.

Послуги сервісу доступні кожному. У кілька кліків можна розрахувати вартість страховки відразу в декількох компаніях і придбати документ в онлайн режимі. Користувачам доступно не тільки туристичне страхування, але й інші послуги – автострахування, страхування майна і життя.

Алгоритм дій максимально простий:

  • вибираєте вид страхування;
  • заповнюєте анкету;
  • калькулятор розраховує ціну в різних страхових організаціях;
  • ви вибираєте найвигідніший варіант;
  • оформляєте страховку і оплачуєте послуги.

З сервісом Страхова Біржа співпрацюють тільки перевірені і надійні учасники страхового ринку – Альфа Страхування, Тінькофф, Согаз, Росгосстрах, ВТБ-страхування. При оформленні через сайт клієнт отримує значні знижки – 10-25%.

Потрібна надійна страховка для візи, сміливо заходимо на сайт СтраховаяБиржа.рф і оформляємо документ.

4. Як отримати медичну страховку для візи – покрокова інструкція

Процес отримання страховки для візи не представляє особливих складнощів. Ніхто не зацікавлений у створенні перешкод туристам, охочим приємно відпочити або зробити ділову поїздку.

Тим не менш, варто знати заздалегідь, які кроки необхідно зробити, щоб купити поліс туристичного страхування швидко і без проблем.

Крок 1. Вибираємо страхову або туристичну компанію

Вибираючи страховика, керуйтеся міркуваннями надійності і безпеки. Яскрава реклама і щедрі пропозиції, це, звичайно, добре, але орієнтуватися потрібно на інші критерії. Зокрема, на досвід, показники платоспроможності і репутацію компанії в професійних колах.

Як отримати медичну страховку для візи

Зверніть увагу на той факт, що у більшості російських страховиків немає своїх представництв в усіх країнах і містах, куди направляються туристи. Тому прямим врегулюванням страхових ситуацій на місцях займаються партнери страхових організацій – асистанс компанії.

Від діяльності сервісних служб залежить, наскільки своєчасно і в якому обсязі буде надана медична допомога. Асистанс партнери відповідають також за правильне оформлення документації по страховому випадку.

Проте відшкодування виплачує все ж сама страхова компанія. Крім того, саме від рівня страховика залежить, яких партнерів він вибере. Компанії, які дорожать своєю репутацією, працюють з надійними ассистантами. Не в їх інтересах не користуватися послугами сумнівних фірм.

У таблиці критерії вибору компанії та практичні рекомендації представлені в наочному вигляді:

Критерії Практичні рекомендації
1 Досвід Співпрацюйте з фірмами «старше» 5-10 років
2 Рейтинг Самий об'єктивний рейтинг надає агентство «Експерт»
3 Платоспроможність Розміри статутного капіталу та суми страхових виплат за звітний період можна дізнатися на сайті компанії або офіційних федеральних ресурсах
4 Відгуки Вірити можна тільки реальним відгуками

Крок 2. Збираємо документи

Обов'язково знадобляться: паспорт, ІПН, закордонний паспорт.

Ніяких додаткових довідок, як правило, не потрібно. Всі інші відомості про себе страхувальник вказує, заповнюючи анкету.

Крок 3. Вибираємо програму страхування

Який пакет вибрати, вирішувати вам і тільки вам. Якщо вам достатньо базової програми, яку турфірма пропонує «автоматом», беріть базову – ніхто вас за це не засудить. Якщо потрібні додаткові пункти – вибирайте розширений варіант.

Крок 4. Укладаємо договір

Турист робить велику помилку, якщо підписує договір, не вчитуючись у його зміст. Так робити не варто – якщо, звичайно, вам потрібна повноцінна захист своїх фінансів і здоров'я. Читати текст договору потрібно обов'язково. І краще не один раз.

У примітках та додатках зазвичай криється найцінніша інформація щодо умов і розмірів страхових виплат. Там же зазначено, які ситуації не будуть вважатися страховими.

Крок 5. Отримуємо страховий поліс

Останній етап – отримання поліса. Разом зі страховкою вам зобов'язані видати пакет обов'язкових документів – форму заяви на відшкодування при виникненні страхового події, контакти сервісного центру і додаток з обов'язковою інформацією.

5. Де оформити страховку для Шенгенської візи – огляд ТОП-5 компаній з надання послуг

Щоб полегшити читачам роботу з вибору страхового партнера, ми пропонуємо огляд п'ятірки кращих компаній у справі туристичного страхування.

1) Allianz Global Assistance

Allianz Global AssistanceІнтернаціональна компанія «Альянс» заснована ще в позаминулому столітті в Німеччині (рік заснування – 1890). Страхуванням мандрівників фірма зайнялася в 50-х роках XX століття, поступово захист інтересів туристів стала пріоритетним напрямком цієї організації.

Allianz Global Assistance пропонує надійні, доступні та ефективні програми на всі випадки життя. Зі страховкою від цієї компанії туристам доступна кваліфікована допомога у всіх куточках світу. «Альянс» надає самостійні страхові послуги і виконує функції асистанс компанії.

На російському ринку страховик є з 2008 року. Крім страхування здоров'я і життя туристів, компанія займається страхуванням від нещасних випадків і захистом майна мандрівників. Зокрема, тут можна застрахувати транспорт на випадок поломок на дорогах як в країні страхувальника, так і за її межами.

Серед інших переваг Allianz Global – швидке реагування, консультаційна підтримка в режимі 24/7, професіоналізм і досвід. Ще одна особливість компанії – її діяльність строго персоналізована. Кожен страховик укладає договір на індивідуальних умовах, вигідних і актуальних для клієнта.

Вибрати найбільш підходящу за ціною і списком ризиків програму мандрівникам допоможе професійний сервіс під назвою Trip insurance. Це офіційний представник (провайдер) компанії «Альянс» в .

Незалежно від того, який відпочинок ви віддаєте перевагу – розслаблений, активний, екстремальний – тут для вас підберуть, розрахують і оформлять самий оптимальний пакет послуг. Готовий документ надсилається у вигляді pdf-файлу на e-mail. Залишається тільки роздрукувати його і взяти з собою в поїздку.

2) ТинькоффСтрахование

Тінькофф страхуванняУ компанії немає багаторічної історії (рік заснування – 2013), але вже є популярність, репутація та професіоналізм. Заснована відомим підприємцем Тинькова і групою компаній «Тінькофф Банк».

Фірма впевнено тримає курс на сучасні цифрові технології і працює переважно через інтернет. У мережі оформляються туристичні страховки на одну поїздку і поліси багаторазового користування. Документ робиться в 3 кроки: розрахунок вартості, оплата, отримання електронної версії е-поштою.

3) Альфа-Страхування

Альфа страхуванняОдин з лідерів російського страхового ринку. Працює з 1992 року, має статутний капітал 5 млрд. рублів. Реалізує понад 100 унікальних, ефективних і доступних страхових продуктів.

Мандрівникам доступно кілька різних програм: «Поліс для візи» стандартного зразка (оформлюється за 5 хвилин прямо на сайті), «Страховка від невиїзду»   поліс гарантує відшкодування в разі скасування поїздки через хворобу або з інших надзвичайних обставин, «Водний транспорт» (для мандрівників по воді).

4) Ингосстрах

ИнгосстрахНайстаріший страховик російського ринку. Рік заснування – 1947. Компанія пропонує доступні та корисні продукти для всіх категорій громадян, має офіси майже в кожному місті РФ і мільйони клієнтів по всій країні.

Для виїжджаючих за кордон "Ингосстрах" пропонує комплексні програми. Турист сам має право вибрати ризики для складання індивідуального пакета. Доступне медичне страхування, майнове, цивільної відповідальності, від невиїзду.

5) Ліберті Страхування

Ліберті СтрахуванняЩе один міжнародний страховик з величезним досвідом роботи та ефективними страховими продуктами. Входить в групу компаній Liberty Mutual. Головний офіс російського підрозділу знаходиться в Петербурзі. В РФ компанія працює з 1993 року.

Забезпечити надійний страховий захист і отримати поліс для Шенгенської візи тут можна за пару хвилин. Після заповнення анкети та оплати клієнт отримує пакет готових документів на електронну адресу та SMS з номером поліса.

6. 4 корисних ради при оформленні страховки для візи

Оскільки поліс – офіційний і досить важливий документ, поставитися до його отримання потрібно відповідним чином. Ця папір допоможе зберегти ваші фінанси для більш приємних потреб, ніж витрати на лікування.

Поради щодо оформлення страховки для візи

до Речі, якщо під час поїздки або після у вас виникнуть спори або розбіжності зі страховими компаніями, то вирішити їх допоможе професійна правова організація Правознавець.ру. Фірма надає будь-яку юридичну допомогу громадянам в режимі онлайн. Професійну консультацію по страховим конфліктів користувачі можуть отримати безкоштовно.

А тепер кілька корисних порад для тих, хто отримує страховку для візи вперше.

Порада 1. Перед вибором страхової компанії обов'язково ознайомтеся з відгуками клієнтів

Не варто надто довіряти хвалебним пісень на сайтах самих страховиків, краще відвідати тематичні форуми. На таких ресурсах більше шансів зустріти відгуки реальних клієнтів.

А ще краще скористатися відомостями, отриманими від друзів і знайомих, які вже користувалися послугами конкретних страхових фірм при виїзді в Європу.

Порада 2. Уважно ознайомтеся з переліком страхових випадків, які покриває компанія-страховик

Буває, що фірма відмовляється від компенсації витрат і робить це на законних підставах. Причина відмови проста – страхувальник вимагає відшкодування за випадок, не передбачений договором.

Висновок: перелік страхових і нестрахових ситуацій слід вивчити заздалегідь, а не після того, як подія вже сталося.

Порада 3. Не допускайте помилок в зазначення особистих даних

Якщо у вашому договорі не буде ніяких помилок в особистих даних, компанії буде легше ідентифікувати вас серед інших страхувальників. І навпаки, помилки можуть стати причиною відмови у компенсації.

Порада 4. Укладайте договір з компаніями, послугами яких ви вже користувалися

Вигідніше мати справу зі страховиками, послугами яких ви вже користувалися. Це дає право на солідні знижки і полегшує процес оформлення страховки. Компанії люблять лояльних клієнтів і завжди готові піти їм назустріч.

Дивіться пізнавальне відео по темі статті.

7. Висновок

Підведемо підсумки. Страховка для візи туристів, що виїжджають у Європу – обов'язкова процедура для кожного мандрівника. Однак саме від вас залежить, який тип страхового захисту ви виберете.

Кожен турист вправі скористатися базової страхової програмою або вибрати розширений варіант з додатковими ризиками.

Ми бажаємо вам здоров'я і благополуччя в подорожах! Будемо раді, якщо ви оціните і прокоментуєте цей матеріал. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Страховка для Шенгенської візи   покрокова інструкція як зробити медичну страховку для візи + огляд ТОП-5 компаній з вигідними умовами страхування